Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tajemnice Starożytnych III- Klucz Śmierci i Księga Potępionych.
Gordian Morii:
Elf teleportował się do maga i łapiąc go za ramię powrócił do Aragorna. -Oto człowiek.- rzekł wskazując na leżącą personę.
Hagmar:
-Dziękuję Peanucie, Gunsesie pomożesz mi go zaraz przesłuchać...A Wy? Co mam z wami zrobić. Elf spojrzał na ośmiu jeńców, nie wyglądali na fanatyków...Jeden z nich wstał.
-Nie jesteśmy z Zgromadzenia, nie my. Jesteśmy najemnikami, ten świr kapłan Niras Najął nas i jeszcze szesnastu ludzi, naszym szefem był ork Klang. Elfie, chcę zaoferować Ci nasze usługi.
-Zastanowię się.
Szarleǰ:
Peanut kiwnął głową co miało chyba znaczyć "nie ma za co", po czym odszedł na bok. Idąc potknął się o leżące bezwładnie na ziemi ciało jednego z najemników Nirasa. Obok niego leżał miecz. Wyglądało na to, że można coś zarobić, więc Kruk nie zastanawiając się długo sięgnął po miecz i schował do pochwy zawieszonej na plecach. Nie miał jeszcze okazji by uzupełnił tą lukę w ekwipunku. Pomyślał, że pewnie nie będzie używał czyjegoś miecza, tym bardziej, że wyglądał na nie do końca sprawny, jednak zawsze można za kilka sztuk złota przetopić w hucie.
masatschusets:
Masatschusets ocierając twarz z krwi ruszył do stojącego po środku obozu Peanuta. Nigdy wcześniej nie czuł się tak wspaniale. Był bardzo szczęśliwy tym zwycięstwem. Poczuł, że walka to jego przeznaczenie. Jego oczy wyglądały na zmęczone, pot i krew spływała mu po całym ciele. Podszedł do towarzysza, przykucnął przy jednym z zabitych najemników, po czym popatrzył na Peanuta z lekkim uśmiechem i rzekł:
-Wiedziałem, że się uda. To była piękna bitwa, nie sądzisz?
Hagmar:
-Gordianie Gunsesie, pozwólcie za mną do tego namiotu. Elf chwycił Nirasa i zaciągnął na miejsce.
Po chwili znalazł się przed wejściem. Na stole ustawionym pośrodku "pomieszczenia" leżała czarna i gruba księga . Gdy się do niej zbliżył poczuł, że bije od niej jakaś dziwna moc jakby to była magicnza pieczęć. Obok niej leżał klucz, elf otworzył nim kufer. Znalazł spory mieszek z złotem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej