Win7 jest nawet lepszy od XP...
Jeden sensowny powód od strony technicznej aby zacząć używać Visty/Win7? (Dla mnie to to samo)
Moje argumenty za powrotem na XP:
1. System UAC który można sobie wsadzić w d*** bo jest zbyt restrykcyjny, nie da się zrobić z tym nic poza wyłączeniem go w całości
2. UAC czepia się do podpisanych aplikacji
3. Głównym feature DirectX 10 jest to, że w trakcie kiedy grasz na pełnym ekranie, odświeżany jest pulpit, co widać w starszych grach opartych na OpenGL.
4. DirectX 10 nie wprowadza niczego, czego nie można by zrealizować tak samo efektywnie w DX9
5. Aero zawiera kupę zupełnie niepotrzebnych bajerów tj:
a) Podgląd screena z wybranego okna kiedy najeżdżamy na belkę danego programu na pasku zadań - zupełna pomyłka, bo i tak nic nie wyczytasz z tak małego zrzutu (tam jest bodajże 120x120)
b) Przenikanie okien podczas otwierania/zamykania, w bardziej zaawansowanych aplikacjach które kontrolują wiele okien (szczególnie klienci FTP - Total Commander, czy mapeditory z rodziny UnrealEd) na prawdę przyprawia o oczopląs (szczególnie w tym ostatnim, kiedy podczas renderowania oświetlenia mamy czasami ponad 20 okien które żyją przez 3-4 sekundy
c) Szklane obramowanie nic nie daje, bo i tak trzeba przesunąć aplikację, żeby zobaczyć co pod nią jest
6. Cały system zażera znacznie więcej RAMu niż starsze wersje, nie oferując nic nowego od strony powłoki (patrz - dalej beznadziejny klient FTP, jedynie drobne zmiany w eksploratorze systemowym, brak terminala z prawdziwego zdarzenia), więc nie wiem gdzie tutaj to zapotrzebowanie.
Podaj numerki karty graficznej, poszukamy, sprawdzimy.