Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Gdzie jesteście?

<< < (6/8) > >>

Pabloo:

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2010, 22:53:37 ---Wiesz taka gra nawet powstała. Niektórzy userzy zostali zaproszeni do beta testów. Ale projekt jakoś został wstrzymany. Za mało chętnych. Gra polega na rozbudowie, kolonizacji i zdobywaniu miast.
--- Koniec cytatu ---
Masz przerąbane! dlaczego ja o tym nie wiedziałem! wytłumacz się!! Z tego co zauważyłem na screenshots'ie to jak Plemiona/Ogame wznawiaj prace! już mi się zaczyna podobać xD

--- Cytat: Isentor w 14 Maj 2010, 22:53:37 ---To, że nie mam czasu bo mam życie prywatne, studia i inne obowiązki poza tym żeby wyrzucić śmieci nie znaczy, że mam TG w dupie.

--- Koniec cytatu ---
W cale tak nie uważam ,po prostu sam kiedyś napisałeś "Nie będziemy nic zmieniać ,dobrze nam się żyje w tak małej grupce jaka jest" to twoje słowa!! >.<

Robben:
Krypto, cieszę się, że coś próbujesz zdziałać, ale obawiam się, że tego typu pomysły raczej nie skłonią starych userów do powrotu (choć jak chcesz może spróbować).  ;) Po prostu ci, którzy odeszli, to zrobili to albo z nudów, albo z powodu braku czasu i tyle. A tych, którzy tu nadal przebywają trzyma przede wszystkim marant i FW.

--- Cytat: FraseR w 14 Maj 2010, 21:45:15 ---Proponuję nieco poszerzyć dział Modding oraz Modyfikacje. Zapewne wielu fanów gry chciałoby dodać coś od siebie, a my moglibyśmy to im ułatwić pisząc różne tutoriale dotyczące moddingu.

--- Koniec cytatu ---
Przecież jest od tego odpowiedni dział, więc kto chce, może pisać.

--- Cytuj --- Myślę że nie zaszkodziłaby zmiana theme str. głównej

--- Koniec cytatu ---
To już jest planowane od dawna, ale jak dotąd nie udało się go zrealizować, bo nie ma nikogo, kto by się tym zajął.

--- Cytuj --- Również proponuję dodać shoutbox'a, wtedy wszyscy mogliby swobodnie rozmawiać.

--- Koniec cytatu ---
Ponoć shoutbox jest, tylko nie został ,,podpięty'' pod forum.

Poza tym jak można mówić o upadku serwisu, jak seria Gothic jest nadal kontynuowana? Serwis będzie się trzymał, dopóki ludzie będą grać w Gothic'a.

Isentor:

--- Cytat: Krypto w 14 Maj 2010, 22:59:55 ---Isentor...
Gra upadła, to wielka szkoda ale możemy to zrobić bez mechaniki czyli poprzez zwykłe pisanie i zamieszczanie różnych obrazków. Na papierze (a raczej w jakimś temacie) ustalimy co każdego dnia się odejmie, co dostanie, a reszta jak dyplomacja i rozbudowa czy wojsko będzie zależeć od graczy.
A drugi projekt to prowadzenie postaci... To wymaga jedynie dobrego i aktywnego moderatora tematu, który ustali fabułę i wydarzenia.
Prościej niż tworzenie gry, a im bardziej proste tym szybciej zrobimy i łatwiej się to poprowadzi.

--- Koniec cytatu ---
Gra nie tyle upadła co nigdy nie wyszła. Prace zostały wstrzymane na poziomie bera testów. Po prostu skupiliśmy się wtedy na innych projektach, ten odszedł w zapomnienie. Do dziś...

Mamy swój własny i autorski system RPG, więc nie ma co już wymyślać. Takich pseudo gothicowych systemów jest masa. Z czego każdy taki sam.

--- Cytat: Nevous w 14 Maj 2010, 23:03:20 ---A o takim projekcie bardziej "strategicznym", nie wiedziałem, ale jest interesujący.

--- Koniec cytatu ---
To zachęcam do beta testów.

--- Cytat: Krypto w 14 Maj 2010, 23:05:25 ---Tak, dobrze.
Jednak zrobię jakiś projekt tego co mówię i tutaj dam w najbliższych dniach. Trzymajmy się Gothica to i fani tego może chętniej w tym będą ;D

--- Koniec cytatu ---
Doceniam twoje zaangażowanie.  ;)

--- Cytat: Mr. Doctor Zieelarz w 14 Maj 2010, 23:06:14 ---Masz przerąbane! dlaczego ja o tym nie wiedziałem! wytłumacz się!! Z tego co zauważyłem na screenshots'ie to jak Plemiona/Ogame wznawiaj prace! już mi się zaczyna podobać xD
W cale tak nie uważam ,po prostu sam kiedyś napisałeś "Nie będziemy nic zmieniać ,dobrze nam się żyje w tak małej grupce jaka jest" to twoje słowa!! >.<

--- Koniec cytatu ---
Nie napisałem, że nie będziemy nic zmieniać. Napisałem, że nie będziemy wprowadzać głupich zmian. Nie było cię na świecie kiedyśmy testowali grę. Więc i na beta testy się nie załapałeś.

--- Cytat: Robben w 14 Maj 2010, 23:35:35 ---Przecież jest od tego odpowiedni dział, więc kto chce, może pisać.To już jest planowane od dawna, ale jak dotąd nie udało się go zrealizować, bo nie ma nikogo, kto by się tym zajął.Ponoć shoutbox jest, tylko nie został ,,podpięty'' pod forum.

--- Koniec cytatu ---
To chat, dawniej był zintegrowany z forum. A SB tylko niepotrzebnie obciąży bazę, przy tylu userach online to niepotrzebne sekundy przy wczytywaniu forum.

Beregond:
Seria Gothic po prostu się już przejadła. Forum może nieco odżyć, gdy wyjdzie czwarta część, jednak kiedy to się stanie już mało mnie interesuje. Pierwsza i druga część wraz z dodatkiem Noc Kruka zawsze pozostaną dla mnie grami wyjątkowymi, jedynymi, które mnie tak bez reszty pochłonęły. Obecnie już nie gram niemal w nic, raz na miesiąc się zdarzy, a ludzie opuszczają forum z wyżej wymienionych względów i również dlatego, że ileż można o jednym i tym samym? Seria Gothic (pomijając tą nową część, Arcania) nie ma już raczej żadnych tajemnic, wszystko co trzeba, zostało powiedziane.

Serail:

--- Cytuj ---Załóżmy że dane miasto miało by określone wydobycie surowców na dzień, wojsko no i jedziemy z tym.
--- Koniec cytatu ---
Na to potrzeba czasu, a jak zauważył Mauryc, wielu użytkownikom go brakuje.

--- Cytuj ---Nadal jest wiele tematów do dyskusji.
--- Koniec cytatu ---
Ach, tak. Pamiętam, jak latem 2008 na forum był temat "Jakiego koloru jest niebieski maluch" oraz coś w stylu "Jak grałem w Gothica, to koło koszar zauważyłem drzewo [screen drzewa]. To jest moje ulubione drzewo w grze. A jakie są wasze ulubione drzewa?" xDD

--- Cytuj ---można by pisać więcej wątków o Gothic'u czy też o twórczości itp.
--- Koniec cytatu ---
Mhm, w 2008 Boba wziął garść opowiadań o Gothicu, bo chciał je wrzucić na stronę główną. Nie ma ich tam do tej pory.

--- Cytuj ---Również proponuję dodać shoutbox'a, wtedy wszyscy mogliby swobodnie rozmawiać.
--- Koniec cytatu ---
Jest temat offtopic.

--- Cytuj ---Krypto wymagasz zbyt wiele. TG upada... i każdy serwis o Gothicu upadnie gdyż ta seria jest przy wymarciu... Gothic to nie np Call of Duty czy Diablo.
--- Koniec cytatu ---
Też tak myślałem do czasu aż zauważyłem, że gra się starzeje, a oddani fani wciąż działają w branży.

--- Cytuj ---Ponad to coraz to lepsze Mody również mogą sprowadzić większą ilość fanów serii na serwisy i fora.
--- Koniec cytatu ---
Jest dział modding? Są tam wasze dyskusje? Pytania do twórców?

A co do powrotów starych userów. Ja sam raczej nie wróciłem, po prostu lubię od czasu do czasu zajrzeć na stare śmieci. Obecnie staram się publikować tu i ówdzie, zatem czasu brak, jeśli jednak istniałaby szansa na to, że TG chociaż w połowie będzie znów przypominała to co dawniej, to ja się piszę na to, żeby pomóc. Ale wiesz w czym problem? Nie ma jak pomóc. ^^

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej