Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zemsty smak

<< < (34/34)

Gunses:
- <hę> - Bergeriant Olze zrobił minę nie większą, nie mniejszą niż taką właśnie
- Wie Pan, panie Nikolai - rzekł kiedy opanował zdziwienie - Panna Setmre powiedziała kim jesteście i z czyjego rozkazu działaliście. Oraz to kim jest, to znaczy, na jakim stanowisku jest pan w zamku wampirów. Miło mi, że nie zapomnieliście o nas w chwili takiego kryzysu. Mówiłem, że trzeba tutaj kogoś z jajami. I żeście wy się zjawili. A co do elfa, czy kogo tam... Nie zmyślajcie. Widać to dobitnie, żeście podpalili las i ruiny, ażeby plugawą sektę z nor wyrwać. Z początku kiedy owy wybuch zobaczyliśmy, tośmy bali się tu wchodzić. Ale panna Setmre chciała tutaj szybko ruszać. Wyjawiła kim jesteście dla niej, tośmy ruszyli. I dobrze, że wyjawiła, bo za podpalenie królewskiego lasu dostalibyście kilka lat odsiadki. Ale teraz przejrzałem waszą metodę z podpaleniem i zabiciem. ÂŁadnie, ładnie. Szkoda tylko, że nie zostawiliście jakiegoś żywego. Chciałbym zamienić z nim słowo. W norach znaleźliśmy ciuchy i rzeczy należące do ludności z Atusel. To na pewno oni zabijali. Cóż... Wykonaliście zadanie. ÂŻołd z całej Milicji idzie dla was, panie Nikolai. Dla Ociana też coś skapnie. A moja część, niechaj zasili skarbiec waszego sabatu. Miło było mi poznać takiego wojownika. ÂŚwietna robota! - Przyniesiono sakwy całego oddziału. Sakw było 11, tak jak i członków Milicji razem z komendantem. Dziesięć małych sakw skrywało 100 sztuk złota, taki był tygodniowy żołd dla Milicjanta. Ostatnia sakwa była żołdem komendanta. Na wasze oko mieściła równiutki tysiąc złotych monet. Widzieliście po ich minach, że nie łatwo im było oddać swój żołd na ten tydzień. Widać było również to, że brak morderców, przeleje się na brak zleceń, a to na rozwiązanie Milicji. Bergeriant zauważył te spojrzenia
- Spokojnie. Milicja przyda się w Atusel. ÂŻadne z nich nie wyleci z roboty, a kasa... Biorą ją za wykonaną robotę. Tej nie wykonali, więc i kasa im się nie należy. Moja część dla waszej organizacji. Część oddziału w ręce Nikolaiego, do podziału. Dziękuję wam za współpracę i... Odmaszerować! Hahaha! Bywajcie w zdrowiu! - rzekł i wrócił do oddziału
- Chyba musimy o tym tutaj porozmawiać - rzekł Setmre, kiedy komendat oddalił się was - Tutaj czy w Siedzibie?

//Ocian. Już dwa razy widzę jak w czasie nocy na wyprawie regenerujesz się przez krew. Chociaż

--- Cytuj ---Dziecko nocy - Po zachodzie słońca Twoja siła i szybkość wzrasta dwukrotnie, posiadasz zdolność regeneracji swojego ciała bez spożywania krwi, oraz potrafisz stać się na chwilę niewidzialny. Potrafisz zeskoczyć bez uszczerbku z dużych wysokości oraz fenomenalnie skakać. Akrobatyka to dla Ciebie prościzna, a na dodatek widzisz w zupełnych ciemnościach. Twoje pięć zmysłów wyostrza się.
--- Koniec cytatu ---
Staraj się mieć na uwadze takie fakty.

Mogul:
Chłopak odsapnął. Była noc która zregenerowała jego ciało. Odzyskawszy energie odezwał się do Setmre kiedy milicjanci oddalili się na bezpieczną odległość.
- Pani, chyba powinniśmy tutaj porozmawiać o tym co się stało. To nie może czekać. Ten mag był bardzo potężny i mówił dziwnie.

Elrond Ñoldor:
Nikolai pożegnał komendanta i odpowiedział Setmere.
- Wydaje mi się że najroztropniej będzie omówić wszystko w Sabacie. Będzie tam również Gunses, a wiem że będzie tym co mamy z Ocianem do powiedzenia, bardzo zainteresowany... Ponadto Ocianie, nasz uciekinier teleportował się. Jest gdzieś na tej wyspie i wydaje mi się że nawet jakbyśmy chcieli to go nie odnajdziemy w przeciągu najbliższych godzin czy dni. Pośpiech nie jest wskazany.

Gunses:
- Racja Nikolai - rzekła Setmre - Nie ma co tutaj sterczeć. I tak bez zgody Gunsesa nie mamy co sami próbować szukać tego Elfa. Zresztą, jeśli coś nam zagraża, a takie mam przeczucie, należy jak najszybciej poinformować o tym naszych braci. A Gunsesa w szczególności. Wracamy!

Wyprawa Zakończona!!!
Nikolai + Ocian - 1000 sztuk złota (dzieli Nikolai, tak jak powiedział komendant)
Nikolai + Ocian - bezcenna wiedza, która może zadecydować o przyszłości
Nikolai + Ocian - bardzo ładna wyprawa, bardzo fajnie mi się z wami pracowało :) Kilka plusików zdobyliście ;)
Skarbiec - 1000 sztuk złota.

Anv:
A oto i wasze talenty:

Nikolai: 2 srebrne i 2 brązowe talenty + 300 sztuk złota premii
Ocian: 2 srebrne i 1 brązowy talent + 300 sztuk złota premii

Chłopaki sprawa jest prosta.. to moje pierwsze przydzielenie talentów, jeśli ktoś nie zgadza się lub uważa iż przyznałem niesprawiedliwie (inni MG też mogą), walić na PW. Ugodowy jestem raczej .. ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej