Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia

<< < (26/90) > >>

Dragosani:
Flamel zamyślił się, słysząc słowa wampira. Istotnie, miał rację.
- Obawiam się, że moja wiedza nie jest wystarczająca, by powiedzieć coś konkretnego o monolitach. Jednak sporo o nich słyszałem. Między innymi wiele o ich właściwościach. Otwieranie portali wydaje się dość... nietypowe. Z pewnością wymaga to wielkiej mocy. I już samo to w niewłaściwych rękach mogłoby sprowadzić zgubę na nas wszystkich. Nie dziwne więc, że właściciele tych rąk, chcą je zdobyć. Co do samego przekierowania mocy. Perspektywa dość niepokojąca. Jednak nie potrafię stwierdzić, czy możliwa. - odpowiedział. Sprawa wyraźnie go zainteresowała.

Hagmar:
-Szczerze? Nie wiem Diomedesie, maga by trza spytać i to doświadczonego.

Eric:
- Domenicu, jak już mówiłem podjąłem pewną decyzję. Ubolewam nad tym, że wybierając wampiry równocześnie odrzucam Kruki, ale tak to już w życiu bywa. Poza tym świetny trunek! Krasnoludy widzę lubią chlusnąć przyzwoity napitek! - zaśmiał się Diomedes i powiedział do Aragorna:
- Cóż Flamel z tego co widzę jest magiem, na dodatek chyba dosyć doświadczonym. Szczerze mówiąc to chyba za dużo jak na moją głowę. Głupi nie jestem, acz babranie się w tych wszystkich magicznych sprawach działa powoli człowiekowi na nerwy...

Elrond Ñoldor:
- Nowo tworzonym wymiarem da się manipulować. W starych wampirzych księgach wyczytałem, że w podzięce za sprawowanie władzy i obrony tej wyspy na której jesteśmy, Draconi stworzyli dla nas wymiar, w którym cały czas jest noc... - odpowiedział Nikolai słysząc słowa Aragorna.

Eric:
- Niesamowite... Magia jest naprawdę wspaniała, ale i skomplikowana. Czy dowiedziałeś się czegoś więcej na temat tego wymiaru, Nikolaiu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej