Tereny Valfden > Dział Wypraw
W góry
Anv:
Nevo zgodnie z nakazem zszedł z konia i kiwnął do wartownika, aby odprowadził wierzchowce. Ciekawiła go owa mała niespodzianka. Miał dwa potężne miecze, będące jedyną bronią jaką potrafił się posługiwać. Miał strój, własny, idealnie uszyty z dobrego materiału. Czekał więc w niepewności an Gordiana.
Gordian Morii:
Elf przybył po niedługiej chwili targając ze sobą bardzo ładną srebrną zbroję. -No, póki co ten pancerz jest dla Ciebie. Oddasz mi jak zarobisz na własny mithril. Teraz biegiem do siebie zostawić tą szatę i ubrać mi się porządnie. Napierśnik powinien przetrzymać uderzenie żądłem wiwerny więc możesz czuś się bezpiecznie.
Oddaję:
Nazwa odzienia: Elficka zbroja
Rodzaj: zbroja
Wytrzymałość: 12
Ciężar: 5
Opis: Wykuta z 200 sztuk srebra.
Sirius:
-No, Nevo, teraz to masz nade mną przewagę. Chociaż... może i nie tak wielką. Mnie wiwerna nie trafi, za szybki jestem. Ale ty teraz może przeżyjesz bezpośrednie starcie. Oby.
Gordian Morii:
-A i jeszcze ten. Nie przytulajcie się czasami. To sreberko gryzie więc uważać proszę.- rzekł elf -A teraz nie opieprzać mi się tylko ruszamy tym szlakiem za fortecą mam nadzieję, że szybko upolujemy to co chcę.
Anv:
Nevo łanie i sprawnie przyodział nowiutką zbroję, po czym z lekkim grymasem stwierdził:
- Lubię swój strój, poza tym nie przepadam za zbrojami, ale z tego co widzę zadanie będzie tego wymagać, poza tym niezła zbroja. - rzekł dokładniej przyglądając się odzieniu. Po chwili wszyscy ruszyli w wyznaczonym kierunku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej