Autor Wątek: I samotna podróż  (Przeczytany 10160 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: I samotna podróż
« Odpowiedź #120 dnia: 21 Październik 2009, 15:41:28 »
- Kim jesteś dla Canisa E.?

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 21 Październik 2009, 15:44:37 »
- Nikim ważnym. Nie łączą mnie z nim żadne bliskie relacji. Można by powiedzieć,że jestem tylko najemnikiem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 21 Październik 2009, 15:44:37 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 21 Październik 2009, 15:49:39 »
- Najemnikiem... jesteś pewny Devristusie?

Mag pstryknął palcami a jeden z nowicjuszy przyniósł 5 teczek.

Wziął jedną z nich i otworzył.

- Były królu państwa elfów, dawny sługo Meaneba, obecnie obywatelu Valfden... Czemu starasz się mnie okłamać... oczekuję szczerości...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 21 Październik 2009, 15:52:48 »
- Mówię szczerze: nie łączą mnie z nim żadne bliskie relacje... należymy do tej samej organizacji. Uczy mnie król Valfden, a Canis uczył mnie raz w jego zastępstwie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 21 Październik 2009, 17:16:33 »
// To ja uczę wszystkich... isiu już ciebie nie uczy... zapamiętam sobie przy uczeniu...

- Ja mam inne dane. Tak więc gdy ustaliliśmy jaka parszywa poczwara z ciebie, jakże podobna do tego nikczemnika co cie tu przysłał, czego chcecie od nas, chcecie pomocy, to do burmistrza, wojsko przydzieli, zabito już jednego zwierzchnika, nie zdziwiłbym się gdyby to któryś z was.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 21 Październik 2009, 18:27:56 »
- Spokojnie, me imię Anvarunis, a przybywam tu prosić o oddział 20 mężnych wojów. Pytacie a po cóż to? Otóż w planach mamy wyruszenie w celu uśmiercenia smoka nękającego wasze miasto. żeby nie było, że ot tak przychodzę. Moi znajomi załatwiają właśnie do pomocy oddział magów?. To jak będzie przyłączycie się i pozbędziemy się gadziny, czy może wolicie dalej żyć w strachu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 21 Październik 2009, 18:30:40 »
- Hej, waćpan żarty sobie stroisz/ czego ty tu chcesz, kogo widzieć, bo broni użyć się nie zawaham, choć żeś bezbronny.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 21 Październik 2009, 18:37:36 »
- Na mą głowę przysięgam, że w tym momencie żartować nie mam zamiaru, zwłaszcza w tak poważnej sprawie. Poważnie wraz z dwoma moimi znajomymi pragniemy uwolnić to zacne miasto od potwora. Jeśli trzeba prowadźcie drogi strażniku do dowódcy armii, albo kogo wy tam macie, kto nad oddziałami wojska sprawuje władzę.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: 21 Październik 2009, 18:49:19 »
- idź pan dalej korytarzem, tam będzie gabinet rotmistrza naszego z nim porozmawiaj.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 21 Październik 2009, 21:00:34 »
//Chyba musiałem coś mu powiedzieć, nie? Nie mogłem być za bardzo powiązany z toba :p

- Parszywy to jesteś ty. Jednym słowem chcesz powiedzieć, że rycerze są lepiej wyszkoleni niż ta twoja banda magów? ÂŻe twoi uczniowie nie mają szans w starciu ze smokiem? I wy macie czelność nazywania się magami i to jeszcze ognia... pfu... jeśli się boisz, że nie dacie rady ze smokiem wystarczyło powiedzieć, że się boicie...

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 21 Październik 2009, 22:33:00 »
Poszedł, wiec wampir korytarzem na wprost i zapukał do gabinetu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 21 Październik 2009, 22:46:18 »
- Niewyparzona morda...

gdy już usłyszałem ten devristusowo zjebańczy monolog to wszedłem do sali.

- Jak wrócimy to dostaniesz dwie lekcje, pierwszą pokory, drugą dyplomacji. Kto ci pozwolił kłamać? Teraz obaj się uspokujcie bo was wszystkich rozjebie i chuj.

- Ty milcz parszywy psi...

- Zważaj co i do kogo mówisz, to ze mój uczeń jest taki,nie znaczy ze jego nauczyciel jest na tyle słaby by nie móc ocenić swoich możliwości, śmiertelniku.

- Ho ho, a co z ciebie teraz oh ty wielki ''nieśmiertelny".

- To o czym nie możesz nawet marzyć w tym swoim zakonie. teraz tak, wynajmij mi dwóch magów, zapłacę za ich usługi.

- O nie... nauczysz ich czegoś... zrobisz z nich coś jak on, tylko by nie stali się takimi imbecylami i poczwarami.

- Hmmm... Mhhhhh... No dobra... Milcz Devristus... Czekamy na nich przed wschodnią bramą. Chodź uczniu...

I wyciągnąłem cię przed salę byś nie zdążył nic do maga powiedzieć.

- Czy wy zawsze musicie coś odjebać... zamiast spokojnie z nim pogadać, to na wstępie się wyzywać...

człowiek zawołał:

- Proszę!

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 22 Październik 2009, 15:29:41 »
- To ten matkojebca zaczął, a ja nie toleruje jak nazywa się mnie nędznym potworem, parszywą poczwarą... egoista i egocentra z niego... a tak w ogóle to czemu on prowadzi te teczki? To jest jakieś biuro bezpieczeństwa czy co?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 22 Październik 2009, 16:38:00 »
- Biuro bezpieczeństwa może nie, ale organ próbujący mnie podglądać, a ze mroczny pakt to niemalże jedyne czym się zajmuję, to i oni informację na ten temat czerpią. poza tym, Valfden jest słynne, i coraz słynniejsze, szczególnie teraz odkąd Władca leży nieprzytomny... kraj zdaje się słabszy... Nieważne. Nie egocentra tylko egocentryk jak już...

Gdy widziałem, ze nikt nas nie słucha, i byliśmy już przed wieżą.

- teraz tak... przyśle nam kilku magów, nie wiem na ile wyszkolonych, ale na pewno nie słabych, będzie chciał się popisać jakich to on wielkich i potężnych nie ma na usługach. Będzie trzeba by zginęli w walce, jeszcze zanim smok zginie, ale tez by w tym pomogli... rozumiesz?

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 22 Październik 2009, 19:53:27 »
Wampir wszedł do środka, po czym podszedł do biurka i od razu rzekł. - Witam wielmożnego pana. Z tego co wiemy od jakiegoś czasu to miasto nęka pewien smok. Otóż tu znajduje się moja propozycja, jako, że wraz z moimi znajomymi postanowiliśmy zapolować na gadzinę. A jako że sami tego uczynić nie możemy potrzebowali byśmy oddziału pańskich najzacniejszych wojów jak to tylko możliwe. Jak wiemy, im lepsze oddziały, tym sprawnej akcja będzie załatwiona. Co pan na to?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Październik 2009, 20:21:50 »
- jest pan cywilem prawda? Jeżeli chcesz oddział rycerski - wojenny, to musi być sprawa z powództwa dowódcy wojskowego, zwierzchnika sił zbrojnych. Musi pan znaleźć którąś z tych osób i przekonać do sprawy, mnie pan nazbyt nie przekonał, nie podpisze się pod rozkazem póki pan mi tylko tyle powiedział. Sam wiem i kombinuję jak pozbyć się bestii ale muszę ieć konkretne dane o pomocnikach w tym przedsięwzięciu. Raczy pan zrozumieć...

Powiedział spokojnie wstając z krzesła i stojąc przed tobą w pozycji po części zasadniczej, z włożona prawą ręką między pierwszym i drugim guzikiem licząc od góry w swej marynarce.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 22 Październik 2009, 20:28:07 »
- Tj. mam ich zabic w czasie walki lub spowodować tę śmierć nie robiac tego osobiście :) da się załatwić.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 22 Październik 2009, 20:31:52 »
- Moich dwóch znajomych to jeden świetnie wyszkolony mag, drugi także jest magiem, lecz nie ma aż takich umiejętności. Zapewnić mogę, poradzą sobie. Teraz udali się do waszych miejskich magów prosić o kilku do pomocy. Jak znam życie pomoc owa uzyskają. To co do pomocników to tyle, a jeśli potrzeba niech pan prowadzi do dowódcy, chętnie z nim porozmawiam i pan od razu też będzie o tym wiedział.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: 22 Październik 2009, 21:09:00 »
- To ja jestem dowódcą... po prostu nakaz mógłbym dostać rady państwowej, czyli magów, ale oni na pewno się nie zgodzą. o jakich magach mowa, ostatnio konsternacja wobec Canisa, o niego chodzi tak? Cały zakon się obawia i codziennie zwołują mnie na jakieś konferencje o obronności miasta, jakby chciał ktoś obronności zagrozić... Dobrze... kawaleria czy piechota?

powiedział i wrócił na miejsce pisać jakiś dokument, wziął czystą kartkę, umoczył piuro w atramencie i zaczął pisać...

- Będziesz miał jeszcze inne zadanie... ale to ci powiem podczas zamieszania przy walce... za dużo uszu na to...

Powiedziałem wskazując na drzwi, z których zaczęło dobiegać stukanie butami.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 22 Październik 2009, 21:12:10 »
- Jestem zawsze gotowy. A gdzie ci zawszeni magowie są?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 22 Październik 2009, 21:12:10 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18