Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3927943 razy)

Description:

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #27340 dnia: 11 Lipiec 2012, 11:34:38 »
Pienik, osobiście nic do Ciebie nie mam. Wymieniłem się z Tobą paroma wiadomościami, tutaj mogę potwierdzić, że żadnego przekonywania czy coś nie dostałem. Ale...
Ostatnio w dyskusji o grze zacząłeś trollować. Nie powiem, śmieszyło mnie przez pewien czas. Ale każdy człowiek ma swoje granice. Zaczęło mnie to nużyć i irytować. Nie, nawet mogę szczerze przyznać, że zaczęło mnie to wkurwiać. Nie wiem jakie miałeś i masz teraz zamiary z tym forum. Jeśli nie próbowałeś zniechęcać do gry i forum, to niestety muszę Ci powiedzieć, że w pewien sposób to zrobiłeś. Spójrz na to z obiektywnej strony. Przychodzi nowy gracz, zakłada konto na wiki i stwierdza poczytam sobie troszeńkę Dyskusję, co tam gadają o tym systemie. A tu SRU. Jakieś trolle, kłócące się o mlecze, kolejny, który mówi nara frajerzy. Nic, tylko neguję ten system, dziękuje bardzo za grę, gdzie nawet ogarnąłem zasady, to MENTALNO¦Æ niektórych graczy nie pozwala na to. Więc powtarzam, by sens tej kwestii był naświetlony. Chcąc, nie chcąc zniechęciłeś do gry. Z tego co zauważyłem, nawet sam o tym wspomniałeś, wkład w rozwój TG miałeś. Ale niestety pozytywne cechy i negatywne dla mnie się sumują i wiadomo co wychodzi. System nie jest idealny, prawda, można się czepiać, prawda. Ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie zwracam takiej dużej uwagi na niedociągnięcia, ponieważ chcę się CIESZYÆ grą, nic więcej. By się cieszyć, wystarcza mi to co jest. I mam nadzieję, że z innymi jest podobnie. Ktoś złośliwy może powiedzieć, że - chcesz się cieszyć grą, jak tu to robić, jak trzy godziny musisz myśleć nad statystykami itepe. Otóż mam na to jedną odpowiedź. RPG. Nie mówię tutaj o grach komputerowych, mówię o tych prawdziwych role plejach, które odbywają się w wąskim gronie znajomych, papierkowe i wysilające głowę. Marant to mniej, więcej coś takiego. Spójrzcie sobie na grę Burning Weels. Tam musiałem ze znajomymi z 1,5 godziny myśleć nad właśnie statystykami, potem jeszcze musieliśmy sprawdzać, czy coś zgadza się z mechaniką. I co z tego, że walka bronią białą mogła trwać 2 godziny (dosłownie, zabicie jednego wroga) bo nie mogliśmy zabić wroga, który leżał, ale nie mogliśmy wyrzucić odpowiednią ilość kostek. Gra dawała wielką frajdę, bo o to w tym chodzi!

Multi post, ale ja tam mogę. W końcu offtop, a chcę by moja wypowiedź normalnie się pojawiała, a nie ktoś przeczyta przez przypadek.

Offline stefan666

• Magnat
  • Reputacja: 1328
« Odpowiedź #27341 dnia: 11 Lipiec 2012, 12:38:10 »
Pienik, osobiście nic do Ciebie nie mam. Wymieniłem się z Tobą paroma wiadomościami, tutaj mogę potwierdzić, że żadnego przekonywania czy coś nie dostałem. Ale...
Ostatnio w dyskusji o grze zacząłeś trollować. Nie powiem, śmieszyło mnie przez pewien czas. Ale każdy człowiek ma swoje granice. Zaczęło mnie to nużyć i irytować. Nie, nawet mogę szczerze przyznać, że zaczęło mnie to wkurwiać. Nie wiem jakie miałeś i masz teraz zamiary z tym forum. Jeśli nie próbowałeś zniechęcać do gry i forum, to niestety muszę Ci powiedzieć, że w pewien sposób to zrobiłeś. Spójrz na to z obiektywnej strony. Przychodzi nowy gracz, zakłada konto na wiki i stwierdza poczytam sobie troszeńkę Dyskusję, co tam gadają o tym systemie. A tu SRU. Jakieś trolle, kłócące się o mlecze, kolejny, który mówi nara frajerzy. Nic, tylko neguję ten system, dziękuje bardzo za grę, gdzie nawet ogarnąłem zasady, to MENTALNO¦Æ niektórych graczy nie pozwala na to. Więc powtarzam, by sens tej kwestii był naświetlony. Chcąc, nie chcąc zniechęciłeś do gry. Z tego co zauważyłem, nawet sam o tym wspomniałeś, wkład w rozwój TG miałeś. Ale niestety pozytywne cechy i negatywne dla mnie się sumują i wiadomo co wychodzi. System nie jest idealny, prawda, można się czepiać, prawda. Ale nie o to w tym wszystkim chodzi. Nie zwracam takiej dużej uwagi na niedociągnięcia, ponieważ chcę się CIESZYÆ grą, nic więcej. By się cieszyć, wystarcza mi to co jest. I mam nadzieję, że z innymi jest podobnie. Ktoś złośliwy może powiedzieć, że - chcesz się cieszyć grą, jak tu to robić, jak trzy godziny musisz myśleć nad statystykami itepe. Otóż mam na to jedną odpowiedź. RPG. Nie mówię tutaj o grach komputerowych, mówię o tych prawdziwych role plejach, które odbywają się w wąskim gronie znajomych, papierkowe i wysilające głowę. Marant to mniej, więcej coś takiego. Spójrzcie sobie na grę Burning Weels. Tam musiałem ze znajomymi z 1,5 godziny myśleć nad właśnie statystykami, potem jeszcze musieliśmy sprawdzać, czy coś zgadza się z mechaniką. I co z tego, że walka bronią białą mogła trwać 2 godziny (dosłownie, zabicie jednego wroga) bo nie mogliśmy zabić wroga, który leżał, ale nie mogliśmy wyrzucić odpowiednią ilość kostek. Gra dawała wielką frajdę, bo o to w tym chodzi!

Multi post, ale ja tam mogę. W końcu offtop, a chcę by moja wypowiedź normalnie się pojawiała, a nie ktoś przeczyta przez przypadek.

Moje winy za trollowanie marantu przyznaje i tego się dopuściłem, przeprosiłem za to publicznie. Nie chce już tego dalej ciągnąć, w sesje RPG grałem tam są całe podręczniki zasad plus kostki trzeba mieć :). Jeżeli stracił bym weterana, za podburzanie graczy przyznam jest okey, ale jeżeli Słyszę że kradnę wam zasady gry i tworzę jakąś po kryjomu to mnie to już boli. Tak czy siak z Isentorem załatwiłem to na GG nie chce tutaj niż nic wyciągać. Chce sobie pójść i zostawić to w spokoju, niech będzie jak jest. Przepraszam jeszcze raz za całą zaistniałą sytuację, bo ciągnięcie tego dalej tylko zaszkodzi stronie, a tego nikt nie chce. Zamknijmy temat.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #27341 dnia: 11 Lipiec 2012, 12:38:10 »

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27342 dnia: 11 Lipiec 2012, 12:47:23 »
Ok, z kwestią kradziejstwa nie wypowiem się nic, bo dalej nie jestem w temacie i nie mam o tym zielonego pojęcia. Powiedziałem co mnie boli w tym przypadku i na co ja uwagę zwracam, wyjaśniłeś to na swój sposób i tyle. Dla mnie też temat skończony.

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27343 dnia: 11 Lipiec 2012, 23:45:16 »
Jutro wracam na Marant. Najpewniej będę Niziołkiem.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27344 dnia: 11 Lipiec 2012, 23:47:06 »
Mój kot nazywa się Frodo.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27345 dnia: 12 Lipiec 2012, 10:42:12 »
Jutro wracam na Marant. Najpewniej będę Niziołkiem.

taktaktak... :D

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27346 dnia: 12 Lipiec 2012, 15:41:38 »
Przeprowadzałam się do Marantu

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27347 dnia: 12 Lipiec 2012, 15:42:26 »
Może by tak zrobić wpis na wikipedii o naszym Marancie. :D

p.s.
http://mauro.us.to/2012/07/12/magia-funduszy/

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27348 dnia: 12 Lipiec 2012, 16:28:47 »
Kiedyś był gdzieś dopisek, że jet to gra fabularna na Tawernie Gothic :)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27349 dnia: 12 Lipiec 2012, 16:30:47 »
Kiedyś był gdzieś dopisek, że jet to gra fabularna na Tawernie Gothic :)
Zrobiłem tak ale chyba usunęli.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27350 dnia: 12 Lipiec 2012, 16:36:56 »
Isu? A wiesz o czymś?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27351 dnia: 12 Lipiec 2012, 16:55:09 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27352 dnia: 12 Lipiec 2012, 18:38:07 »
O tutaj: http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Spis_zakl%C4%99%C4%87_magicznych  ;[

System RPG Marant
Ta strona została usunięta. Rejestr usunięć i zmian nazwy tej strony jest pokazany poniżej.
17:00, 12 lip 2012 Masur (dyskusja | edycje) usuwa stronę System RPG Marant (wpis uznany za nieencyklopedyczny)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27354 dnia: 13 Lipiec 2012, 23:49:24 »

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27355 dnia: 14 Lipiec 2012, 20:24:03 »
ÂŁosz kuurrnaa :D

Ej Szermierz, zamierzasz wrócić do Marantu, czy już nową postacią?

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27356 dnia: 14 Lipiec 2012, 22:53:53 »
tak strzeże??
LOL KURNA LOL teraz tylko to sie liczy!!
a tak serio nie chce mi sie ;P
może "kiedyś" :)
do magi mnie troche ciagnie, ale mały psychol w którego sie bawiłem tez był fajny ^^

a jak by ktoś chciał ze mną zagrać to Xvier jak coś :)
« Ostatnia zmiana: 14 Lipiec 2012, 22:57:34 wysłana przez Czarny Szermierz »

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27357 dnia: 14 Lipiec 2012, 23:31:34 »
To ile teraz osób gra aktywnie w Marant?
15?

Offline Jagusiaa

• Myśliwy
  • Reputacja: 547
  • Se onr sverdar sitja hvass!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27358 dnia: 15 Lipiec 2012, 01:23:14 »
Mnie można liczyć do aktywnych. Podoba mi się tu i przez długi czas nie mam zamiaru odchodzić :P

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27359 dnia: 15 Lipiec 2012, 13:55:56 »
To ile teraz osób gra aktywnie w Marant?
15?
Mniej więcej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #27359 dnia: 15 Lipiec 2012, 13:55:56 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18