Tereny Valfden > Dział Wypraw
Poszukiwania vol1.
Elrond Ñoldor:
Elf nie czekając na brata ruszył do ataku. Najpierw wypowiedział formulę zaklęcia przywołania Demona:
- Ixaraa! - energia magiczna wypłynęła z kostura tworząc skrzydlatą humanoidalną postać. Nekromanta ruszył do ataku.
- Qaii - wypowiedział nekromanta celując kryształem w przywódcę bandytów. dwukrotnie wzmocnione zaklęcie Tchnienia ÂŚmierci pomknęło w przywódcę.Opary uderzyły w cel, rozbłysły poświatą i omiotły najpotężniejszego z bandytów. Jego ciało zgniło, skurczyło się, obumarło.
W tym samym czasie demon robił jako tarcza strzelnicza, gdyż pozostały niecały tuzin bandytów wyciągnął łuki i zaczął szyć do elfów. Elrond teleportował się za jednego z nich i wypowiedział zaklęcie z magii krwi:
- RQAIA... - dotykając szyi bandyty spowodował u niego tak niewyobrażalny ból, że krzyk który przeraźliwie rozdarł otaczające ich powietrze, nie tylko zwrócił na siebie uwagę pozostałej dziewiątki, ale też zniszczył doszczętnie ich morale. Trzech rzuciło bronie i zaczęło uciekać. Naszpikowany demon walczył z inną dwójką, a elf walczył kosturem. Zaatakował jednego bandytę najpierw z prawej, później z lewej i znowu z prawej. Przeciwnik myśląc, że znowu elf wykona podobny atak, chcąc wyprzedzić uderzenie sam wyprowadził atak. Jednak elf zblokował, odbił miecz i grzmotną z góry przeciwnika miażdżąc mózg. Na polu bitwy zostało tylko dwóch żywych bandytów...
- Ihigii! - krzyknął elf celując w najbliższego, jednak ten zanim oberwał zaklęciem zdążył zasłonić się za swoim współtowarzyszem broni. Jego pożyczone życie nie trwało jednak długo gdyż demon złapał go za gardło i rozerwał je swoimi szponami.
Wszyscy przeciwnicy leżeli martwi.
Elf podszedł do przywódcy bandytów i przeszukał jego ciało. Oprócz 400 sztuk złota znalazł poszukiwany amulet. Podszedł do brata i teleportowali się do karczmy. Tam w jednym z rogów siedział mag.
- Witam witam panów czarodziejów... Hmmm... Sam nim jestem - zamyślił się mag. - Mniejsza z tym. Widzę że macie moją zaginioną błyskotkę. Jako że jesteście awanturnikami, dla których ciemne jaskinie, pradawne bory i lochy nie są straszne, mam dla was pracę, tu jest mapa, odnajdźcie jeszcze dwa bliźniaczo podobne amulety, a obsypie was złotem... to zaliczka 300 monet...
Wyprawa zakończona!
Nagrody:
Elrond: 600 sztuk złota + mapa 3 srebrne talenty
Mantos: 600 sztuk złota + 1 srebrny talenty
Nawigacja
Idź do wersji pełnej