Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Książki, czasopisma, gazety...
Wrath:
Książki:
Książek chodź zbyt dużo nie czytam to ostatnio co przeczytałem to Eragon wcześniej przeczytałem tylko Harrego Pottera od 1 do 6 części.
Czasopisma:
No cóż tutaj u mnie króluje Cd-Action które kupuję od 2 lat i nie żałuje czytam od deski do deski. Lektura tego czasopisma dostarcza mi wiele informacji na temat gier sprzętu i innych ciekawostek, daje mi też dużo śmiechu gdy czytam "Na luzie' i wraz z dobrym humorem zażenowanie podczas czytania większości matołów którzy piszą głupoty do "Action Redaction".
KrokusM:
Heh, książki Głównie to czytam fantasy, ale nie zagardzę też dobrym horrorem. Moje ulubione książki to:
-saga o Wiedźminie (za cholerę nie mogę znaleźć w rzadnej bibliotece "Chrztu Ognia"-chyba trzeba będzie sie pofatygować do księgarni )
-Smętarz dla Zwierzaków
-trylogia Władcy pierścieni
-Hobbit
A z czasopism to od niedawna kupuję cd-action. Lubię tą gazetę za obszerne teksty i za felietony członków redakcji w gamewalkerze, no i ACTION-REDACTION! Z prasy muzycznej to czasem kupuję metalhammera.
Itrogash:
Książki
Głównie... nie, praktycznie wszystkie książki, które czytam (oprócz oczywiście lektur) to fantasy. Czasem zdarzają się wyjątki typu s-f czy historyczne, jednak są to wyjątki które toną w morzu literatury fantasy. Z tego działu przeczytałem naprawdę wiele: od Harry'ego Pottera przez Opowieści z Narnii a na Wiedźminie kończąc. Między tymi tytułami jest jeszcze sporo innych, jednak nie chce mi się ich po kolei wymieniać, za dużo pisania .
Czasopisma
Do niedawna kupowałem "Komputer ÂŚwiat Gry", ale to czasopismo powoli zaczęło schodzić na psy. Zamierzam przerzucić się na Cd-Action. Z innych pism będzie tygodnik "Kaczor Donald" kupowany przeze mnie przez parę lat i parę okazyjnie kupionych innych, w stylu "Clicka" itp.
Komiksy
Kupiłem parę serii komiksów z "Dobrego Komiksu", m.in. "Street Fighter" czy "Soul Saga". Potem parę Asterixów czy jakiś innych tego typu. Dzisiaj na razie nie kupuję żadnego. Zadowalam się web-komiksami.
Moje ulubione to:
-Kokoart
-A Quartz Bead
-RotflPG
-Ke?
-Gamer9
i parę innych. W internecie można znaleźć komiksy, które poziomem wcale nie są niżej niż te, które można znaleźć w księgarni. Polecam więc poszperać po necie i poszukać, tam każdy znajdzie coś dla siebie.
Pozdro .
Crisis:
Książki:
W moim życiu przeczytałem tyle książek, że nawet nie jestem w stanie przypomnieć sobie ile ich było. Jednak te, które zwróciły moją szczególną uwagę to:
- J.R.R Tolkien - "Władca Pierścieni" - raczej nie muszę tłumaczyć, Tolkien to jeden z prekursorów literatury Fantastycznej, a jako, że ją lubię to muszę ją tutaj wymienić.
- J.R.R Tolkien - "Hobbit" - To jedna z pierwszych moich książek Fantasy, które przeczytałem. ÂŁadnie napisana, a przygodowa fabuła, sporo zwrotów akcji oraz wiele ciekawych opisów i ciekawostek decydują, że Hobbit jest naprawdę przyjemną lekturą.
- J.R.R Tolkien - "Silmarillion" - książka ciekawa i naprawdę godna przeczytania, nie już tak genialna jak Hobbit czy sam Władca Pierścieni, ale naprawdę godna przeczytania książka.
- A. Sapkowski - saga "Wiedźmin" - nie wielbię jej tak jak Tolkienowskich dzieł, ale jest książki o Wiedźminie są fajne i bardzo przyjemnie się je czyta. Sporo akcji i dość fajna fabuła oraz ładne wykonanie tworzą z książek Sapkowskiego obowiązkową lekturę każdego fana Fantasy.
- Juliusz Słowacki - "Kordian" - genialne dzieło genialnego pisarza. Słowacki stworzył naprawdę super dzieło pokazujące o co chodziło w erze Romantyzmu. Kordian to postać bardzo interesująca, super napisane oraz wiele patriotyzmu tworzy z tego Kordiana naprawdę super dzieło.
To są te najważniejsze, ale oprócz tego lubię "Lalkę", "Nad Niemnem", "Ludzi Bezdomnych", "Czarne Okręty", "Kompanie Braci" oraz "Zbrodnię i Karę".
Gazety i Czasopisma:
- Gazeta Wyborcza - moim zdaniem najlepsza Polska gazeta opisują to co się dzieje na świecie. Nie wypisuje większych głupot i można się wiele rzeczy dowiedzieć z niej.
- Metro - czytam bo zawszę jak idę rano do pracy lub szkoły to zabieram ją po drodze ponieważ jakiś koleś rozdaje
- CD-Action - moje pierwsze CDA kupiłem w 1999 roku i do tej pory posiadam wszystkie numery. Wiele informacji o grach, sprzęcie robi swoje. Na początku kupowałem to czasopismo dla gier, ale teraz robię to ze względu na sprzęt.
- Niezbędnik - ze względu na opisywany tam sprzęt i ciekawe programy
- Cogito - gazeta z której nawet dobrze można przygotować się do matury
Oprócz tego czasem czytam PC Format, różne gazety motoryzacyjne
Pozdrawiam
Tkoron:
książki
Twórczość A. Pilipiuka - bardzo fajnie napisane zdecydowanie polecam.
Harry Potter- też fajny.
Eragon, Najstarszy - ciekawa fabuła
Seria Miecz Prawdy - Również b. ciekawa
A. Sapkowski Wiedźmin + Śląska trylogia[/b]
Całokształt Tolkiena
Czasopisma
CD-ACTION - najlepsze (moim zdaniem) czasopismo o grach na PC. fajne texty i recenzje.
Nowa Fantastyka - ciekawe artykuły i opowiadania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej