I brudasy. I z tym się zgadzam. W Polsce jest 30 tys. muzułmanów i o 30 tys. muzułmanów za dużo. Wolę by nie wierzono już w nic, niż w tą religię, gdzie skrajny fanatyzm zakrawa o spuszczenie atomówki w niektóre części bliskiego wschodu. Amen.
Ok, będę "zapierdalał".
Tylko nie obudź się za 35 lat z ręką w nocniku, 1100 zł wypłatą i jubileuszówką po 25 latach pracy równą 4,800. Pięć dni temu właśnie taki obrazek widziałem. Dokładnie taki. Wyraz twarzy tego faceta był bezcenny jak odbierał wypłatę.
A co, aż tak Ci źle? Może czasami trzeba sobie czegoś odmówić, ale nie głodujesz, masz w co się ubrać, masz dach nad głową (chyba, że jest coś o czym nie wiem). Spójrz na taką Koreę Północną i dopiero wtedy narzekaj, jak to w Polsce nie da się żyć...
To prawda, niczego mi nie brakuje. Ale coś Ci wyjaśnię, bo może jeszcze do tego nie dorosłeś. Jesteś sobie panem domu. Nagle wchodzi Ci do mieszkania gostek w gajerku i zabiera z twojej na wpół pełnej lodówki powiedzmy 10% jedzenia. Dobiera się do twojej wypłaty i zabiera Ci kilka procent. Za jakiś czas coraz więcej i więcej. Wkurwiony odpalasz tv i oglądasz wiadomości, jak to dług publiczny się zwiększa, jak to nie ma na nic kasy, wszędzie cięcia, podnoszenia podatków. wojsko rozwalone, służba zdrowia rozwalona, afera za aferą. A twoi mili nowi lokatorzy w gajerku właśnie wydają kupę kasy na premie dla skurwieli, którzy na odpierdol zrobili swoją robotę, na wożenie swoich ciężki dup, na akcesoria, którymi mogli by się chwalić programiści z Microsoftu, na pomocników, bo przecież oni są wielce zapracowani i nie maja czasu i którym będą płacić prawie tyle co sobie. Właśnie, prawie tyle samo, wiesz ile oni zarabiają? A wiesz ile zarabiasz ty?