Autor Wątek: Poszukiwanie Altaira Cz. 2 - Zwieńczenie procesu.  (Przeczytany 4607 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
Odp: Poszukiwanie Altaira Cz. 2 - Zwieńczenie procesu.
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Luty 2010, 12:39:20 »
- Kiszone ogóry! - krzyknął do Canisa, po czym powędrował do drugiego pomieszczenia, żeby i tamtą krwią się zaciągnąć.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Luty 2010, 15:31:46 »
Sadziu powąchałeś krwi, poczułeś zapach świeżo ściętych drzew, najprawdopodobniej sosny, tak ci podpowiadają zmysły przy tej dość specyficznej woni.

- Już więc chyba wiem o co się tu rozchodzi. weźcie próbówki z kuchni i napełnijcie je krwią. Altair na pewno ma, tylko podpiszcie jakoś, żeby odróżnić te pokoje... tfu, krew z tych pokoi. ja zejdę do piwnicy teraz.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 27 Luty 2010, 15:31:46 »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Luty 2010, 16:53:06 »
Dracon poszeł po próbówki i napełnił je krwią, a wyjąwszy pióro, kawałek pergaminu, małe pudełeczko z atramentem i sznurek, napisał drobnymi literami na dwóch kawałkach pergaminu "ogóry - krzyż" i "sosna - odwrócony krzyż", po czym przywiązał je kawałkiem sznurka do naczyń, a następnie udał się do pokoju, gdzie krew pachniała jak sosna, by przyjrzeć się ciałom.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 27 Luty 2010, 17:59:29 »
Anvarunis wziął pierwszą próbówkę i napełnił krwią z tego pokoju, na dole podpisał ją "kobiety - zgniłe jajka". Po czym postawił koło pozostałych próbówek Sada. Potem wampir udał się do pokoju w którym wcześniej przebywali w ciemności rozmawiając z głosem podobnym do Altaira. Zaczął przyglądać się ścianom i malowidłom. Wszystkim elementom które mogły mieć jakieś symboliczne znaczenie. Potem wampir wziął kolejną próbówkę i nabrał w nią krwi z tego pomieszczenia. Po czym powąchał ją tak jak poprzednią. Wyczulone zmysły wampira pozwalały dokładnie zidentyfikować zapach.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 28 Luty 2010, 13:22:44 »
Anv: Zapach jaki poczułeś, to ten sam, co ja poczułem, czyli piernikowy, nutka cynamonu. Na ścianach zaciekawiły cie wydrapane fragmenty, znaczy się, rysunki niebyły malowane, ale wydrapane na ścianie, widziałeś fale i wyspę z wieżyczka, kolejny ryt ukazywał kamienną misę wypełnioną wodą, a na dnie jakby coś leżało...

Sado: zobaczyłeś teren pokryty czymś, najpewniej drzewami, chociaż trudno by to w pełni zrozumieć, chociaż na to by wskazywało, wśród drzew zobaczyłeś tez tam jakby wgłębienie, miejsce gdzie nie ma drzew, a bardziej dół. kolejne ryciny były podobne do tych co widziałeś uprzednio. jeżeli chodzi o ciała, sam wiesz że są ułożone odwrotnie, ale całe ich oprawienie jest identyczne.

Poszedłem na poddasze... Wziąłem próbówkę i napełniłem ją ta krwią. powąchałem ciecz i uderzył mnie zapach pieczonego kurczaka, stosunkowo przyjemny, smaczny. schowałem do skrzyneczki przy pasku i przyjrzałem się kończynom, ich ułożenie było staranne, chociaż nie oddawał żadnego konkretnego znaczenia, wziąłem jedną z rąk i zacząłem nią obracać, ruszać, przyglądać się ze wszystkich stron, zobaczyłem, ze mięso w środku jest całkowicie wyschnięte, ale sama zewnętrzna powłoka zadbana i zdobiona ornamentami. Zacząłem ją dotykać i poczułem że jest w połowie jakby pusta, spróbowałem ją złamać, ale nie dało się. Wziąłem nóż i naciąłem rękę i zacząłem mięso obdzierać ze skóry, zobaczyłem, ze w środku zamiast kości są wstawione stalowe elementy. zacząłem je wyciągać. gdy wyciągnąłem, zauważyłem, ze do mięsa są przyklejone skrawki papieru, bądź materiału, miały oddzielać metal od mięsa. Rozciąłem mięso i rozłożyłem, zobaczyłem, ze rzeczywiście są to skrawki materiału, najprawdopodobniej jakiejś mapy. Oprawiłem tak wszystkie części ciała, szczególnie podobnie poszło z nogami i pozostałymi rękami. gdy zabrałem się za tułowia, wystarczyło zdjąć skóry i okazało się, ze pod nimi przyklejone są fragmenty materiału. poskładałem je ze sobą i ukazał mi się nasz, znany nam świat. Na mapie zaznaczony był jeden odwrócony pentagram, i wskazywał na ilusmir... Spojrzałem jeszcze na ściany, ale uznałem za nieistotne rysunki mające okazywać najpewniej niebezpieczeństwa jakie mają tam czyhać, natomiast zaciekawił mnie wizerunek demona z przebitym sercem... Gdy obejrzałem...

Wziąłem fragmenty mapy i schowałem do kieszeni, po czym zszedłem do piwnicy...

- jak tam idzie odczytywanie znaków?

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Luty 2010, 14:52:08 »
- Mhmh... to wygląda, jakby wskazywało na położenie jakiegoś miejsca - powiedział sam do siebie, po czym wyjął sztylet i delikatnie rozciął miejsce na ciele, gdzie był wypalony pentagram.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Luty 2010, 15:44:01 »
rozciąłeś skórę i zacząłeś ją lekko zdejmować, aby zobaczyć co jest pod nią. ujrzałeś mięso, lecz wewnętrzna część skóry, którą bezproblemowo udało ci się zdjąć, zobaczyłeś, ze jest coś na niej namalowane czarnym atramentem...

Zszedłem do piwnicy, była sterylnie czysta, jakby specjalnie ktoś to uczynił, z niewielką warstwą kurzu... przyglądałem się napisom, lecz danych znaków nijak nie rozumiałem, więc zabrałem się za odczytywanie obrazków. Na jdnym z nich ujrzałem kamienna bramę, lecz nie wjazdowa, ani nic, ale stojąca brama, wokół niej dziesięć piedestałó oprawione różnymi flagami, na każdym z piedestałów stały przedmioty, różnych kształtów, zaś z nich w górną część bramy biegły promienie energii. przy każdym z piedestałów stały istoty, po jednej przy piedestale, które najprawdopodobniej odprawiały rytuał.

cała rycina zajmowała niemal całą ścianę...

Wróciłem do kuchni i zacząłem przyglądać się fiolkom...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Luty 2010, 15:49:00 »
Dracon przyjrzął się malunkowi, po czym zaczął rozcinać skórę wokół wbitych gwoździ.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Luty 2010, 15:58:24 »
//stalowych kołków...

rozcinając skórę, zobaczyłeś, że skóra wokół gwoździ malunków nie ma, ale kołki są ciasno otoczone czymś...
« Ostatnia zmiana: 28 Luty 2010, 16:03:00 wysłana przez Canis »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Luty 2010, 16:08:12 »
//Zapomniałem. :p

Spróbowałem to wyjąć, albo wyciągnąć kołek w razie niepowodzenia.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Luty 2010, 16:30:21 »
Wyjąć nie mogłeś, lecz udało ci się wyrwać ze ściany kołek. wyrwałeś wraz ręką, wyjąłeś kołek z reki i zacząłeś odrywać fragmenty przedmiotu otaczającego trzon kołka. gdy zdjąłeś, okazało się ze są to fragmenty skóry z podobnymi fragmentami rysunków

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 28 Luty 2010, 17:42:54 »
Anvarunis podpisał próbówkę z nowo nalaną krwią "pierniki - salon". Gdy już to zrobił obydwie próbówki schował przy pasie. Po czym podszedł do Canisa.
- To dziwne, że każda z krwi ma inny zapach. Na przykład krew z salonu pachniała dość przyjemnie. Coś w rodzaju pierników cynamonowych. Na ścianach było wyryte jakieś miejsce. Wyspa z wieżyczką, prawdopodobnie. Na drugim obrazku coś w stylu misy wypełnionej wodą z jakimś przedmiotem na dnie.
Zaś w pokoju, gdzie był Dende niemal systematycznie leżały cała kobiet z przybitymi medalikami. Te też były przybite metodycznie. Na każdym ciele w tym samym miejscu. Co ciekawe krew z tego pokoju nie pachniała juz tak wspaniale, bo przypominały zgnił jaja. O, może cię zaciekawi że jeden z malunków pokazywał jakiś rytuał. Jakby demon ze sztyletem z którego wydobywał się duch. Oczywiście próbkę każdej krwi mam przy pasie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Luty 2010, 18:07:25 »
- powiedz mi jeszcze, przyjrzałeś się dokładnie ciałom kobiet? ze wszystkich stron? u mnie była mapka, u ciebie też sprawdź, może na medalikach, sprawdzaj, żeby nie szukać po omacku wszystkiego... wystarczy znaleźć położenia trzech z nich, a znajdziemy wszystkie pozostałe, wszystko oznaczają pentagramy, kolega dendiego zostawi nam znaki podobne, wystarczy ta połowa układanki i mamy wszystko.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Luty 2010, 18:42:53 »
Dracon poczynił tak samo z resztą, gdzie były wbite gwoździe. Powyciągał skórę z każdego człowieka.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Luty 2010, 18:46:17 »
Poskładałeś kawałki materiału i wyszła ci mapa świata, zaś zaznaczony na niej był teren gdzieś w okolicach Elanoi...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Luty 2010, 18:48:07 »
- Dopełnia się. Na tych... rysunkach mamy las, a mapa wskazuje Elanoi. Caniu, mam mapkę. Chodź zobaczyć.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Luty 2010, 19:02:38 »
- Też znalazłem, przynieś i idziemy stąd, dwa miejsca mamy, jesli mamy szczęście to Alt był więziony e innym, więc mamy położenia wszystkich 5... w końcu nie bez przyczyny wszędzie tutaj pentagramy są... Anv niech sprawdzi jeszcze kobiety i zmykajmy...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Luty 2010, 19:08:10 »
Dracon zaniósł mapkę do Canisa, po czym wziął kryształ, który wcześniej zostawił u Altaira.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 28 Luty 2010, 19:25:58 »
Anvarunis poszedł do pokoju gdzie poukładane były kobiety. Zastanawiał go sposób ułożenia medalików, które na każdej z nich były w tym samym miejscu. Starał się obejrzeć dokładnie każdy medalik. Przeglądając medaliki wbite do ciał kobiet szukał także nacięć na skórze którejś z nich.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Luty 2010, 19:31:19 »
zobaczyłeś, że medaliki na odwrocie mają jakieś symbole, nie takie konkretne, ale wydrążone w metalu ścieżki...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 28 Luty 2010, 19:31:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18