Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Książki, czasopisma, gazety...
Arisa:
Książki - codziennie staram się przeczytać choć parę stron interesującej mnie powieści.
Czytam głównie horrory sf i thillery psychologiczne, które obfitują w wiele nierozwikłanych intryg i ciekawych wątków. Wybieram takich pisarzy, którzy wiernie obrazują rzeczywistość, jednocześnie unikając zbędnej dydaktyki - ostatnim moim ' odkryciem ' jest Maxime Chattam, który twórczością dorównuje takim sławom, jak Dean Koontz i Stephen King.
Czasopisma - szczerze mówiąc, czasopisma czytam bardzo wybiórczo, skupiając się jedynie na interesujących mnie tematach. W prasie młodzieżowej i kobiecej wyszukuję propozycji makijaży, a w gazetach typu Focus czytam artykuły poświęcone nierozwikłanym zagadkom z przeszłości. Jedynymi gazetami, których czytam największą zawartość, są Mój pies i Przyjaciel pies. ^^
Enzo:
Książki: Saga książek Harrego Pottera. Czterej pancerni i pies. Dużo jest tych ksiażek więc nie ma co wymieniać.
Czasopisma : Najczęsciej są czasopisa zwiazane z grami komputerowymi sprzętem. Gazeta którą kupuje często to fakt, dużo informacji i nieraz niezłe fotomontarze z których się można pośmiać.
Kirgo32:
Książki: Oczywiście je czytam, choć ostatnimi czasy nie za często. Czytuję głównie wszystkie książki Dana Browna, Sapkowskiego i wszelkie książki fantasy. Do moich ulubionych należą: "Kod Leonarda Da Vinci", "Anioły i Demony", "Cyfrowa Twierdza", "Wiedźmin", "Stowarzyszenie Umarłych Poetów", "W Pustyni i w Puszczy".
Czasopisma: Kupuję jedynie CD- Action (zresztą tylko od czasu do czasu). Czytam także wszelkie gazety motoryzacyjne ale tylko w sklepach ;p.
Oktawian August:
Moje ulubione to:
Saga Wiedźmin A.Sapkowskiego
Saga Władca Pierścieni J.R.R .Tolkien
Czasopisma: Jedynie kupuje CD-Action ,ale tylko w tedy jak jest coś napisane o dobrych,moich ulubionych grach no i o dobrym sprzęcie.
Odium:
Książki:
Lubię literaturę dobrą dla mnie, nie dla mas. Oczywiście najczęściej jedno pokrywa się z drugim. Z moich faworytów wymienię:
-Sapkowski- ,,Wiedźmin"; ,,Trylogia Husycka". Numer jeden, od zawsze.
-Tolkien - ,,Włdaca Pierścieni"; ,,Silmarillion"; ,,Hobbit". Jeden z głównych twórców gatunku, oczywista.
-King - ,,Worek Kości"; ,,Martwa Strefa". Trochę mało, w najbliższym czasie postaram się jednak braki nadrobić. Stephen zawsze pokazywał klasę Horroru. Mnie zauroczył. ;)
-Lovecraft - Podobnie jak Tolkien fantasy, tak Lovecraft horroru i s-f prekursorem był. Jego opoiadania mają w sobie to coś, co przypomina nam o sobie w ciche, niepokojące noce.
Czasopisma:
-CD-Action - Jak widzę, nie wybijam się niczym szczególnym :]
-Moto Voyager - dwa kółka, cud miód.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej