oficjalny Polski serwis gier z serii Gothic
Nad Valfden zapanowała Veris, roku 2 IV Ery. Rośliny i zwierzęta budzą się do życia po hemisowych mrozach. Jest ciepło i słonecznie.
Martwię się, bo to jest jawne oszukiwania naszego społeczeństwa, która ma być niby bronione przez WP, a tak na prawdę te WP nie jest w stanie odeprzeć ataku Czech chociaż by.
Ja się do woja nie mam zamiaru pchać. Polibuda i nic więcej, zapewne budownictwo, ale to się jeszcze zobaczy. Na razie chcę zdać tak maturę, żeby móc dostać się na studia, jakie tylko zechcę. A co do ograniczenia liczby wojska - dlaczego nie? To chyba w pewnym stopniu ograniczy wydatki państwa, co nie?
Do wojska i tak Cię wezmą na pół roku bądź ileś tam po studiach.Tak, ale na wojsku nie można oszczędzać.
Dlaczego niby? Nigdy nie rozumiałem, po cholerę wysyłamy nasze wojska do Iraku etc.
Nikt normalny nie użyje Broni Jądrowej, bo to równa aut. Armagedon. Car Bomba wystrzelona w Europę w dowolny nie przygotowany na przyjęcie radiacji punkt. Wysiedli ok 2/3 całej europy z powodu napromieniowania. Broń jądrowa to tylko straszak. No chyba, że ktoś już na prawdę chce to wszystko skończyć.
Zresztą już mniejsza o te wysyłanie wojsk. ÂŻyjemy w czasach, kiedy wojna jest... no nieopłacalna. ÂŚwiat dysponuje broniami, które są w stanie zmieść spore obszary. Ciekawe, jaką siłę mają teraz bomby termojądrowe, skoro już 50 lat temu Car bomba miała taką moc. Co nam po garstce żołnierzy czy czołgów?
Wojna to najlepszy interes.
Patrzysz na to z innej strony. Wojna to idealny interes. Przede wszystkim dla producentów broni. Dlatego zawsze będą jakieś wojny. Tym bardziej, że ropy coraz mniej.
Ej chłopaki mam propozycję skoro już tak dobrze idzie nam dyskusja może wrócimy do tematu Dyskusje Teologiczne. Brakuje mi tych starych dobrych czasów ;/