Tereny Valfden > Dział Wypraw

Handel Zielem

<< < (2/11) > >>

Ainur:
Dołączam się do pytania momo. Po za tym pytań nie mam żadnych. Aha i pozwólcie że się nieco wzmocnię przed robotą - Następnie wampir wyjął małą buteleczkę, z krwią i wypił z niej kilka łyków.

Grison:
Grison zaśmiał się łapiąc kartki leżące na stole i równając je uderzeniem o blat.
- Kwatermistrz ma pewne rozwiązanie - rozmawiałem z nim o tym. Proste i jakże skuteczne... Mam nadzieję. Co do tego faceta... Niski, szpakowaty, miał siedzieć na ławce przed domem. Wątpię aby jakiś strażnik miał się za niego podszyć. Trzymamy sprawę w tajemnicy...

momo:
- W takim razie czas trochę podilować. Chodźmy. - Rzekł momo odwracając się na pięcie w stronę drzwi. Po krótkiej przechadzce znaleźli się z Ainurem przed magazynem. Elf złapał za klamkę, po czym mocno pchnął stare ciężkie drzwi. Zgrzyt nienaoliwionych zawiasów rozległ się po całym, wypełnionym różnych rozmiarów skrzynkami i gratami, pomieszczeniu. - Haaalo! Jest tu ktoś!? - Krzyknął w nadziei, że ich kwatermistrz nie leży pijany w jednej z beczek po winie.

Grison:
- Słucham?! - z głębi magazynu dobiegł krzyk. Chwilę potem zza jednej ze skrzyń wychylił się kwatermistrz. - Ahh... panowie momo i Ainur. Spodziewałem się was. Wy po ziele?

momo:
"Cholera, trzeba było nie pokazywać mu towaru", pomyślał elf, po czym, choć nie bardzo było mu to w smak, przystąpił do negocjacji. - Może i coś się znajdzie, ale dopiero po transakcji. Nie zapłacę Ci z góry, by potem dostać namiary na siedzibę straży miejskiej. To ile dostaniesz zależy od tego jak się będziemy dogadywać z twoimi kolesiami i rzecz jasna za ile sprzedamy towar. Jeśli Ci to nie pasuje możesz do nich wrócić i dalej robić za chłopca na posyłki, ale pewnie nie prędko trafi Ci się następna okazja, żeby się czymś wykazać w tej branży. Nie wyglądasz mi na kogoś wpływowego czy bogatego. Inaczej nie sterczałbyś tutaj jak kretyn i nie gadałbyś od razu o pieniądzach, tak więc myślę, że się jednak dogadamy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej