Tawerna Gothic > Serwis
Czego brakuje, w "Tawernie Gothic"?
Isentor:
--- Cytat: n3gative ---Póki co mogę powiedzieć, że jestem bardzo rozczarowany, mam nadzieję, że nie zostanę zawiedziony. Jako oficjalny portal o Gothicku, niekompetencja jaką wykazujecie się względem mojej osoby jest mówiąc wprost, żenująca. Zważywszy, że zapłatę miałem otrzymać w grudniu ubiegłego roku, to wybaczcie, ale wypadałoby aby użytkownicy wiedzieli ...
--- Koniec cytatu ---
Może zacznijmy od tego, że wszystko ustalałeś z Casano tak więc ja nie znam treści umowy jaką podpisaliście między sobą (jeśli takowa w ogóle istnieje) i jakie miałeś otrzymać wynagrodzenie za swoje dzieło. Więc nie niej pretensji do nas wszystkich jako administratorów tylko mów konkretnie, poza tym mówiłem ci ostatnio, że porozmawiam o tym z Casano. Tak też się stało kazałem mu z tobą porozmawiać i wyjaśnić sprawę powiedział, że tak uczyni i wszystko wyjaśni. Jeśli jeszcze z tobą nie rozmawiał to znaczy, że leci sobie w kulki a w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu zatelefonowanie do niego i wyjaśnienie całej sprawy. Jak już mówiłem nas w to nie mieszaj gdyż umowa istnieje pomiędzy tobą a Casano my nie odpowiadamy za jego "czyny", nie mniej jednak sami chcemy wyjaśnić tą sprawę ponieważ jego postępowanie szarga naszą dobrą opinią.
Respev:
--- Cytuj --- Pragnę jedynie zauważyć, że z mojej strony sprawa zaczyna wyglądać nieciekawie. Planujecie wprowadzenie nowego designu, ok, ale ja w dalszym ciągu nie otrzymałem zapłaty za obecny
--- Koniec cytatu ---
A dowód na to, że to ty zrobiłeś design jest? Umowa spisana? Faktura vat za w/w usługe wystawiona? Zarejestrowałeś swoją działalność gospodarczą?
--- Cytuj ---W moim odczuciu wygląda to tak: zmieniacie design i przestajecie mnie jakkolwiek dalej zwodzić odnośnie zapłaty. Póki co mogę powiedzieć, że jestem bardzo rozczarowany, mam nadzieję, że nie zostanę zawiedziony.
--- Koniec cytatu ---
TG zmienia design, gdyż ten jest przeciętny, a także nie za piękny
Także jeśli chcesz otrzymać zapłatę, podaj w/w elementy w oryginalnej wersji.
Casano:
--- Cytuj ---nie mniej jednak sami chcemy wyjaśnić tą sprawę ponieważ jego postępowanie szarga naszą dobrą opinią.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli nie znasz toku sprawy nie pisz głupot Isentor. Sprawa wygląda następująco, dogadałem się z Justyną która jeszcze pracowała w gram.pl, że za layot, na naszą strone może zaoferowac gre, danemu grafikowi. Niestetety Justyna zrezygnowała a ówczesny Dominik powiedział że gra zostanie wysłana, zaraz po tym jak rozprawi się z dwoma stronami. Wtedy dopiero weżmie się za naszą. Każdego dnia pisze i rozmawiam z nim, na co on odpowiada, że wszystko zostanie zrealizowane w swoim czasie.(jak napisałem wcześniej. Jak coś obiecuje to napewno to dotrzymuje, gdyż mam takowe podejście do tego typu spraw. Nie obchodzą mnie żadne śmieszne pisemne umowy, obiecałem Ci że gra będzie, to zrobie wszystko i robie aby była jak najszybciej, do dnia dzisiejszego o to się kłóce.
--- Cytuj ---Może zacznijmy od tego, że wszystko ustalałeś z Casano tak więc ja nie znam treści umowy jaką podpisaliście między sobą (jeśli takowa w ogóle istnieje) i jakie miałeś otrzymać wynagrodzenie za swoje dzieło
--- Koniec cytatu ---
Nie było takowej, oprócz rozmowy, którą traktuje poważnie. O wynagrodzenie nadal walcze, każdego dnia.
--- Cytuj ---ak też się stało kazałem mu z tobą porozmawiać i wyjaśnić sprawę powiedział, że tak uczyni i wszystko wyjaśni. Jeśli jeszcze z tobą nie rozmawiał to znaczy, że leci sobie w kulki a w takiej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu zatelefonowanie do niego i wyjaśnienie całej sprawy.
--- Koniec cytatu ---
Zaraz po tej informacji skontaktowałem się z nim, po czym przekazywałem mu wszystkie dosłownie informacje, jakie przesyłali mi gram.pl
--- Cytuj ---że leci sobie w kulki
--- Koniec cytatu ---
Nie znając dogłębnie sprawy nie wysuwaj tak nie przemyślalnych wniosków.
--- Cytuj ---Jako oficjalny portal o Gothicku, niekompetencja jaką wykazujecie się względem mojej osoby jest mówiąc wprost, żenująca. Zważywszy, że zapłatę miałem otrzymać w grudniu ubiegłego roku, to wybaczcie, ale wypadałoby aby użytkownicy wiedzieli ...
--- Koniec cytatu ---
Wybacz, w tej kwestii chodzi Ci o wynagrodzenie, które tobie się nalezy, jednakże to już w większej firmie zależy od gram.pl, które jak widac, nas ma w "trzeciożedzie", po czym zacznie interesowac sie nami. Dlatego wybacz ale my robimy wszystko, znaczy ja w swojej mocy aby ta cholerna gra przyszła. Nie myśl sobie przedewszystkim, że ktoś Cię zawodzi, tylko robi wszystko aby ta gra wreszcie do Ciebie przyszła. Niestety gram.pl niema tylko nas. Dlatego zapamiętaj i ty również Isentor, że jak coś obiecuje, to dotrzymuje słowa, lub robie wszystko aby sytuacja została raz na zawsze wyjaśniona.
n3gative:
Respev czasem pomyśl dwa razy zanim coś napiszesz. Dowód na wykonanie? Spójrz choćby do stopki. Oryginalny projekt? Zajrzyj na digart i proszę Cię - zamilcz, bo twoje uwagi są nie na miejscu. Pytasz o fakturę? To można wystawiać fakturę, w której zapłatą jest gra? Prosisz o fakturę pieniężną? Nie ma sprawy, parę dni i masz. Rozumiem, że design Ci się nie podoba. Proszę bardzo, poświęć swój wolny czas, umiejętności i weź się do pracy. Chętnie zobaczę i ocenię twoje wypociny.
IsentoR nie mogę mieć pretensji do konkretnej osoby, bo to nie tylko Casano korzysta z layouta, a cały serwis. Twoje stanowisko znam. Takie zachowanie w żadnej mierze nie 'szargało' waszej dobrej opinii, aż do teraz, gdyż sprawa była trzymana w tajemnicy, ale cóż - frustracja ...
Casano liczę na Ciebie i mam nadzieję, że po raz kolejny nie nie odprawicie mnie z 'kwitkiem'.
Sprawy prywatne załatwiajcie między sobą, a nie na łamach forum. Nie wnikam w to, co macie do siebie, ale miejsce raczej pomyliliście.
Następne próby odbiegania od tematu będą odpowiednio nagradzane. /// Reinmar
Respev:
--- Cytuj ---Pytasz o fakturę? To można wystawiać fakturę, w której zapłatą jest gra? Prosisz o fakturę pieniężną? Nie ma sprawy, parę dni i masz.
--- Koniec cytatu ---
Skąd miałem wiedzieć, iż ów wypłata miała się odbyć na zasadzie "design za grę"?
--- Cytuj ---Rozumiem, że design Ci się nie podoba. Proszę bardzo, poświęć swój wolny czas, umiejętności i weź się do pracy. Chętnie zobaczę i ocenię twoje wypociny.
--- Koniec cytatu ---
O matko... Rozumowanie godne młodego nastolatka. Jeśli redakcji nie podoba się design, zmienia go, czy to jasne? Nie będziesz narzucał Tawernie swój projekt. Dlatego administracja chce zmienić oprawę graficzną strony. Po prostu Isentor chce, by strona wyglądała ładniej. Załóżmy, że kupujemy samochód i ma już trochę wyblakły lakier. Czy to znaczy, że nie możemy jechać z nim do lakiernika, gdyż w książęczce serwisowej mamy wbite przez producenta "Zakaz malowania"?
--- Cytuj ---Szkoda, że nie byłeś taki mądry jak przypadkiem sprzedałeś mój serwis podczas łączenia się z twoim i hectica. Nie usłyszałem od Ciebie nawet głupiego przepraszam, nie wspomnę już o tym, że po twoich działaniach serwis upadł.
--- Koniec cytatu ---
Komu sprzedałem? O ile mi wiadomo, Hectic sknocił bazę danych i dlatego nie doszło do fuzji. Ale sprzedać? Chyba coś ci się pomyliło kolego...
--- Cytuj ---Gratuluje poprawnej POLSZCZYZNY
--- Koniec cytatu ---
Jest poprawna
--- Cytuj ---IsentoR nie mogę mieć pretensji do konkretnej osoby, bo to nie tylko Casano korzysta z layouta, a cały serwis.
--- Koniec cytatu ---
Idąć tym tokiem rozumowania, masz pretensje także do ludzi odwiedzających stronę, no chyba, że de facto na stronie nie widać żadnego elementu graficznego
EDIT: Bardzo mnie ciekawi, komu podobno sprzedałem twój serwis Pewnie na allegro design, a artykuły Advocatovi z GS'u
BTW. Ciekawi mnie za co N3gative dostał grupę szlachta. Za to, że wykonał design i chce wynagrodzenia? Przepraszam bardzo, ale gdyby zrobił to bezinteresownie, wtedy można było mu takową grupę przyznać.
--- Cytuj ---To nie jest miejsce, by załatwiać prywatne porachunki.
--- Koniec cytatu ---
To dlaczego pierwszy wyciągnąłeś brudy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej