oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
Ano tak. Idę wywalczyć wolny dzień od szkoły.
Powiedź rodzicom, czy z kim tam walczysz, że Drago kazał ci w domu zostać.
A jak się nie zgodzą, to powiedz, że wpadnie Julian, który nie pił od 2 tygodni.
Twierdzą nam będzie każdy user!
Iseq, wszystkiego po trochu. Jakbyśmy mieli uczyć się o samej Polsce, to po dwóch latach by nam to już bokiem wychodziło i byśmy o tym słuchać nie chcieli. A starożytność też jest ciekawa. Osobiście wolą ją i średniowiecze od nowożytności. Uczyć się tych dziwnych bitew i ten teges... Blee...
W liceum zaczynasz od starożytności i cud jak przejdziesz o drugiego podręcznika, gdzie rozpoczyna się wczesne średniowiecze.
Spadam.Good Night, my gay boys.
To ja mam zajebistego historyka/wychowawce jak nam już w końcu zrobi te lekcję historii to mówi z sensem i się go fajnie słucha.
Edziu rozchodzi mi się o to, że system nauczenia z historii jest konkretnie niedojebany. W podstawówce zaczynasz od starożytności, dochodzisz z materiałem do pierwszej wojny światowej. W gimnazjum zaczynasz od starożytności, dochodzisz z materiałem do średniowiecza. W liceum zaczynasz od starożytności i cud jak przejdziesz o drugiego podręcznika, gdzie rozpoczyna się wczesne średniowiecze. A później się dziwią, czemu nikt nie zna historii Polski.
Ja poprawiałem dziś sprawdzian. <anioł> Ale nie wiem po co nas uczą niemieckiego ?
ÂŻebyś kiedyś mógł powiedzieć "chuj Ci w dupę, szwabie" i ten szwab to zrozumiał.