Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Sado:
Nie neguję zasad, nie neguję funkcji MG. Neguję nadmierny rygor, który nigdy mi się nie podobał. Jak Guciu wspominał, Marant zaczyna znów śmierdzieć Canisem, który tak bardzo trzymał się zasad, że szło się zesrać, a gra mnie wkurwiała (nie tylko mnie), przez co postanowiłem z nią skończyć. Rozumiem obowiązki, rozumiem włożoną pracę. Nie rozumiem zachowania Iska. Czy nie możesz upuścić trochę luzu? Nie chodzi mi, żebyś nagle przestał być sprawiedliwy. Czy nie możesz dać na wstrzymanie dla wszystkich?
A propos trzymania się regulaminu:
http://forum.tawerna-gothic.pl/index.php?topic=21515.0
--- Cytuj ---2. Możesz posiadać tylko jedno konto. Zakładanie drugiego, skutkuje banicją użytkownika i nie podlega żadnym dyskusjom.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego Serail nie ma bana?
--- Cytuj ---4. Zabrania się nieuzasadnionego stosowania wulgaryzmów.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego nasze bluzgi w offtopie, weteranum czy gdziekolwiek indziej są olewane?
Inny przykład. Isek, pracowałeś kiedyś jako osoba odpowiedzialna za zdrowie czy życie innych? W takiej pracy regulamin jest ostry i zwięzły, a Ty jesteś odpowiedzialny za każdą czynność. Domyślam się, że nie pracowałeś. Ja pracowałem. Jako ratownik na basenie. I jako osoba myśląca racjonalnie ten regulamin odpowiednio należy naginać, żeby ludzie mieli zabawę, oczywiście będąc wtedy bardziej czujnym. Ale nie, "bo nie i koniec".
Gunses:
Co do samej sprawy, która tu została wyciągnięta. Też mi się wydaje, że Zasady gry i ich nakaz przestrzegania przyćmiewa w dużym stopniu samą frajdę z gry. Wisi w powietrzu widmo Canisa, który stale się gdzieś wpieprzał i psuł atmosferę. Wydaje mi się Isq, że powinieneś wyluzować troszeczkę, pozwolić graczom i GMom na większy luz, wszak świat się nie zawali jeśli gra stanie się trochę luźniejsza. A przecież chodzi o dobrą zabawę. Tzn, nam... Bo Ty nie grasz za dużo, aktywność Twojej postaci jest dość znikoma, wiadome jest, że to przez wzgląd na to, że jesteś Adminem forum i może dlatego, że sam nie grasz zbyt często, nie czerpiesz z tego frajdy. Trzeba wrzucić na luz, pozwolić by się toczyło życie Marantu swoim własnym. Nigdy i tak nie osiągniesz tego, że wszystko będzie ustawione tak jak zamierzysz sobie w swych planach.
Dobrze opisane Zasady są ważne, ale nie rozdrabiajmy ich na miliony zagadnień, nie analizujmy każdego przypadku. Konkrety, ale takie, które dają jakiś luz, możliwość manewrowania... Gramy w świecie fantasy, pozwól aby ludzie popuścili wodze fantazji. Marant powinien być jak Gothic, magiczny, tajemniczy, fascynujący, wciągający. Marant to najlepsza gra w jaką przyszło mi grać, a gram od jakiś 4 lat, a to dla tego, że jest nieliniowy. Ograniczony prawie do zera wątek główny, a rozbudowana otoczka. Tylko jak zarzucimy surowe zasady, to z Gothica, zrobi się Mario... A to nie będzie wciągające.
Gunses:
Znowu nie chodzi wiki marantu? ;/
Isentor:
--- Cytat: Gunses w 25 Luty 2012, 10:42:06 ---Znowu nie chodzi wiki marantu? ;/
--- Koniec cytatu ---
Domena nie odpowiada ze strony Gram.pl. W związku z coraz częstszymi problemami z odpowiedzią domeny nockruka.gram.pl przeniosę marantowe wiki na wikimarant.tawerna-gothic.pl.
Gunses:
Ale przerzucisz wszystkie zasoby za jednym razem? Bo jest cała masa tematów na wiki, których nie ma w spisie.
Właśnie, jest na wiki jakiś spis wszystkich założonych tematów?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej