Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Kazmir MacBrewmann:
Jak najbardziej za :)
Silion aep Mor:
Można umożliwić robienie tego i kupowanie ale jednocześnie nie zmuszać graczy do kupowania tego...
Kazmir MacBrewmann:
No tak, tak samo jak z żywnością. Nikt nam nie karze jeść :D
Dragosani:
--- Cytat: Silion aep Mor w 13 Marzec 2017, 16:08:33 ---Można umożliwić robienie tego i kupowanie ale jednocześnie nie zmuszać graczy do kupowania tego...
--- Koniec cytatu ---
Mogłoby to działać na zasadzie "A, nie chce mi się pisać jak robię, to kupię". Jednak jak pisałem, całość i tak sprowadza sie do materiałów.
--- Cytat: Kazmir MacBrewmann w 13 Marzec 2017, 16:10:27 ---No tak, tak samo jak z żywnością. Nikt nam nie karze jeść :D
--- Koniec cytatu ---
I nawet nie rozważam opcji wprowadzenia konieczności "mechanicznego" jedzenia w grze.
TheMo:
--- Cytat: Dragosani w 13 Marzec 2017, 15:58:49 ---Wszystko sprowadza się więc do materiałów. Może nawet iść dalej i zrobić nowe rzemiosło? Od przedmiotów fabularnych, żeby już się nie rozdrabniać na poszczególne. Jakieś tanie schematy na liny, pochodnie itd. Albo walić to i umożliwić każdemu graczowi tworzenie czegoś takiego. Jeśli oczywiście ma materiały, te z kolei można by określić dla najpopularniejszych przedmiotów.
--- Koniec cytatu ---
Nowy cech, schematy, wyliczenia... Trochę tego dużo, a przydatność wg mnie zbyt mała. Można w sumie otworzyć pracownię, gdzie będzie się przedmioty fabularne wyrabiać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej