Tereny Valfden > Dział Wypraw
Woń Złota
Rakbar Nasard:
Ikraaz przemierzając las natknął się na dziwną rzecz – spostrzegł z daleka, iż na drzwie - jeden z gałęzi leży jakaś humanoidalna istotna. Przypominała ona mu człowieka, lecz zdradziła ją przeraźliwie blada skóra. Mauren był w stanie odróżnić wampira od człowieka, nawet z daleka. Znając potężne cechy tych istot powoli wyjął jedną usypiającą strzałę z mithrilu. Napiął cięciwę ze strzałą i wystrzelił - po dziesięciu sekundach celowania - pocisk w kierunku smacznie śpiącego wampira. Strzała trafiła, bez przeszkód przeszywając ubranie, w brzuch ‘potwora’. Ten na chwilę się obudził, wytrzeszczył oczy, po czym próbował coś zrobić, coś co mu się nieudało, gdyż spadł z gałęzi pod wpływem osłabienia. Po chwili wpadł w agonię.
Mebo podszedł do wampira, i jednym pewnym ciosem uciął mu głowę. Szybko pobrał jego krew – całą. Wyszło tego około 6l, najwyraźniej wampir był nie tak dawno na polowaniu i pobrał krew od swych ofiar. Dodatkowo Ikraaz przeszukał jego ciało, w poszukiwaniu czegoś wartościowego.
kołczan:
--- Kod: ---x22 strzała ze stali
x29 strzała z mithrilu
x7 usypiająca strzała z mithrilu
x15 strzała ze srebra
--- Koniec kodu ---
Pobrane:
--- Kod: ---6l krwi wampira
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---pozostały -> 0/ 1 - ilość wszystkich (Wampir)
--- Koniec kodu ---
Sado:
Mebo: Kieszenie szaty wampira były wypełnione złotem i złotymi przedmiotami o wartości 1000 sztuk złota.
Canis: W jednej z bocznych wnęk, gdzie prawdopodobnie żyły sobie Tarlessty, znalazłeś przewrócona skrzynię i wysypane obok niej złoto i złote ozdoby, warte 1000 sztuk złota. Pozbierałeś wszystko i teleportowałeś się do miasta.
Sado: Po krótkim odpoczynku teleportowałem się w miejsce, gdzie byłem wcześniej z Mebem. Zacząłem lecieć do przodu, kierując się truchłami zwierząt, które zabił mój kompan. Wreszcie dotarłem do niego, chwyciłem za ramię i teleportowałem się wraz z nim do miasta.
WYPRAWA ZAKOĂCZONA
Nagrody:
Sado: 1000 sztuk złota + trofea
Canis:1000 sztuk złota + trofea
Mebo: 1000 sztuk złota + trofea
Elrond Ñoldor:
A oto talenty na jakie zasługujecie:
Mebo: 2 złote
Canis: 2 złote
Sado: 2 złote
Nawigacja
Idź do wersji pełnej