Tereny Valfden > Dział Wypraw

Chrzest ÂŻywiołów - Grobowiec

<< < (27/39) > >>

Anv:
- Hmm... mamy tu maga, więc może Elrondzie spróbuj jednak podnieść ciut wody z bali telekinezą i puścić ją swobodnie, bo chyba nie wiele da jak rękami postaram się ją wylewać? - zapytał wyraźnie zaciekawiony Anv

Mantos:
- Tyle to nawet ja mogę zrobić - Mantos zamyślił się - Hmm, dobra mam lepszy pomysł
Elf skoncentrował się na zbiorniku i za pomocą telekinezy starał się go rozbujać

Elrond Ñoldor:
Elrond skoncentrował się również i zaczął telekinezą pomagać bratu w rozbujaniu bali...

(koncentracja, telekineza)

Gunses:
//Bala huczała w powietrzu. Z każdym ruchem i świstem z bali przelewała się woda, w końcu jeden z łańcuchów nie wytrzymał. Pozbawiona równowagi bala opuściła sie na pozostałych dwóch łańcuchach, a woda z chlustem rozlała sie po ciemnych płytach, siejąc milionami kropel we wszystkie strony. Większości wody od razu przelała się do basenów, ale cześć z niej zaczęła spływać po rzeźbach, coraz szybciej i szybciej. Zaczęła szumieć w zakolach i przelewać się siłą odśrodkową. Przez chwilę, połowa spadku była mozaiką płynącej wody, by po chwili... Po chwili woda spłynęła tylko w jedno miejsce i wniknęła przed samą żabią głową, w sczenilach, aby zaraz potem wytrysną z paszczy i strumieniem z języka chlusnąć na ścianę, nad drugim kanałem.

Mantos:
- No dobra, to do wody - powiedział Mantos - Kto pierwszy?
Po spojrzeniach reszty domyślił się, że on ma iść, a raczej płynąć przodem. Chciał protestować, ale kiedy pomyślał o reakcji Semetre powoli ruszył stronę zatopionych korytarzy. Zauważył że na płytko pod powierzchnią wody jest jego miecz. Podniósł go i włożył do pochwy. Nie uśmiechało mu się pływanie w zbroi, więc zdjął ją i położył na posadzce razem z ekwipunkiem, zatrzymał tylko miecz na wszelki wypadek
- Jakby co to niech Elrond się potem z nią teleportuje - powiedział
Mantos zanurzył się do pasa, rozglądał się na boki czy czasem nie nadpływają utopce. Ruszył dalej, gdy był już prawie cały we wodzie wziął głęboki wdech i zanurkował. Jak najszybciej popłynął w stronę drugiego tunelu. Gdy znalazł się w środku ogarnął go strach. Nie był pewien czy to aby na pewno dobry tunel "Wóz, albo przewóz" pomyślał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej