Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zemsty smak

<< < (5/34) > >>

Gunses:
// <facepalm>
//Jest Hemis. Całomiesięczny mrok na ziemi. Nie ma słońca = nic nas nie ogranicza. W tym miesiącu (grudzień) jesteśmy pro uber 24/24/7. Dla ludzi też jest ciemno, ale od 7 rano do 23 egzystują, chociaż jest ciemno, bo powinien być dzień. Od 23 do 7 śpią bo powinna być noc.
// http://nockruka.gram.pl/marant/index.php/Czas/Kalnedarz/Pory_roku/Data#Hemis

Mogul:
-No, ja napiłbym się wina. - Rzekł to i skinął do karczmarza by ten przyniósł puchar wina...
-Ciężka podróż w taką pogodę dla koni... Jednak mnie ona zadowala... Dnia nie ma w ogóle, cały czas ciemno, chłodno i spokojnie... Normalnie dla Nas bracie to Raj. Co o tym sądzisz?

//: O jak fajnie że ciemno cały czas;d

Elrond Ñoldor:
- Oczywiście. Zaprawdę dziwnie skonstruowane są ciała niebieskie że nawet dla nas potrafią się ustawić zakrywając palące klątwą Innosa słońce.

Mogul:
-klątwa innosa... Heh. To jest chyba najlepszy znak że jesteśmy na równi z bogami... Nie boimy się ich bo wiemy że nie mają nad Nami kontroli. Ha. Można rzec że jesteśmy nawet wyżej od nich. Oni są słabi,  wykorzystują innych do swoich działań. Silą się wiarą innych. Wiesz co się stanie gdy każdy przestanie wierzyć? Oni polegną całkowicie... Już chylą się moim zdaniem ku upadkowi... Pomyśleć że kiedyś służyłem tym nędznym istotom... Za to w Nas jest siła. Nie potrzebujemy nikogo kto mógłby nam pomóc stać się silniejszym... No, w sumie potrzebujemy tylko Siebie nawzajem... - rozejrzał się po karczmie sprawdzając czy nikt go nie obserwuje i postanowił zacząć już tutaj grać "przedstawienie". Było to dla niego potrzebne ponieważ myślał że ich cel nie ma wtyczek tylko w Atusell. Rozpoczął lekko temat w nadziei że Nikolai nie wspomni o najważniejszych kwestii rozmowy.  - Czasami zastanawiam się co znajduje się poza granicami tej wyspy, czasami mam chwile gdy chciałbym opuścić to miejsce a Ty?

Elrond Ñoldor:
- Oczywiście - burknął młody wampir. - Nie ma tu nic do roboty dla  wampirów z naszej profesji. Tylko ochrona głupich ludzi którzy nie wiedzą za który koniec miecza złapać. Marzy mi się rozbój, krew, czysty mord - grał Nikolai.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej