Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Książki, czasopisma, gazety...

<< < (7/11) > >>

xmati06:
Ksiażek nie czytam bo nie lubię... A z czasopism to jak wiele osób kupuję CD-Action bo jest to najlepsze czasopismo dla graczy na polskim rynku. Posiada wiele ciekawych i wciagajacych tekstów oraz wypasiona płytę z grami. Po prostu najlepsze...

Kozłow:
KSIÂĄÂŻKI
- "Władca Pierścieni"
- "Hobbit, czyli tam i z powrotem"
- "Silmarillion"
Wszystkie Johna Ronalda Reuela Tolkiena
Książki te są jednymi z najlepszych na świecie książkami fantasy, o ile nie najlepszymi.  Pan Tolkien wymyślił cudowny świat i świetną historię zwykłych ludzi. wydaje się. że proza pana Tolkiena nie niesie żadnego przesłania, że jest tylko ot tak napisana, żeby ludzie mili radość. W rzeczywistości opoiwada o różnych, trudnych zagadnieniach życia.

- "Eragon"
Co tu dużo mówić. Takie dorosłe i wyrafinowane, a dzieło nastolatka. Naprawdę przyjemnie mi sie ją czytało.

- "Balladyna"
Pan Julisz S. tą książką reprezentuje wysoki poziom tragedii romantycznej. Polskiej tragedii. Książka mimo iż napisana językiem może dla wielu trudnym jest bardzo, bardzo fajna.

- "Krzyżacy"
Mimo iż większość moich kolegów z klasy splunęła na tą książkę i stwierdziło (cytuję), "że jest zjebana", to ja przeczytałem dzieło pana Sienkiewicza w całości. Jest to książka niesamowita. Piękne odwzorowanie minionych czasów, co zresztą jest cechą prozy Sienkiewicza. Historia aż wylewa się z tych kilkuset kartek.

- "Harry Potter"
Tasiemiec, ale jak fajny tasiemiec :D To, co jest mocą tej książki, to świat, stworzony przez J.K. Rowling. świat niewątpliwie magiczny :D Tak ładnie pani Rowling wplotła magię i czary w świat rzeczywisty.

- "Zemsta" Aleksandra Fredry
Wybitna komedia. Nic więcej nie powiem o tej książce, gdyż nie da się o niej mówić inaczej jak :fajna, super, fajna, fajna, super.

GAZETY
Tutaj mało.
Sporadycznie CD Action - gazeta z fajnymi recenzjami, ale często z grami nie odpowiadającymi moim gustom.

Kupywałem niedawno "Władca Pierścieni. Figurki Postaci Filmowych". To kupywałem ze wzgledu na figurki, których mam przeszło 60. Wydałem na to ponad 1200 zł, więc kolekcja jest sporo warta :D

Czasami przeglądam Super Express
I tyle.

Elrond Ñoldor:
W swoim krótkim życiu przeczytałem wiele książek, niektóre z własnej woli, niektóre pod przymusem (lektury). Te książki, które mi się najbardziej spodobały i mógłbym je czytać po raz kolejny to:

-„ Hobbit”, J.R.R Tolkiena – jest to świetna książka, świetnie napisana, o czym opowiada to przecież wiele osób wie wiec tego nie napisze.

-„Władca Pierścieni” wyżej wymienionego Pana, – co by tu powiedzieć? Tak naprawdę nie przeczytałem jeszcze całej książki, bo ją dopiero czytam, tak właśnie w tej chwili jestem w momęcie jak Gandalf, Gimli i Legolas stoją przed obliczem króla Rohanu Theodenem ;), ale jak narazie książka jest świetna, ale różni sie trochą od "Hobbita" paroma szczegółami.

-Cała seria „Harrego Pottera” Pani Rowling – do tej serii książek mam największy sentyment, bo przez nią moją przygoda z czytaniem książek właśnie się rozpoczęła. Bardzo spodobał mi się właśnie ów świat, bo z domieszką magii łączy się świat zwykłego ucznia, który żyje, odczuwa różne uczucia, staje się dorosły...

Było jeszcze parę książek, BA, nawet wiele, ale wymieniłem tylko te, które najbardziej mnie urzekły.

Dairin:
Jeśli chodzi o książki, to ścigają mnie już chyba ze wszystkich bibliotek, ale bardzo lubię czytać i czytam praktycznie wszystko. Zaczynając od horrorów, poprzez beletrystykę, powieści, kryminały do książek psychologicznych, o geografii Arabii i fotografii itp. :) Moi ulubieni autorzy, to: S. King, D. Koontz, G. Masterton, A. Rice, W. Eichelberger itp. :)  

Jeśli chodzi o czasopisma, to czytuję Charaktery (czasopismo psychologiczne) oraz Angloramę (czasopismo angielskie z angielskimi artykułami). Często sięgam również po pismo archeologiczne, czasem zdarza się jakieś  całkiem angielskie np. Now. Czasami, bardzo rzadko, kupuję Joy'a, albo coś takiego kobiecego :D:D

Rakbar Nasard:
Witam

Książki
- "Hobbit"
- "Władca Pierścieni"
mam zamiar przeczytać wszystkie książki Tolkiena.

Czasopisma
Nie czytam i nie mam zamiaru chyba że coś z gram. Ale kupować nie mam zamiaru.

Pozdrawiam wszystkich

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej