Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Pomoc związana z grą
Kazmir MacBrewmann:
Jak to u nas jest z rzeczami typu pochodnie, liny itp? Czy gracz może wytwarzać takie bzdety? Bo myślałem o założeniu sklepu z takimi fabularnymi rzeczami. No bo skoro moge pędzić bimber to i chyba można produkować inne drobnostki.
Dragosani:
I zarabiać na niczym? Jeżeli chciałbyś to sprzedawać to musiałoby to potrzebować materiałów. Jak sklep, to już lepiej dodać to do jakiegoś Karena czy kogoś.
Silion aep Mor:
Kurde ale to fajny zamysł fabularny a u nas gracz tak na prawdę może mieć sklep tylko z tym na co ma papiery :/
Troche to zabijanie swobody twórczej no ale wiadomo że rodzi to darmowe grzywny
Kazmir MacBrewmann:
--- Cytat: Dragosani w 13 Marzec 2017, 15:35:03 ---I zarabiać na niczym? Jeżeli chciałbyś to sprzedawać to musiałoby to potrzebować materiałów. Jak sklep, to już lepiej dodać to do jakiegoś Karena czy kogoś.
--- Koniec cytatu ---
No... oczywiście że materiały by się kupowało. Ja do bimbru kupowałem ziemniaki i chyba przenice.
--- Cytat: Silion aep Mor w 13 Marzec 2017, 15:40:22 ---Kurde ale to fajny zamysł fabularny a u nas gracz tak na prawdę może mieć sklep tylko z tym na co ma papiery :/
--- Koniec cytatu ---
No. Burdel był niewypałem, dlatego pytam o możliwość robienia właśnie czegoś. Fajka z rogu cieniostwora np. Wiadome że taki róg zdobędzie tylko myśliwy. I on zarobi i sklepikarz
Dragosani:
Wszystko sprowadza się więc do materiałów. Może nawet iść dalej i zrobić nowe rzemiosło? Od przedmiotów fabularnych, żeby już się nie rozdrabniać na poszczególne. Jakieś tanie schematy na liny, pochodnie itd. Albo walić to i umożliwić każdemu graczowi tworzenie czegoś takiego. Jeśli oczywiście ma materiały, te z kolei można by określić dla najpopularniejszych przedmiotów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej