Tereny Valfden > Dział Wypraw

Dziczyzna

<< < (10/13) > >>

Gordian Morii:
//: W jaskini znaleźliście takie przedmioty jak: 2x skóra jelenia i cieniostwora, 4 sztuki mięsa, 6 bochenków chleba, 5 butelek 1l samogonu, i parę innych szpargałów jak np rozklekotany zydelek, połamana ławka i wielki kamień szlifierski.
//: Przy kłusownikach Mebo zalazł trochę żywicy, 4 krzemienie, trochę suszonej wołowiny, woreczek tytoniu i tabakierkę pełną czarnej jak węgiel tabaki. Po za tymi rzeczami jeden z kłusowników miał przy sobie krótką notkę.

--- Cytuj ---Jesteśmy na wyspie.... Niedaleko ziemi niebieskich ludzi....
Gar...
--- Koniec cytatu ---

Rakbar Nasard:
Mebo zabrał z ciała mężczyzny: woreczek tytoniu i tabakierkę pełną czarnej jak węgiel tabaki, z jaskini zaś: 2x skóra jelenia i cieniostwora, 4 sztuki mięsa, 6 bochenków chleba, 5 butelek 1l samogonu.
- Mamy 16 sztuk mięsa, brakuje więc jeszcze 24 – sporo, musimy znaleźć spore stadko, aby tyle pozyskać. Hmm, a to co? – Otworzył notatkę – Niebiescy ludzie – zapewne chodzi o rase Raanaar. Zawsze mnie ona ciekawiła… No cóż, pokażemy to Livii, może jej się to na cos zda. Zerknij na to. – Oddał kawałek papieru.

Zapakował trofea do torby, którą przypiął do konia, po czym spojrzał na Chabacika  i zapytał:
- Dowiedziałeś się czegoś więcej, niż ja? Może tam w Pakcie mówili coś o wyspie zaczynającej się na Gar lub o jakimś człowieku lub bestii o tym imieniu?

Chabacik:
-Niestety, to notka nic mi nie mówi, ci raczej też dużo nam nie powiedzą - mówiąc to Elveon wskazał na martwych kłusowników - Cóż, możemy liczyć jedynie że spotkamy następnych kłusowników od których coś się dowiemy bądź ze Livia będzie coś wiedziała.
Po tych słowach mag wyszedł z jaskini i zaczął szukać zwierzyny do upolowania.

Gordian Morii:
//: Stare chińskie przysłowie mówi "Czytajcie wyprawy Livi a będzie wam dane poznać kto to Gar." :rolleyes:
//: Przed jaskinią nie było nic prócz gęstwiny. Coś jednak tchnęło was, że jelenie to raczej wolą przebywać na łąkach i polanach gdzie mogą sobie pohasać.

Chabacik:
Mag używając atrybuty lewitacji uniósł się nad ziemią w poszukiwaniu łąki bądź innego miejsca w którym może być zwierzyna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej