Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Skargi i pomyłki
Mantos:
--- Cytat: Elrond w 02 Październik 2012, 20:53:40 ---Mantos. Nie można powyolbrzymiać? <ignorant> Ale szczerze, po uj Ci martokineza. Albo jesteś wojem, albo magiem, albo czymś innym. Niszczysz grę.
I tak na marginesie. Ile niby zamierzaliście grać? Kiedy mamy się spodziewać tego momentu, gdy po ostrej burzy wokół waszych postaci nagle wszystko ucichnie, a was w ogóle nie będzie?
--- Koniec cytatu ---
Edziu, jak dla mnie to niszczeniem gry jest obdzieranie jej z największego atutu, którym jest brak sztywnych ograniczeń. To jak zbudujesz postać zależy od tego jak ją sobie wymyślisz. Co stoi na przeszkodzie żeby po wyuczeniu się umiejętności dla wojownika pójść do gildii i nauczyć się tej mortokinezy? A na chuj mi ta umiejętność? Ponieważ daje w chuj możliwości na przeprowadzenie walki, dzięki czemu można wyjść poza schemat "unik, unik i kosa w plecy" Nie mówię, że z samą bronią nie można nic ciekawego napisać, oczywiście, że można ale w pewnym momencie ciężko uniknąć powtarzania się, nawet w odrębnie jednej wyprawy ;/
Jak długo zamierzamy grać? O ile nikt nam nie będzie przeszkadzał to tak długo jak będziemy mieli czas.
--- Cytat: Elrond w 02 Październik 2012, 20:53:40 ---A powiedz, jakby to teraz wyglądało, gdyby wszyscy gracze z 5 letnim stażem, postanowili by drzeć ryja o wyjebany w kosmos bonus? Odpowiesz że to nasz problem?
Wielu z nas grało kupę lat. Wielu z nas pracowało dla Marantu. Ale Ci wszyscy, którzy graja nadal i nie robili sobie takich przerw jak wy, potrafili zaakceptować wszystkie resety systemu. Czemu wy macie z tym problem?
--- Koniec cytatu ---
My nie dostaliśmy tych statów bo wróciliśmy do gry, my wróciliśmy bo dostaliśmy staty ;/ Nie mamy problemu z resetem, jak dla mnie to Is może resetować co drugi dzień, ja po prostu nie będę wtedy grał. Tak samo nie chcieliśmy zaczynać od zera, ponieważ ciężko budować ciekawy wątek, gdzie każdy napotkany wilk to starcie na śmierć i życie.
--- Cytat: Nif w 02 Październik 2012, 20:54:03 ---Bo to przestaje być śmieszne, gdy wystarczy być dobrym kumplem admina, żeby startować z intratniejszej pozycji.
--- Koniec cytatu ---
Isek, ja i Gris - jeden świat :) Piszę ostatni raz już bo to do niczego nie prowadzi, nie mam zamiaru za nic przepraszać bo też nie mam za co. Widzieliście jak Is przeliczył statystyki, nie zrobił tego bo jesteśmy najlepszymi psiapsiółmi na świecie (nie odzywaliśmy się praktycznie poza kilkoma rozmowami o zmianach w marancie), nie zastraszyliśmy (Gucio own) ani w żaden sposób go do tego nie przymusiliśmy. Swoje pretensje kierować do Isa i niech on decyduje co z tym zrobić.
Grison:
--- Cytat: Elrond w 02 Październik 2012, 20:53:40 ---A powiedz, jakby to teraz wyglądało, gdyby wszyscy gracze z 5 letnim stażem, postanowili by drzeć ryja o wyjebany w kosmos bonus? Odpowiesz że to nasz problem?
Wielu z nas grało kupę lat. Wielu z nas pracowało dla Marantu. Ale Ci wszyscy, którzy graja nadal i nie robili sobie takich przerw jak wy, potrafili zaakceptować wszystkie resety systemu. Czemu wy macie z tym problem?
--- Koniec cytatu ---
To nie bonus, tylko zamienione staty. <facepalm> Serio... Macie pretensje o coś, co sobie wywalczyliśmy. Wy jakoś nie sililiście się na to, a teraz macie pretensje. Miejcie je sami do siebie, albo do kogoś kto te staty rozdawał. Nie do nas. No sorry... Czuję się jak w Polsce... Gdy ktoś jest na tyle zdeterminowany aby się lepiej ustawić od innych, to jest zaraz zły i musi być zlinczowany. Tak właśnie się zachowujecie.
--- Cytat: Nif w 02 Październik 2012, 20:54:03 ---To tak, jakbym wymienił teraz wszystkie umiejętności mojej aktualnej postaci na złoto i talenty, po czym spokojnie zrobił sobie nową postać i wydał to wszystko.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem... Czy w tym jest coś dziwnego? o.O Zapewne byś mógł zrobić to o czym piszesz, gdybyś chciał i odpowiednio o to zabiegał. Zrobiliśmy dokładnie to samo co kiedyś... Wymieniliśmy staty. Kiedyś nikogo to nie dziwiło, było naturalne. Teraz nagle każdy hejtuje. Why?
--- Cytat: Nif w 02 Październik 2012, 20:54:03 ---Bo ja też mógłbym zrobić nową postać i zacząć się upominać o swoje. Bo w końcu jestem tu nie od dziś, grałem kawał czasu, trochę mistrzowałem. Ale tego nie zrobię. A dlaczego? Bo już raz to dostałem.
--- Koniec cytatu ---
Mógłbyś, nie zrobiłeś tego. Do mnie masz o to pretensje? W jakiej świętej księdze jest napisane, że staty można zmienić raz jedyny, a nie więcej?
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 21:07:04 ---Zawinił Is, że przyznał takim kogucikom jak wy, zbyt duże umiejętności na stary.
--- Koniec cytatu ---
"Kogucikom". ;d Daruj sobie to zgrabne nazewnictwo, jak i inne, charakteryzujące cię, pseudo-inteligentne "błyskotliwości".
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 21:07:04 ---I nie wiem czemu próbujesz tutaj przed wszystkimi grać, kogoś, kto mówi z sensem i przekonaniem o słuszności jego słów.
--- Koniec cytatu ---
Nie próbuję i nie gram. Mówię z sensem i słusznością, co tobie się czasami nie zdarza.
Powtarzam po raz kolejny... Dostaliśmy to co wywalczyliśmy. Ktokolwiek ma z tym problem? Ktokolwiek sądzi, że jest źle i niesprawiedliwie? Dobrze. Nie do nas jednak sprawę kierować i nie próbować na nas najeżdżać, tak jak to robicie, "w słusznej sprawie" najwidoczniej.
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 21:07:04 ---To, że mało kto już Cię tutaj szanuje widocznie do Ciebie nie dociera mój drogi. A stało się to przez twoje zachowanie.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem o jakim szacunku, lub jego braku mówisz. Starzy userzy, których znałem i utrzymywałem dobry kontakt już dawno nie przesiadują na forum. Mówię o tych samych userach, którzy uważali cię za zabawny pomiot Assasyna, który teraz wyrósł, może już puścić spodnie swego "miszcza" i pluć w każdego. Owi userzy mają żony i kredyty do spłacania, lub kończą studia. Tak, Guciu, jest coś poza forum. Nieodkryty przez ciebie świat. Większości dzisiejszych userów po prostu nie znam. Nie rozmawiałem z nimi, lub wymieniłem kilka zdań. Skąd więc tekst o tym, ze ktokolwiek miałby mnie za coś szanować lub nie? Guciowa imaginacja?
I o jakim zachowaniu mówisz? O walce o swoje, która nie wiedzieć czemu każdemu tak przeszkadza? O odpowiadaniu na twoje i nie tylko twoje śmieszne ataki?
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 21:07:04 ---Cały czas wyrzucasz jaki to nie byłeś dobry GM. Jaki to nie byłeś stłamszony i ograniczony przez Isentora, jaki to byłeś pozbawiony możliwości rozwoju. A tak na prawdę nie robiłeś nic. Zarzucasz mi kłamstwa i przeinaczanie faktów, bo wiesz, że o tych niuansach wiemy ja, Is, Dev, Ty i Gordian. I nikt inny nie wie jak to się pięknie opierdzielałeś przez całe miesiące.
--- Koniec cytatu ---
Niewyraźnie mówię... Tak więc ponownie w historii tego forum będzie trzeba zaaplikować wersję dla ułomnego Gucia.
Tak więc...
Grison jest MG. Super. Jest Grison, chce pracować. Nie ma Isentora, jest zajęty. Jest canis, nie ma więc możliwości pracy. Po raz kolejny powtarzam, że się kiedyś w tej kwestii ze mną zgadzałeś. Niestety, w tej chwili przyznać do tego jest ci nie na rękę, tak więc grasz greka.
Dalej... Gdy Grison ma tego dosyć - rezygnuje. Mówi Isentorowi, że może mu zabrać grupę, bo pracował nie będzie. Dziwnym trafem Isentor mi owej grupy nie ściąga. To co z niej mam to to, że nie muszę wysyłać scenariuszy do wypraw. Wygodne.
Ułomny Guciu najwyraźniej sądzi, że nadal Mg jestem. Zaczynają się prace... Ja zrezygnowałem, tak więc mam wszystko gdzieś. Rzadko nawet wchodzę na forum. Wielkie moje zdziwienie, gdy Isek pisze do mnie, że się opieprzam. Cóż... Przecież napisałem mu, że pracować się nie da i nie będę tego robił, skoro jego nie obchodził system przez całe miesiące. Teraz również powtarzam, specjalnie dla ciebie, żebyś dobrze zrozumiał :-* - nie uważałem się wtedy za MG, nie poczuwałem się do tej funkcji i do pracy. Czemu sądzisz więc, że się opieprzałem? o.O Po raz kolejny Guciowa imaginacja?
A może tak w ogóle kolejny raz przeinaczasz fakty i mówisz o czasach kiedy już odebrano mi (w końcu) grupę MG. Aragorn wszedł na moje miejsce. Pozbyto się canisa, Isentor zaczął się interesować systemem. Gordian pracował na pełnych obrotach, za co potem zresztą został potraktowany niewdzięcznie i podle? O tych czasach mówisz? o.O
Isentor:
Coś czułem, że się obudzicie z ręką w nocniku.
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 18:04:06 ---Ale już mówię co jest źle. Gris i Mantos to pryszcz. Nic nie znaczący gracze, którzy się chcieli odbić. Złem jest... Isentor. Mówię to w pełni świadomy ew. konsekwecnji, chociaż u nas w kraju jest wolność słowa. Isentor znowu zjebał. Sra po kątach o balans. Pierdoli o jakiś zasadach. Ustala pewne normy zamiany statystyk. I tutaj mała dygresja. Zamiana statystyk u magów, czyli zamiana czarów lub wymiana na telanty była tylko dla GRAJÂĄCYCH graczy. A nie dla kogoś, kogo dawno temu SAM IS usunął z marantu i wywalił domostwo. A teraz Is znowu spierdolił. Zamiast trzymać się reguł jak sam ustala i o jakich pisze zaczyna rozdawać talenty ludziom którzy dawno nie grali.
--- Koniec cytatu ---
Kiedy Grison z Mantosem przyszli pierwszy raz po statystyki wszyscy ich bronili, nikt nie miał nic przeciwko temu, że wezmą wytrenowane postacie, w końcu wszystko było jawne w temacie z konwersją statystyk. Pytałem nawet na PW. Nie wiem, czy z wami jest coś nie tak? Jak to jest, że nie mieliście nic przeciwko temu, że Grison i Mantos mogli dostać super postacie ale wykłócacie się o to, że dostali dobre postacie, bo nie zgodziłem się wtedy na ich życzenia? Naprawdę trudno mi traktować takie zachowanie na poważnie. Odnoszę wrażenie, że cokolwiek bym nie zrobił i tak znajdzie się powód, by po mnie jeździć.
--- Cytat: Gunses w 02 Październik 2012, 18:04:06 ---Walentin, Melitele, Legolas... Oni też powinni dostać coś na start? Czemu nie dostali? Bo Is się nie boi ich krytyki, a Grisa i mantosa tak? Nie wiem. Ale wiem, że błędem są takie rzeczy jakie obecnie się dzieją. Więcej bym zyskał, gdybym nie grał i wrócił po dwóch latach, niż gdyby grał cały czas? Taka jest logika?
--- Koniec cytatu ---
Problem z dostaniem czegoś polega na tym, że trzeba najpierw o to poprosić. ÂŻadnego PW nie otrzymałem, nikt do mnie w tej sprawie nie pisał na gadu. Tak więc jak dla mnie tematu nie było.
Elrond Ñoldor:
Co innego dostać 'dobrą' postać, a co innego 'półboga' na którego normalny gracz musi pracować dobry rok. I wytłumacz mi proszę tą martokinezę.
Gunses:
--- Cytat: Grison w 02 Październik 2012, 21:54:32 ---"Kogucikom". ;d Daruj sobie to zgrabne nazewnictwo, jak i inne, charakteryzujące cię, pseudo-inteligentne "błyskotliwości".
--- Koniec cytatu ---
Ty na prawdę uważasz, że takim zachowaniem stworzysz sobie otoczkę osoby doświadczonej? Inteligentnej? Mi to się kojarzy z jakimś niedowartościowanym gostkiem, który na różne wyuczone i wypraktykowane sposoby, próbuje pustymi słowy podwyższyć swoje poczucie wartości i umocnić stanowisko w tej dyskusji.
--- Cytat: Grison w 02 Październik 2012, 21:54:32 ---Nie wiem o jakim szacunku, lub jego braku mówisz. Starzy userzy, których znałem i utrzymywałem dobry kontakt już dawno nie przesiadują na forum. Mówię o tych samych userach, którzy uważali cię za zabawny pomiot Assasyna, który teraz wyrósł, może już puścić spodnie swego "miszcza" i pluć w każdego. Owi userzy mają żony i kredyty do spłacania, lub kończą studia. Tak, Guciu, jest coś poza forum. Nieodkryty przez ciebie świat. Większości dzisiejszych userów po prostu nie znam. Nie rozmawiałem z nimi, lub wymieniłem kilka zdań. Skąd więc tekst o tym, ze ktokolwiek miałby mnie za coś szanować lub nie? Guciowa imaginacja?
--- Koniec cytatu ---
Kim ty jesteś, żeby wiedzieć jaki świat odkrywam a jaki nie? Grisku, przecież sam wiesz, że to śmieszne i żałosne. Nie da się tak człowieka określić. Przychodzisz nie wiadomo skąd i twierdzisz, że co... ÂŻe śpię z lapkiem i cały czas odświeżam tg? Beka z Ciebie.
--- Cytat: Grison w 02 Październik 2012, 21:54:32 ---Ułomny Guciu najwyraźniej sądzi
--- Koniec cytatu ---
<facepalm> dygnął Ci?
--- Cytat: Isentor w 02 Październik 2012, 23:40:20 ---Coś czułem, że się obudzicie z ręką w nocniku.
--- Koniec cytatu ---
Działasz jak Canis. Zasady pod swoje widzi mi się. Tylko, że na Ciebie nie ma gdzie donieść. Problem polega również na tym, że chcesz utrzymać system i pracujesz nad nim jak dziki. Magia, walka, eq. Wszystko fajnie, ale takie akcje strasznie burzą twój wizerunek. Kto będzie znosił kolejne takie wpadki? Sam widzisz jak wypowiadają się gracze. Powiedz mi szczerze, warto tego wysłuchiwać, tych kłótni i niezadowolenia, dla Grisa i Mantosa? To ma być cena ich powrotu? Widzisz sam jak gracze podchodzą do twoich decyzji w sprawie tej dwójki. Już lepiej by było, gdyby nie wracali, niż żeby na wstępie, przez kilka twoich decyzji zrobili taką burzę na forum.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej