Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Pomoc związana z grą

<< < (633/665) > >>

Dragosani:
W waszej wyprawie doświadczyliście wizji, zostaliście mentalnie przeniesieni do wspomnienia twórcy. Twój kryształ z testamentu zaś pokazuje wizerunek Isentora, który może przekazywać wiedzę. Nieznacznie, ale się różni. Chociaż też dokładnie nie pamiętam tej waszej wyprawy <ignorant> Oczywiście sam sposób działania od trony "techniczne" i metoda tworzenia mogą być takie same. Dlatego potrzebny nam tutaj Isu :D

--- Cytat: Gunses Cadacus w 08 Marzec 2017, 20:49:53 ---Ja jestem specjalistą ds. spisków i tajnych ugrupowań wewnątrz organizacyjnych.

Chodzi mi o kryształ co dostał Rakbar w testamencie. Bo ja mam swój Krwawy kryształ, zawiera on wspomnienia około setki wampirów, które pełniły w czasach królestwa numenoru wysokie funkcje, umarły, a ich dusze zostały wchłonięte przez kryształ, w którym za sprawą mocy kryształu utworzyły swoistą jaźń - bo to dusze, czyli coś co jest interaktywne w Marancie.

U Rakbara też tak jest? To część duszy Isentora w tym krysztale? (Horkruks! :o ) Czy to tylko zapis tego, co Isu nagrał w krysztale? I nie można z tym rozmawiać? Można tylko odtwarzać w kółko.

Czy... Uznajemy, że jest jak jest i koniec tematu?  :D

--- Koniec cytatu ---

To co ma Rakbar to raczej zapis osobowości i wiedzy Isa. Wątpię, aby był tam kawałek jego duszy.

Rakbar Nasard:

--- Cytat: Dragosani w 08 Marzec 2017, 20:54:28 ---To co ma Rakbar to raczej zapis osobowości i wiedzy Isa. Wątpię, aby był tam kawałek jego duszy.

--- Koniec cytatu ---

Ale w razie czego to macie na podorędziu Miecz Zartata?  :P

Gunses:

--- Cytat: Rakbar Nasard w 08 Marzec 2017, 20:58:31 ---Ale w razie czego to macie na podorędziu Miecz Zartata?  :P

--- Koniec cytatu ---
Albo ząb mombaka!  :o

--- Cytat: Dragosani w 08 Marzec 2017, 20:54:28 ---To co ma Rakbar to raczej zapis osobowości i wiedzy Isa. Wątpię, aby był tam kawałek jego duszy.

--- Koniec cytatu ---
Czyli z takim zapisem wiedzy kogoś zmarłego można rozmawiać? I ten zapis może zauważać, jak czegoś nie rozumiesz i bardziej tłumaczyć?

Dragosani:
No Rakbar teraz próbuje rozmawiać. Ale zapewne taki zapis nie powie czegoś, czego twórca nie zapisał. I tez pewnie trzeba zadawać odpowiednie pytania.

--- Cytat: Isentor w 27 Luty 2017, 18:02:26 ---- Wiedzę mój drogi uczniu, to mogę Ci przekazać. Nie ukończyłeś swego szkolenia, więc zawarłem w tej projekcji astralnej całą wiedzę, której nie zdążyłem Ci przekazać. Najważniejsze jest to, jakie pytania postawisz.

--- Koniec cytatu ---

I tutaj wyczuwam wielki isowy potencjał trollowy :D

No ALE! Pytaj Isa jak to dokładnie działa :P

Isentor:

--- Cytat: Dragosani w 08 Marzec 2017, 20:39:49 ---No i z kolei to wydaje mi się, że działa bardziej na zasadzie zapisu osobowości i wiedzy twórcy. Taki marantowy holokron. Tak by wynikało ze sposoby w jaki to zdaje się działać. No ale do tego trzeba by zapytać naszego specjalistę ds. magii.

--- Koniec cytatu ---
W punkt. Dokładnie tak to należy porównać. Działa jak taki holocron.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej