Tereny Valfden > Dział Wypraw
Mądrość i Prawda
Altair:
Altair zmarszczył brwi w gniewie. A niechże ci baba maurena urodzi... zaklął w duchu. Wcześniej jednak wojownik ruchem tak pewnym, że niemalże agresywnym podał rękę Tivirowi.
- Wybacz moje maniery. Zwą mnie Altair, pochodzę z Myrtany, spod Vengardu. Wiesz, Tivirze, mam zwyczaj pijać ale tylko w karczmie, kiedy po napitku wracam do domu. Nigdy na trakcie, nawet w chwili odpoczynku, bo patrz jeno jak wbiegnie tu zaraz jakieś diabelstwo i miecz twój i mój w ruch pójść musieć będą. Jednakże za ową cudowną klingę, której odkądem usłyszał legendę w Nordmarze zobaczyć pragnę, napije się z chęcią. Za to, przede wszystkim, by jak najrzadziej musiała być używana, a drugie za to, by nawet jeśli musiałaby być użyta, to przeciwko tym wrogom szkodliwym, nigdy przeciw prawym. I trzecie, żeby zawsze trafiała celu! - tym wzniosłym akcentem Altair zakończył swą przemowę i stuknął mocno kielichem z rozmówcami...
Gunses:
Tivir zmierzył Krasnoluda wzrokiem
- Widzę, że w waszej kompanii, także kurdupelek - rzekł pogodnie Tivir - Swoją drogą, gdyby ktoś chciał, mógłbym pokazać mu jak się mieczem robi!
--- Cytuj ---Walka bronią obuchową:
Lekcja I - podstawowe techniki walki [50%] Koszt: 60 - sztuk złota
Lekcja II - zaawansowane techniki walki [75%] Koszt: 320 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
No - podłapała pomysł toporczyni - Ja też mogę coś swymi toporami wykrzesać!
--- Cytuj ---Walka bronią sieczną:
Lekcja I - podstawowe techniki walki [50%] Koszt: 50 - sztuk złota
Lekcja II -zaawansowane techniki walki [75%] Koszt: 300 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
To i ja może się na coś przydam? - zachichotała Elfka - Mój łuk zawsze pomocny!
--- Cytuj ---Walka bronią dystansową:
Lekcja II - zaawansowane techniki walki [75%] Koszt: 320 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
Może i ja wam coś wyjaśnię? - rzekł Elf w bieli
--- Cytuj ---Nauka umiejętności:
- Akrobatyka Koszt: 100 - sztuk złota
- Perswazja Koszt: 500 - sztuk złota
- Podstawy łowiectwa Koszt: 500 - sztuk złota
- Medyk Koszt: 550 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
//To nowość. Innowacja, jaką postaram się wprowadzić. Na długich wyprawach, gracze mogą mieć wrażenie, że wegetują a nie rozwijają się. Macie oto przed sobą nauczycieli. Spotkaliście ich w podróży. Osoby, które coś znają i wiedzą, jak wiedzę przekazać. Nie zrobią tego bezinteresownie. Zażądają pieniędzy, wszak sami też kiedyś musieli zapłacić. Niektórzy z was brali sakiewki ze złotem, inni nie. Każdy może się nauczyć jeśli ma odpowiednie talenty. Co do złota, możecie pisać, że odda za was Gordian, a to się będzie równało z tym, że przy wypłacie pod koniec wyprawy zostanie wam potrącone o tyle o ile weźmiecie na kreskę.
//Możecie nauczyć się 1 SPECJALIZACJI i 1 UMIEJĂTNOÂŚCI. Czyli JEDNÂĄ rzecz z WALKI i JEDNÂĄ z ATRYBUTĂW.
//No to zobaczymy jak to pójdzie.
//Gordian ma problemy z kompem, dostałem wytyczne, które spróbuję zrealizować.
Hagnar Wildschwein:
-Jeno nie kurdupelek mości Tivirze, zbytnio mi się z dupą kojarzy, a tutaj na myśl przychodzi jedna z takich wielkich, które raz napotkane śnią się po nocach. Poty zimne oblewają skronie, drżą ręce niczym niewprawionemu człekowi na widok wilków watahy... Takie to na myśl o przeraźliwych kobiet, tfu, potworów dupach przychodzą strachy!- powiedział krasnolud wybornie udając poty nocne i koszmary najgorsze.
Grison:
Revert spojrzał na nauczycieli i pomyślał, o czasie który jeszcze pozostanie mu spędzić w podróży.
-Chętnie spróbuję nauki. Pieniądze, Gordian potrąci mi z wypłaty.
--- Cytuj ---Lekcja I - podstawowe techniki walki [50%] Koszt: 60 - sztuk złota
--- Koniec cytatu ---
5-2=3
Gunses:
--- Cytat: Grison w 13 Grudzień 2010, 16:43:22 ---Revert spojrzał na nauczycieli i pomyślał, o czasie który jeszcze pozostanie mu spędzić w podróży.
-Chętnie spróbuję nauki. Pieniądze, Gordian potrąci mi z wypłaty.
5-2=3
--- Koniec cytatu ---
- Ależ prosimy!
Grison nauczony: Walka bronią SIECZNÂĄ lub DYSTANSOWÂĄ (nie podałeś konkretu) 50%; Tracisz 1 brązowy talent
Grison nauczony: Akrobatyka; Tracisz 1 brązowy talent.
Grison -160 sztuk złota
- Panie - rzekł Niziołek do Reverta - Może cichłbyś coś kupić? Miecz, łuk? ;>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej