Autor Wątek: Wyprawa na smoki - Varrok i Ghuruk.  (Przeczytany 7700 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Odp: Wyprawa na smoki - Varrok i Ghuruk.
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Kwiecień 2010, 11:57:47 »
Demon nie ruszył się z miejsca. Wpatrywał się w morze całą noc. Prawdopodobnie rozmyślał nad czymś, a może go coś trapiło. Sam nie wiedział, ale ciężko mu było na duszy. Kiedy nastał dzień poszedł coś zjeść i wrócił na pokład czekając na odprawę.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwiecień 2010, 12:11:02 wysłana przez Devristus »

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Kwiecień 2010, 12:59:32 »
Sado po długiej medytacji udał się na pokład. Tam podszedł do Deva, szturchnął go i wyciągnął paczkę papierosów.
- Chcesz jednego? - zapytał, biorąc jednego do ust i zapalając.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 06 Kwiecień 2010, 12:59:32 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:05:50 »
wyszedłem z kajuty i poszedłem na pokład czekać na zebranie się pozostałych...

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:14:01 »
Widząc wyłażącego Canisa, Anvarunis zdecydował się do niego podejść.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
  • Reputacja: 4124
  • I will find you anywhere you go.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:29:33 »
Ikraaz również wyszedł na pokład...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:35:12 »
- Przywlecz ktoś tutaj Elronda, pewnie żre w jadalni jeszcze...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:37:03 »
Dracon poszedł do jadalni i po chwili wrócił z nekromantą.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:55:12 »
Wszyscy są.

Spojrzałem wymownie  na kapitana, ten zabezpieczył kurs przekładając przez ster belkę i zapierając o podłogę, i wyszedł. wszyscy żeglarze również zeszli z pokładu zostawiając nas samych.

- Panowie... płyniemy na Varrok pierw, kapitan otrzymał informacje wywiadowcze na temat terenu morskiego jaki za dwie godziny będziemy przepływać. bardzo prawdopodobne, ze zostaniemy napadnięci przez piratów, dwa dni temu z tajnego portu wojskowego Torgonu skradziono okręt, podobnie z Varrok, podejrzewa się, ze to jakaś grupa terrorystyczna, pełna fanatyzmu i wielbiąca czasy Meaneba, gdy ten był u władzy Varrok. To pierwsze ostrzeżenie.

- Płyniemy na Varrok, potem an Ghuruk z prostej i jasnej przyczyny. W imieniu korony - spojrzałem z poirytowaniem na Diuka Valfden - będziemy wykonywać misję, likwidacji tych niebezpieczeństw. jest to misja teoretycznie pokojowa względem jej mieszkańców, mająca na celu pomoc w uporaniu się z problemem. Na Varrok nie będzie problemów, oddziały miejscowej straży są przygotowane na nasze przypłynięcie i pomogą nam w likwidacji. warunkami umowy jaka została zawarta nieoficjalnie, otrzymamy wynagrodzenie w postaci połowy podatków zebranych z tamtego terenu, który jest zagrożony atakami smoka, oraz jego pełny skarb. Gdy ja pójdę po straże będziecie mieli wolny czas, na przykład pójść do karczmy, burdelu, czy przejść się po okolicznych terenach i polować. W tym czasie załatwię co trzeba. Spodziewam się, ze napad na smoka będzie udany i ze każdy z was jest przygotowany na poświęcenie. Sado, Elrond i Devristus, będziemy musieli omówić później chęć wykonania rytuału, który znacząco osłabi smoka, liczę na waszą współpracę.

- Po pokonaniu go i jeżeli nie odniesiemy zbyt dotkliwych strat w naszych ludziach, przeprawimy się na Ghuruk, tam będzie nieco problemów chociaż nie musicie się o nie kłopotać. Ja, Sado i Mebo, będziemy formą delegacji, która będzie prowadzić rozmowy w imieniu korony. Uprzedzając pytanie, nie, diuk nie będzie na tym spotkaniu. Również będziecie mieli czas podczas rozmów na swoje poczynania, jakieś zwiedzanie albo polowanie. gdy wynegocjujemy godne warunki pomocy w walce, oraz stosowne wynagrodzenie, udamy się zlikwidować smoka. następnie z Ghuruk powrócimy do nas za pomocą teleportu.

- Informacje podstawowe odnośnie smoków by wam się przydały. Varrok jest gnębione przez czerwonego smoka, jego siedziba mieści się niedaleko wybrzeża, niemniej jednak teren jest stosunkowo wysoko położony i będziemy znajdowac się w niedogodnej pozycji, bo pod smokiem, dlatego będę chciał wykonać rytuał by go osłabić. Ghuruk zamieszkuje złoty smok, zajmuje teren kotliny, w której mieściła się wieś, tam będzie dogodniejsza pozycja.

- Możecie się rozejść. Sado, Mebo i Anvarunis, poproszę was teraz do mojej kajuty.

Powiedziałem i poszedłem do swojej kajuty...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Kwiecień 2010, 13:59:54 »
Dracon związał włosy w kucyk i udał się za Canisem, ciągle popalając.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 06 Kwiecień 2010, 14:01:57 »
Elf stał cały czas przy burcie i słuchał to o czym prawił mag. Jako, że nie dostał, żadnego zadania wzruszył ramionami i dalej wpatrywał się w morze. Chciał dostrzec ewentualnych piratów mogących napaść na statek.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 06 Kwiecień 2010, 14:09:37 »
Anvarunis po wysłuchaniu odprawy ruszył za Canisem do jego kajuty.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 06 Kwiecień 2010, 14:23:52 »
- Aha... - powiedział elf i wyciągnął piwo zza pazuchy. Podszedł do jednej z burty i "rozwalił" się na ławeczce podglądając resztę ludzi i innych istot  które nie zdążyły się rozejść...

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 06 Kwiecień 2010, 15:01:38 »
Ikraaz tuż za Sadem i Canisem wszedł do jednej z kajut.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 06 Kwiecień 2010, 15:11:02 »
Wszedłem do kajuty i usiadłem na jednym z foteli, i czekałem aż zrobicie to również. gdy usiedliście zacząłem mówić.

- Problem jest znaczący. Ghuruk nie jest jednomyślne w swoich działaniach. Niemniej jednak ja, Sado i ty Mebo, będziemy musieli przekonać ich, iż władza valfden nie jest im wroga, ze chce pomóc im ze swojej dobrej woli wiedząc, ze sami nie są w stanie sobie poradzić... Zresztą chyba wiecie co i jak z negocjacjami robić, po prostu chcę, abyście poszli ze mną, gdy będziemy na Ghuruk na takie spotkanie z tamtejszą delegacją, czy czymś tam co będzie. To tyle odnośnie was.

- Anvarunisie... jestem skłonny powiedzieć, ze Ghuruk nie będzie chciało wypłacić nam zbyt wysokiej nagrody, niemniej jednak wiemy, ze są nie biednym krajem mimo ponoszonych strat. Niewolnica na Ghuruk zaprowadzi cie do skarbców i banków. powie ci który jest najbogatszy. będę chciał, abyś przygotował jedno czy kilka takich miejsc do obrabowania ze złota. Nie chcę wrócić biedny z tej wyprawy. Oczywiste jest, ze będziesz musiał być niezauważony. Po pokonaniu smoka, poprowadzisz garstkę z nas, aby zabrać złoto włamać się tam i wrócić, jeżeli zostalibyście złapani, nie będziemy was ratować i uznamy was za zdrajców... znaczy twój oddział.

- Nikt nie powiedział, że ta wyprawa będzie taka praworządna... to wszystko. miłej podroży... Chyba, ze macie jakieś pytania.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 06 Kwiecień 2010, 15:20:47 »
- Ta zbroja, będę śmierdział - zażartował. - Nie mam pytań, sprawa jest jasna. Miłej podróży.
Wyszedł na pokład, otworzył kolejną buteleczkę z piwem, i patrząc na morze, myślał o nadciągających przygodach.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 06 Kwiecień 2010, 15:40:38 »
Anvarunis także opuścił kajutę. Podszedł do barierki i rozmyślał o swoim zleceniu w Ghuruk. O otwieranie zamków skarbców nie bał się gdyż znał telekinezę, a ta pozwalał otwierać niektóre z nich. Zastanawiał się jednak kto trafi do jego oddziału. Potrzebował ludzi zwinnych, zaufanych i takich którzy będą potrafili wywinąć się z niebezpiecznej sytuacji. Dobrze gdyby znali teleportację. On sam mógł się zmieniać w niepozornego nietoperza, a także stawać niewidzialnym na jakiś czas. Po chwili rozmyślań powrócił do towarzystwa stojącego przy burcie.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 06 Kwiecień 2010, 15:51:40 »
W pewnym momencie rzucił pustą butelkę do morza i wyjął z kołczanu jedną strzałę, z żelaza. Przyglądał się poszarpanym krawędziom i czubku grota. Swoje nadzieje pokładał właśnie w atak dystansowy. Zdjął z pleców także łuk. Zgodnie z informacjami od Canisa, mogło się pojawić niebezpieczeństwo, na które Mauren, chciał być przygotowany.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Kwiecień 2010, 16:41:24 »
wokół statku jest naturalna, normalna mgła. o godzinie 16.40 usłyszeliście dźwięk wydawany z trąb wojennych orkowych statków, dźwięk dobiegał na północny  wschód od kierunku w którym płyniemy (czyli teraz wschód [ z czego wnika, ze jest jakiś okręt na lewo przed nami]). Po kilku chwilach usłyszeliście dudnienie w bębny i okrzyki wojenne, z za mgły zaczął wyłaniać się okręt wojenny... Rozumiecie jaka jest różnica, płyniemy niewielkim statkiem transportowym, a oni okrętem wojennym... (tak aby każdy był świadom dysproporcji)

Wyszedłem z kajuty i stanąłem na mostku.

- Pierwsza linią ataku są w tej chwili magowie. Sado, Elrond, Devristus, wasze zadanie to zlikwidować ludzi, okręt ma być cały, przejmiemy go.

- Pozostali, szykować się do przejęcia, stańcie na środku pokładu, przeniesiemy się tam.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 06 Kwiecień 2010, 16:49:06 »
Elf widząc wyłaniający się z mgły statek odszedł pośpiesznie od burty i szybkim krokiem ruszył w kierunku swojej kajuty. Pośród panującego zamieszania i zgiełku elf zdołał jednak dotrzeć do swego lokum by zabrać z łóżka leżący na nim hełm. -No więc zaczyna się zabawa.- rzekł ubierając hełm na głowę i dociągając poluzowane paski kołczanu i pochwy miecza. Zdjął łuk i wyciągnął strzałę. Uzbrojony tak ruszył korytarzem na pokład gdzie miała wkrótce rozpocząć się walka. Powietrze rozbrzmiewało dudnieniem bojowych bębnów, płoszących siadające na szczycie masztu mewy i rybitwy. Gordian ustawił się z tyłu przy kilku skrzyniach by zza tej osłony móc ostrzeliwać napastników.

Offline Rakbar Nasard

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 06 Kwiecień 2010, 16:56:50 »
Ikraaz stanął tuż obok Gordiana – na środku pokładu, by w razie potrzeby, pomóc mu w ostrzeliwaniu wrogów. Gotowy do natychmiastowego ataku Mauren, wypatrywał swojego celu. Chciał skorzystać z niedawno wyuczonej umiejętności, jaką nabył u Livii.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 06 Kwiecień 2010, 16:56:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything