Autor Wątek: Tajemnice Ruin  (Przeczytany 22277 razy)

Description:

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
Odp: Tajemnice Ruin
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Wrzesień 2009, 21:04:37 »
 Podziwiając popisy Sada, zauważyłem jednego z goblinów, który korzystając z okazji, zaczął atakować Gordiana. Goblin wznosił powoli swe skalane krwią ostrze. Nie dałem mu satysfakcji zabicia mojego przyjaciela. Szybko wyciągając- tradycyjnie- dwie srebrne strzały, jedną natychmiast założył na cięciwę, drugą zaś trzymałem w dłoni okutej rękawicą. Wycelowałem i strzeliłem. Bez zbędnej finezji, chciałem po prostu zranić humanoida, na tyle, żeby nie zabił mego towarzysza. Trafił potwora miedzy łopatki, srebrny grot wywiercił dziurę w pancerzu goblina. Zabolało:goblina rana, mnie jego wrzask. Humanoid błyskawicznie się obrócił. Wkurzony nie na żarty, naciągnąłem strzałę i ponownie wycelowałem w goblina, tym razem celując w jego serce. Odpowiednio przekrzywiając łuk, tak, żeby strzała nie zatrzymała się na żebrach, strzeliłem w biegnącego na mnie, dyszącego krwawą zemstą goblina. Strzała, mimo iż utraciła impet na nakładających się na siebie płatach pancerza, nadal miała szybkość potrzebną do przebicia zbroi. Niestety, chybiłem. Srebrna drzazga zatrzymała się na trzy palce od serca. Zirytowany syknąłem. Jako iż mnie i goblina wciąż dzieliło jakieś dwadzieścia metrów, miałem czas na jeden, jedyny strzał. Wyciągnąwszy dwie szypy, obydwie osadziłem na cięciwie. Celując jedynie pobieżnie, strzeliłem nadbiegającemu humanoidowi prosto w łeb. Nie patrząc na skutki swego strzału, elf odskoczył, unikając w ostatnim momencie nadciągającego ostrza, które z sykiem przecięło powietrze trzy centymetry od szyi łowcy...
« Ostatnia zmiana: 19 Wrzesień 2009, 21:07:31 wysłana przez Sirius »

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Wrzesień 2009, 21:06:33 »
Elf, ciężko dysząc, pobieżnie obejrzał miejsce bitwy. Jako iż w zimnych, kamiennych ścianach nie zauważył nic podejrzanego, założył swój łuk na plecy, poprawił kołczan i ruszył w kierunku swych towarzyszy...
« Ostatnia zmiana: 19 Wrzesień 2009, 21:08:48 wysłana przez Sirius »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 19 Wrzesień 2009, 21:06:33 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 19 Wrzesień 2009, 21:10:42 »
//Oj będzie opierdol.
//Siri. Goblin stoi i czeka aż go zastrzelisz! Fajnie. Nie widząc skąd wyskoczył na ciebie inny Goblin. Uderzył cię w plecy trzonem topora. Siła impetu rzuciła cię na podłogę. Goblin doskoczył do ciebie, skierował trzon topora w twoje plecy, poniżej żeber i uderzył, przebijając twoją zbroje, wbijając się w ciało. Wyciągnął topór pozwalając ci sie wykrwawić. Twa zbroja, po wgnieceniu, zbiła się również w ciało. Na plecach, poniżej żeber, po prawej stronie masz duża dziurę w ciele, z której obficie cieknie krew....
//Gordian. To ci dopiero ciekawe! Masz srebrny miecz i tniesz zbroje ze stali jak papier! Powiedz mi, czy łatwo będzie ci przeciąć kawał drewna srebrnym mieczem? Wszak drewno jest bardzo mało wytrzymałe, ale jednak trochę się namęczysz. Tym bardziej, stal będzie trudniejsza do przebicia, chociaż pod naporem srebra ustąpi. A ty końcem miecza, rozcinasz brzuch aż do biodra. Chociaż są tam płyty stali ułożone jedna na drugiej. Zza kolumn wyskoczył inny Goblin. Zaatakował cię, i chodź mithril nie pękł, a zbroja nie ustąpiła, to jednak ustąpiła lewa ręka, która po ciosie została złamana w okolicach przedramienia.
//Ogólna statystyka. Do pozostałych Goblinów inne.
//Sado ładny pościk ;p
//4/7 w tym jeden ranny.

« Ostatnia zmiana: 19 Wrzesień 2009, 21:12:50 wysłana przez Gunses »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 19 Wrzesień 2009, 21:43:33 »
-Ty skurwielu pieprzony, zapłacisz mi za to.- zaklął elf. Hart ciała prawie wyeliminował ból w ręce chociaż elf już jej nie mógł używać. Miał jeszcze drugą, prawą w pełni sprawną i uzbrojoną. Nie ruszał się z miejsca, czekał na cios, który po chwili nastąpił. Cios odgórny został zablokowany przez miecz elfa. Goblin napierał na topór lecz elf nie ustępował. Wreszcie goblin pchnął a ostrza rozdzieliły się. Elf nie atakował nadal. Ponowny cios padł z boku i został odbity przez elfa. Goblin ułożył ostrze poziomo i zakręcił się na jednej nodze. Elf z trudem odskoczył w tył, nie próbując nawet parowania. Przeciwnik zaatakował ponownie tym razem zwyczajnym pchnięciem. Elf wykonał unik i zaatakował z boku. Cios utrzymany został przez zbroję a elf dostał ponownie po złamanej ręce. -By cię cholera wzięła.- zaklął jeszcze raz i plunął w twarz goblinowi. Ten obtarł ręką twarz lecz gdy otworzył oczy zobaczył pędzący miecz. Zablokował trzonkiem topora. Elf zdenerwował się i zaatakował ponownie, uderzał często i niezbyt mocno z różnych ze stron. Ciosy padały na goblina raz z prawej, raz z lewej, to z góry to z dołu. Elf urozmaicał uderzenia pchnięciami lub mocniejszymi z pchnięć. Elf wykonał manewr uderzenia na prawą stronę lecz gdy tylko Goblin ustawił blok zmienił kąt natarcia i uderzył pod topór. Trafił w trzonek podrzucając go do góry goblin utrzymał broń ale jednocześnie się odsłonił. Elf popchnął ostrze w przód. Sztych miecza przeszył krtań goblina, który puszczając topór złapał się za gardło, starając się złapać choć odrobinę powietrza. Elf przyglądał się konaniu goblina -No ja też tylko trochę cię uszkodziłem jesteśmy kwita.- goblin zbladł momentalnie i upadł na kolana i podniósł oczy na elfa. Prosił o śmierć. Elf uderzył. Precyzyjnie w szyję, śmierć nastąpiła natychmiast. Gordian usiadł pod jedną z kolumn- No to mamy spokój z łukiem przez najbliższe dwa miesiące.

Walka mieczem IV, Kobra, Klasyczne Pchnięcie, Potężny cios, Pchnięcie, Blok górny, Blok z odbiciem

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 19 Wrzesień 2009, 22:07:40 »
//Nie wierze. Walka wrze, a walczący obcierają sobie twarze. Walka wrze, a walczący siadają pod kolumnami.
//5/7

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #165 dnia: 19 Wrzesień 2009, 22:49:00 »
Dracon natychmiast schował miecz do pochwy i wzniósł się w powietrze. Zdjął łuk z ramienia i nałożył jedną mithrilową strzałę. Machanie skrzydłami wprawdzie przeszkadzało mu trochę w celowaniu, jednak pocisk trafił goblina stojącego nad Siriusa. Strzałą wbiła się w nogę. Potwór wrzasnął, upadając na ziemię. Sado szybko zniżył lot do metru na ziemią i przybliżył się do rannego przeciwnika, nakładając w międzyczasie wybuchową strzałę. Goblin, zauważywszy, że jego przeciwnik w niego celuje, próbował szybko wstać, jednak nie udało mu się to, gdyż wybuchowa strzała właśnie trafiła go w brzuch. Zdążył jedynie spojrzeć, nim jego wnętrzności zostały rozerwane. Dracon szybko wylądował i krzyknął do innych:
- Osłaniać mnie!
Podbiegł do Siriusa i położył dłoń na jego ranie. Westchnął, skupił się i wypowiedział wyraźnie i na głos:
- Ruush Xuesh, Gresh Ilxuesh Arishesh
Rana Siriusa powoi zaczęła się goić. Sado począł ciężej oddychać, a z jego twarzy zaczął kapać pot. Jednak nadal skupiony, ciągle leczył towarzysza, mając nadzieję, że reszta go osłania.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 19 Wrzesień 2009, 23:08:12 »
Wampir, do tej pory skryty pod osłoną niewidzialności, pojawił się za niewiele od niego wyższym goblinem, uderzając ukośnie z góry. Goblin, chcący uderzyć w dracona,  odwrócił się błyskawicznie, kiedy ostrze opadało mu na kark. Zdążył usłyszeć cios i odpowiednio się ułożyć, aby zbroja zaabsorbowała większość ciosu. Klinga ześlizgnęła się po stalowych płytach, zarysowując je. Wampir uderzył jeszcze raz, tym razem napotkał topór goblina. Ostrza zetknęły się ze sobą, stal zadżwięczała, posypały się iskry. Goblin atakował teraz szybko i pewnie, wpatrując się we wroga nienawistnymi oczami. Wampir zwijał się w unikach, bał się parować mieczem uderzeń długiego, ciężkiego topora. Kątem oka widział, jak Sado leczy elfa leżącego na ziemi. Nagle Nif uniknął ciosu, przesuwając się lekko przed siebie. Ciął błyskawicznie z półobrotu przez brzuch bestii, wkładając w to całą swoją wampirzą siłę. Uderzenie przebiło zbroję, rozcinając skórę i odrzucając lekko w tył. Jednym susem wojownik znalazł się przy wrogu, tnąc znowu, w to samo miejsce. Goblin zdążył się zasłonić trzonkiem topora. Nif, nie tracąc czasu na wyszarpywanie ostrza z drewna, kopnął obiema stopami przeciwnika w pierś. Potwór upadł na ziemię, wypuszczając z rąk broń. Wampir chwycił za rękojeść miecza, unosząc błyskawicznie. Brzeszczot spadł na czaszkę przeciwnika, zabijając go. Nif wyprostował się, patrząc na dracona pytajacym wzrokiem.
[Walka mieczem V, Ostrze krwi, klasyczne pchnięcie, blok górny, blok z odbiciem, potężny cios]

//Wybaczcie krótką nieobecność, ale musiałem oddać komputer na diagnozowanie do serwisu, a kafejka dziwnym trafem była zawsze zajęta.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 19 Wrzesień 2009, 23:48:50 »
//Czy wy nie umiecie czytać statystyk broni. Topory Tyreńskie zrobione są w całości ze stali. Nie mają drewnianych trzonów. Widać, że Nif nie czytał moich postów. Wiedział by, że trzon topora przebił zbroje Siriusa, a co za tym idzie, nie może on być z drewna.
//Wszystkie Gobliny Tyreńskie nie żyją.
//Jednemu z nich wypadła złota moneta, z sakwy przy pasie. W ciszy, po walce, miło trzeszczał ogień, pachniała pieczeń...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 20 Wrzesień 2009, 10:48:06 »
Gordian cały czas siedział na posadzce plecami oparty o kolumnę. Beznamiętnym wzrokiem oglądał widowisko przedstawione przez wampira jak również Sado. Widział podnoszącego się z ziemi łucznika, niehonorowo zaatakowanego ciosem w plecy. Elf miał już dość tej ciągłej rąbaniny zapełniającej mu ostatnio prawie cały wolny czas. -Jeżeli powrócę do domu to zrobię sobie przerwę. - postanowił w duchu. Przyglądał się trupom poległych goblinów. -Po co? Po co istnieje to całe zło przecież moglibyśmy żyć w zgodzie.-na to zadawane przez siebie pytanie nikt nie mógł odpowiedzieć. Pogrążył się w milczeniu wodząc wzrokiem za tym co robią towarzysze broni. Ból ręki doskwierał...

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Wrzesień 2009, 11:42:57 »
Skurwysyny- wysyczał elf- Radziłbym nie jeść tej pieczeni. Znając te pierdolone gobliny to człowiek...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Wrzesień 2009, 12:06:11 »
Dracon położył się na plecach i westchnął głęboko. Pogrzebał w kieszeni i wyciągnął papierosa. Wsadził go sobie do ust i popatrzył na Siriusa beznamiętnie, czekając, aż ten przyjdzie i w jakiś sposób mu go zapali.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Wrzesień 2009, 12:22:22 »
Elf podniósł jedną z leżących nieopodal strzał i podszedł do ogniska. Zapalił lotkę i podpalił draconowi cygarete. Potem podszedł do jednego truchła goblina i zabrał mu
23x
Strzała ze złota
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 6
oraz
Nazwa broni: Tyreński Sharfex
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Typ: dwuręczny
Rodzaj: topór
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 45 sztuk stali o zasięgu 1,2 metra, ważący 5 kg

Po czym podszedł do każdego truchła i przeszukał w poszukiwaniu cennego kruszcu, złota !
« Ostatnia zmiana: 20 Wrzesień 2009, 12:34:01 wysłana przez Sirius »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 20 Wrzesień 2009, 12:53:57 »
Elf siedział na kamiennych płytach posadzki rozmyślając o swoim dotychczasowym życiu. Kontemplację zakłócało mu jedno... przejmujący chłód kamieni na których siedział. Niechętnie wstał opierając się na prawej ręce. Widząc elfa przeszukującego zwłoki goblinów kiwnął głową - Dobrych brzechw nigdy za dużo.- i sam opróżnił kołczan jednego z goblinów dosypując swój do pełna. Podniósł też z ziemi topór, broń która rozbiła mu ramię, teraz miał co do niej całkowicie inne plany. Topór nieco uwierał w plecy ale tylko dlatego iż elf nie przywykł jeszcze używać długich broni. Obrócił się i zauważył, że pod niektórymi ze ścian stoją skrzynie, zaczął je liczyć i ruszył w kierunku jednej z nich. Gdy do niej podszedł odchylił wieko.

Zabieram:

50xStrzała ze złota
Ostrość: 10
Wytrzymałość: 6

Nazwa broni: Tyreński Sharfex
Ostrość: 12
Wytrzymałość: 10
Typ: dwuręczny
Rodzaj: topór
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 45 sztuk stali o zasięgu 1,2 metra, ważący 5 kg

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Wrzesień 2009, 13:07:21 »
Dracon zaciągnął się i wypuścił dym, ciągle trzymając papierosa w ustach.
- Co to kurwa ma być? - powiedział, wstając - Strzały ze złota? Kogoś chyba popierdoliło... A ty Sirius nie myśl sobie, że możesz sobie teraz skakać. Następnym razem cię nie uleczę...
Sado poszedł po swój łuk, założył na ramię, poprawił zbroję i usiadł na ziemi, zbierając energię magiczną.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 20 Wrzesień 2009, 14:23:51 »
//Uleczyć Gordiana, bo będzie cały czas smutkował.
//Sirius. Ogółem patrząc znalazłeś 30 sztuk złota.
//Gordian. Ogólnie patrząc, we wszytkich skrzyniach było 250 sztuk złota.
//Na rożnie piecze się ludzkie ciało. Jak na wasze oko, są to zwłoki 8-9 letniej dziewczynki.
//Z komory nie ma wyjścia, oprócz tego, kórym weszliście sami. Waszą uwagę przyciąga opadająca w dół posadzka.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #175 dnia: 20 Wrzesień 2009, 14:39:21 »
Dracon podszedł do Gordiana i kazał zdjąć część zbroi, by mógł uleczyć lewą rękę.
- Zło? Zgoda? - Dracon uśmiechnął się cynicznie - Co ty kurwa pierdolisz?
A powiedziawszy to, jednym szybkim ruchem nastawił kość z powrotem. Następnie zerwał część rękawa z ubrania pod zbroją i obwiązał grubo i szeroko w miejscu, gdzie kość została złamana, tworząc śmiesznie prymitywne usztywnienie. Potem pomógł elfowi założyć zbroję i powiedział:
- Z tego pseudo-usztywnienia nie będzie prawie żadnego pożytku, więc masz nie ruszać ręką. Później ci ją uleczę zaklęciem.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 20 Wrzesień 2009, 15:00:51 »
//Guciu - Owned
Wampir uśmiechnął się pod nosem, podchodząc do rożna. Sięgnął ręką i szybkim ruchem urwał ludzkiej dziewczynce upieczone ręce. Schował je, chcąc zachować na później.
Zabieram:
2x ludzkie mięso

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 20 Wrzesień 2009, 15:07:09 »
Elf szeroko otworzył oczy patrząc na poczynania wampira. Już miał coś powiedzieć ale zdecydował że nie będzie się jednak odzywał. W tej chwili przypomniał że nie podziękował za nastawienie ręki -Dzięki, za troskę, ale i tak strzelanie będę mógł sobie odpuścić na jakiś czas.- rzekł do drakona po czym zaczął łazić po komorze grobowca. Gdy ujrzał pochyłość stanął i przypatrzył sie dokładnie- Co to jakieś zejście czy co?- rzekł do siebie, na tyle jednak głośno że wszyscy go słyszeli.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #178 dnia: 20 Wrzesień 2009, 15:09:09 »
- Nie radziłbym... - odparł Dracon, patrząc na Nifa - Nie wiadomo, czym została przyprawiona. Nie zdziwiłbym się, gdybyś znalazł na jej ciele resztki spermy tych goblinów. W tych ruinach to pewnie nie miały se jak poużywać...

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 20 Wrzesień 2009, 15:13:44 »
- Upiekę jeszcze raz w domu - Powiedział Nif do dracona - Gorąca temperatura zniweluje wszelkie złe efekty.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 20 Wrzesień 2009, 15:13:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18