Autor Wątek: Zemsty smak  (Przeczytany 13750 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Odp: Zemsty smak
« Odpowiedź #80 dnia: 31 Styczeń 2011, 17:01:31 »
Nikolai wiedział, że taka prędkość poruszania się, nie była normalna dla zwykłego śmiertelnika. Obrócił się błyskawicznie na pięcie i wykorzystując swoje nieśmiertelne moc, rzucił się w pościg. Młody wampir starał się nie spuszczać uciekiniera z oczów. Rozpędzając się do nielichej prędkości, która mogła by zawstydzić i wyścigowego konia, sukcesywnie zbliżał się do ofiary. Wreszcie, tuż przed bramą, depcząc dziwnej postaci po piętach, Nieśmiertelny wykonał potężny skok mając nadzieję że wskoczy ofierze na plecy, powalając ją...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 31 Styczeń 2011, 19:52:52 »
//Æwierć sekundy przed skokiem Nikolaiego przybysz z lasu wykonał własny skok. Impet wybicia przerzucił go nad murami Atusel. Nikolai upadł na ziemię, przeturlał się, wstał. Po przybyszu z lasu nie było śladu... ;>

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 31 Styczeń 2011, 19:52:52 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 31 Styczeń 2011, 21:37:53 »
- O kurwa - zaklął Wampir otrzepując szatę z brudu. Trzeba będzie zastawić pułapkę. Coś mi się widzi że to coś jest potężniejsze ode mnie... Pora poszukać Ociana... Pomyślał i poszedł w kierunku karczmy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 31 Styczeń 2011, 22:15:04 »
Był zamoczony... Nie chciał w takim momencie cofać się... Poszedł dalej...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 31 Styczeń 2011, 22:19:18 »
//Woda sięga poniżej kolan. W niektórych z łuczyw płoną pochodnie. Szczury uciekając przed światłem czmychają w mroczne zaułki. Korytarz jest brukowany, sufit sklepiony żebrowo. W jednym momencie słyszysz dwa dźwięki, biegnące z dwóch przeciwległych korytarzy. Trzask drewna i upadający kawałek metalu. Lewo i prawo...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 31 Styczeń 2011, 22:22:23 »
Chłopak instynktownie wyciągnął broń, wyostrzył zmysły i cofnął się o krok wsłuchując się...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 01 Luty 2011, 18:41:44 »
//Trochę inicjatywy własnej bo klimat padnie.
//Musisz wybrać jeden z dwóch korytarzy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 01 Luty 2011, 18:59:51 »
Nic, brak reakcji... Coś trzeba działać, nie można stać w miejscu i wyczekiwać bo to nic nie da... Lewo, prawo... Drewno, metal... Chłopak spojrzał w jedną i drugą... Wybrał lewo...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 03 Luty 2011, 16:34:18 »
Nikolai przeszedł przez próg karczmy. Podszedł do szynkwasu i zamówił piwo. Popijając rozglądał się. Miał nadzieję że Ocian go tu odnajdzie. W końcu tu się rozstali. Gdy pio było wypite, Nieśmiertelny zwrócił się do karczmarza.
- Dobrodzieju. Pewno zwróciłeś uwagę jak ja i mój kompan dyskutowaliśmy. Zbiłem dzban wówczas. Czy wiesz gdzie go mogę znaleść? Powiedział kładąc 20 sztuk złota na blacie...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 03 Luty 2011, 19:59:29 »
//Niko

- Udał się w stronę portu...

//Jutro wam ładnie odpiszę. Sory :(

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 04 Luty 2011, 10:42:04 »
//Ocian

//Lewy korytarz wiedzie w ciemności. Nie oświetlają go pochodnie ognia. Brodzisz we wodzie po kostki, w końcu kilka stopni pozbawia korytarz wody. Słyszysz piski szczurów, czujesz zapach butwiejącego drewna, odchodów, moczu i zgnilizny. Masz wrażenie, jakoby coś czaiło się Ci za plecami, jednak mimo wielokrotnego oglądania się za siebie niczego nie dostrzegasz. Korytarz załamuje się. Dostrzegasz ziejącą w podłodze dziurę, która jak możesz się domyślać łączy obecnie korytarz z podziemna jaskinią.
Słyszysz ponowne pęknięcie drewna. Dobiega zza następnego zaułka. Wychodzisz zza niego. Dostrzegasz nagą postać kobiety, szperającą w kupie starych szmat, butów, kawałków beczek. Jest kobietą... poznajesz po falujących piersiach i wąskiej talii oraz szczupłych i długich nogach. Włosy. Nie ma włosów, jest ich pozbawiona...

//Nikolai

- Panie, nie lza mi brać łod was złociszy. Juże mnie słuchy doszły, coście wy za jedni i żeście w Milicyji. Takoj wam powiem po dobroci. Wasz towarzysz pewnikiem juże ubity. Do portu polazł, a tamuj się samyj nie chodzi. I wy tamuj nie chodzicie. Patrzajcie - wskazał na okno, które było okrutnie brudne i za nic nie można było przez nie czegokolwiek zobaczyć - Tutej główny trakt, przez całe Ausel biegnie. Poczekejta przed oberżą, wnet się zoboczycie...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 04 Luty 2011, 12:14:14 »
Chłopak ścisnął broń w lewej ręce jeszcze mocniej. Naga kobieta nie sprawia zaufania lecz chłopak nie chce jej zabijać od razu bowiem, może można pogadać z kobietą choć wampir sądził że to mało prawdopodobne. Odezwał się do niej spokojnym tonem:
-Hej Ty tam. Kim jesteś?
Było to dla niego trochę głupie pytanie lecz nie wymyślił przez tą chwilę przyglądania niczego innego...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 04 Luty 2011, 14:49:34 »
//Ocian

//Bez włosków ;f

Kobieta odwróciła się, zgarbiła, rozcapierzała rozrzucone dłonie i zasyczała na Ciebie ukazując swe stożkowate kły. Rzuciła się na Ciebie. Nie zdążyłeś uniknąć ataku. Złapała Cię za szatę na ramionach i razem polecieliście w tył. Uderzyłeś plecami o ścianę, miecz wypadł Ci z ręki. Kobieta uderzyła kłami w Twoją szyję, na szczęście uchyliłeś się w ostatnim momencie, a kobieta wyrżnęła twarzą w mur. Z nosa rzuciła jej się krew, przednie zęby zaroiły się od czarnych luk ubytków. Spostrzegła kim jesteś. Zawyła tuż nad twoim uchem, chlasnęła Cię przez twarz zakrwawionymi paznokciami zostawiając na skroni rozoraną skórę, po czym odwróciła się i wrzeszcząc, chwiejąc się odeszła kilka metrów, po czym odzyskawszy równowagę skoczyła w górę, rozwalając sklepienie kanałów i wyskakując na powierzchnię. Na bruk ulicy nieopodal karczmy. Znikła Ci z oczu...

//Nikolai

Będąc nadal w karczmie słyszysz gruchot i wycie z bocznej uliczki.
« Ostatnia zmiana: 04 Luty 2011, 15:04:27 wysłana przez Gunses »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 04 Luty 2011, 15:24:11 »
Nikolai bez słowa wybiegł z karczmy. W między czasie wyciągną miecz. Poruszał się czujnie, analizując każdy cal terenu wokół siebie. Jego zmysły i naprężone mięśnie pracowały na maksymalnych obrotach. Nie chciał być głupio zaskoczony. Wiedział jak szybki jest jego przeciwnik... Wkroczył w boczną uliczkę...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 04 Luty 2011, 15:32:52 »
-Kurwa mać.
Chłopak wyjął flakonik, wypił zawartość po czym dobiegł do miecza i skoczył w powstałą dziurę...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 04 Luty 2011, 16:52:46 »
//Nikolai

Zauważyłeś jak biały kształt, drobniejszy od tego którego widziałeś w lesie niknie wśród uliczek. Zaraz potem zobaczyłeś Ociana wyłaniającego się z dziury.

//Ocian

Jaki flakonik?
Wydostając się na zewnątrz widzisz w uliczce swego kompana Nikolaia.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 04 Luty 2011, 17:02:16 »
// z krwia:-D

-Ahh, widziałeś dokąd uciekło? Chyba nie złapiemy już tego, więc radzę zejdźmy do tuneli... powiedział szybko...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 04 Luty 2011, 17:22:20 »
- Uciekło wgłąb uliczek - odpowiedział Wampir. - Zrobiłem obchód w stronę lasu. Z niego wyskoczyło coś białego, humanoid, zajebiście szybko. Uciekł mi. Następnie starałem się odnaleźć Ciebie. A co ty do tej pory odkryłeś?

// Ja twoich postów nie czytałem ;p tak jak w realu byśmy nie wiedzieli co każdy z osobna robi...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 04 Luty 2011, 17:41:18 »
To białe było nagie? Tfu, kurwa,  mi uciekło cos wyglądające na kobietę, nagie, łyse i gryzące... wyszedłem z kanałów. Jest tam normalna ścieżka. W pewnym momencie musiałem wybrać w którą stronę isć... Gonimy to gówno czy wchodzimy do kanałów?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 04 Luty 2011, 17:53:00 »
- To znaczy co? Nagle wpadłeś na rozwidlenie, ale wyskoczyło Ci to gówno i zacząłeś się cofać na powierzchnie? Co robiłeś w kanałach?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 04 Luty 2011, 17:53:00 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18