Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Isentor:
--- Cytat: Gordian w 24 Luty 2012, 00:42:49 ---Ale o co Tobie w tym momencie chodzi? Co usunąłem? Wszystko co miałem przekazałem, usunąłem tylko swoją postać, bo byłoby nie fair gdybym odchodząc z BÂŚ miał ich umiejętności.
--- Koniec cytatu ---
Usunąłeś również swoje publikacje i prace nad systemem. ;/
--- Cytat: Gordian w 24 Luty 2012, 00:42:49 ---I nie odszedłem z MG, bo tak. Tylko podobno wielce zawiodłem, więc po prostu się odsunąłem od czegoś do czego się nie nadaję. Więc nie rzucaj na mnie oszczerstw, bo nie masz żadnych podstaw, a jeżeli masz to weź je udowodnij, albo chociaż wypisz co zrobiłem.
--- Koniec cytatu ---
Odszedłeś z MG, bo tak. Z mojej strony nie zostało Ci nic zarzucone. To nie jest temat do rozpatrywania Twoich prywatnych problemów. Nie chciałeś podać powodu, teraz na poczekaniu coś zmyślasz.
--- Cytat: Gordian w 24 Luty 2012, 00:42:49 ---No tak, nie sposób wszystkiego spisać i od tego mamy te tematy... Ale gracze mają znać zasady. Logika.
To czy Ty prowadzisz takie czy inne życie jest dla mnie mało ważne, bo nie jest to w żadnym wypadku istotne. Też studiuję, też mam wiele innych zajęć, ale nie wymawiam tego.
A jeżeli te moje podpunkty są kłamstwem, no cóż... Obal chociaż jeden z nich. Rzetelnym przykładem z Zasad.
--- Koniec cytatu ---
Nie mogę przytoczyć zasad budowania statystyk. Wyceny przedmiotów etc., gdyż znane są one tylko MG w naszym dziale. Jeśli Ci to podam system targowania się legnie w gruzach. Gdzie ta Twoja logika jest teraz? Nie Gordianie bo łatwiej jest oceniać. To jest robić najłatwiej. Zostawić wszystko za sobą, nie wywiązać się z obowiązków i rozpoczętych projektów, a obrzucać błotem. To wychodzi Ci w tym momencie idealnie. Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie zasad sprecyzuj swoje sugestie. Mile widziane linki na Wiki. Propozycje zostaną rozpatrzone.
Elrond Ñoldor:
I kolejny spór. Ile wytrzymamy? Może powtórka z Canisa? Było podobnie, ale widzę że nie uczymy się na błędach. Szkoda, bo osobiście mam zasadę, by uczyć się na błędach, ale nie swoich.
Jakie są zasady gry, każdy widzi. Wszystkie luki, błędy i niedociągnięcia, można by wypisywać i wypisywać. Nie ma to jednak najmniejszego sensu. Znaczy, wróć! Te akurat należało by wszystkie wypisać, jakie jesteśmy w stanie znaleźć. Jest nas dużo, stworzyć odpowiedni temat, wszystko wyłapiemy.
Sensu nie ma dziwne obrzucanie się błotem i przeciąganie liny o to kto ma rację. Nikt nie wygra. W końcu ktoś się poślizgnie i upadnie na plecy, a wraz z nią druga strona. Nie możemy grać wedle twardych nienaruszalnych zasad. Ale nie możemy grać w chaosie. Musimy znaleźć wspólny kompromis.
Co do niewolników. Od dzisiejszego założenia tematu, wszyscy musimy je kupować. Jeśli ktoś już go ma, powinien napisać post z informacją jak go zdobył, dać link. Jeśli w nagrodę dostał za zadanie, niech zapłaci ten 100 złotowy podatek. Jeśli kupił za cenę niższą, jak jest ustalona, niech dopłaci należność + podatek.
Jeśli ktoś w przeciągu tygodnia nie napisze tego posta (bo nie znalazł odpowiedniego posta kupna w dziale wypraw albo po prostu sobie go samowolnie stworzył), a będzie posiadał nadal niewolnika, dajmy mu karę pieniężną.
Gordian Morii:
--- Cytat: Isentor w 24 Luty 2012, 00:53:35 ---Usunąłeś również swoje publikacje i prace nad systemem. ;/
--- Koniec cytatu ---
Które publikacje? Co dokładnie? Jeden byle jaki przykład. Bo dalej nie wiem. Oczywiście nie było krachu serwera, a jakby co to zjadło wszystkie tematy prócz moich. Ja bezczelnie usunąłem wszystko to co tworzyłem... A prace nad systemem jak sobie wyobrażasz? Skoro odszedłem to straciłem dostęp do Dysputum. Gdzie miałem "tworzyć"?
--- Cytat: Isentor w 24 Luty 2012, 00:53:35 ---Odszedłeś z MG, bo tak. Z mojej strony nie zostało Ci nic zarzucone. To nie jest temat do rozpatrywania Twoich prywatnych problemów. Nie chciałeś podać powodu, teraz na poczekaniu coś zmyślasz.
--- Koniec cytatu ---
Dziwne, że naszą rozmowę z 1 grudnia w której podałem powody odejścia mam dalej w swoim archiwum gg.
--- Cytat: Isentor w 24 Luty 2012, 00:53:35 ---Nie mogę przytoczyć zasad budowania statystyk. Wyceny przedmiotów etc., gdyż znane są one tylko MG w naszym dziale. Jeśli Ci to podam system targowania się legnie w gruzach. Gdzie ta Twoja logika jest teraz? Nie Gordianie bo łatwiej jest oceniać. To jest robić najłatwiej. Zostawić wszystko za sobą, nie wywiązać się z obowiązków i rozpoczętych projektów, a obrzucać błotem. To wychodzi Ci w tym momencie idealnie. Jeśli masz jakieś uwagi odnośnie zasad sprecyzuj swoje sugestie. Mile widziane linki na Wiki. Propozycje zostaną rozpatrzone.
--- Koniec cytatu ---
<huh> Jaki system targowania? Sklepy mają to do siebie, że wchodząc do nich mam podaną cenę i wybierając produkt kupuję go. Jeśli nie mam kasy to wychodzę.
Oczywiście, w czasie gdy byłem MG nic nie robiłem. Opierdalałem się cały czas, żadnych projektów, żadnych wpisów na wiki, żadnych wypraw, niczego. Więc nie mam prawa oceniać. Odchodząc nie miałem żadnych rozpoczętych projektów. Wszystko co miałem zrobić zrobiłem. Nawet chowańce czekały nie na mój ruch, ale na ruch tego, kto miał zrobić statystyki bestii, by można je było tam wpisać. Zresztą to dobrze, że odszedłem, przecież takiego niewdzięcznego chuja mieć w ekipie to strasznie demotywujące.
Aha i cytując Ciebie ja też nie jestem Twoim niewolnikiem, który będzie zapieprzał non stop nie mając z tego nic. Nawet głupiego - "Dzięki."
Isentor:
To nie jest temat to wylewania Twoich prywatnych żali. Pousuwałeś za sobą info na temat systemu. Za dotychczasową współpracę podziękowałem Ci na gadu jak i na forum dyskusyjnym przy pozostałych świadkach Twojego sporu z Gunsesem. Pokazuje to dobrze jak bardzo starasz się przedstawić mnie w złym świetle stosując się już tak żałosnych technik. Wszystkie pozostałe posty nie będące odwołaniem do systemu zostaną usunięte. To nie jest temat do poprawy Twojego samopoczucia hejtowaniem mojej osoby.
Koza123:
--- Cytat: Isentor w 23 Luty 2012, 23:18:34 ---Proponuje zapoznać się z zasadami, o których piszesz, i które oczerniasz. Proponuje zapoznać się z zasadami, które doprowadziły do opisywanych przez Cienie czynności. Inaczej nasza rozmowa nie będzie miała najmniejszego sensu. Wiem, że nie są idealne i wymagają poprawek. Pisanie jednak o czymś totalnie sprzecznym z zasadami rozgrywki w Marancie nie ma tutaj sensu. Tak do niczego nie dojdziemy.
--- Koniec cytatu ---
Nie oczerniam zasad. Czytaj uważnie. Ja nie chcę ich całkowitego braku. Chcę tylko, aby nie były one tak surowe w stosunku do graczy. To zniechęca ludzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej