Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3928326 razy)

Description:

Offline stefan666

• Magnat
  • Reputacja: 1328
Odp: Offtopic
« Odpowiedź #8260 dnia: 24 Październik 2011, 18:46:30 »
Patty na cholerę Technikowi Informatykowi Rybosomy, Mejoza, Allele, albo na chuj mu potrzebna reakcja spalania metanu? To że mamy system szkolnictwa z ZSRR, gdzie na zachodzie już w szkole średniej masz tylko to co jest na Twoim kierunku to nie znaczy, że to jest okey i jebać to bo tak musi być. Gierek robił tą reformę w latach 70?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8261 dnia: 24 Październik 2011, 18:48:20 »
A najbardziej narzekają na to uczniowie liceów ogólnokształcących.
Kiedyś przeprowadzono takie badanie. Zbadano "geniusz" i "kreatywność" u dzieci w wieku 5 lat. Okazało się, że u 95% przebadanych owe zmienne wypadły na wysokim poziomie. Następnie zbadano dzieci po podstawówce. Pozostało już tylko 40% kreatywnych i zarazem genialnych dzieci. Następnie przeprowadzono badania po liceum. Pozostało 15% kreatywnych w swym geniuszu i vice versa. Na sam koniec zbadano delikwentów po zakończeniu edukacji. Ostało się tylko 2% kreatywnych i genialnych. Badacze doszli do wniosku, że obecny system edukacji uczy schematów, zabija kreatywność i wyśmiewa geniuszy. Dlatego od czasu do czasu można poczytać o nowatorskich szkołach i nowatorskich systemach nauki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #8261 dnia: 24 Październik 2011, 18:48:20 »

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8262 dnia: 24 Październik 2011, 18:53:19 »
Patty na cholerę Technikowi Informatykowi Rybosomy, Mejoza, Allele, albo na chuj mu potrzebna reakcja spalania metanu? To że mamy system szkolnictwa z ZSRR, gdzie na zachodzie już w szkole średniej masz tylko to co jest na Twoim kierunku to nie znaczy, że to jest okey i jebać to bo tak musi być. Gierek robił tą reformę w latach 70?

Mówię, chcesz się uczyć tego, czego potrzebujesz, idź do zawodówki. Tam nikt nie przymusza do nauki rybosomów.

Zachód... Patrz na USA, gdzie rodzimych naukowców jest kilku, cała reszta to imigranci, idący za chlebem.

Rybosomy to znowu przykład skrajny, na biologi uczy się człowiek o antykoncepcji, dajmy na to. Pierdolenie, że ludzie się na tym znają, patrzę po znajomych dziewczynach z podstawówki. Połowa albo w ciąży, albo z dzieckiem na ręku. Ja na podstawowej biologii uczę się o rzeczach umiarkowanie ciekawych, takich, które w końcu się przydadzą. Ja wiem, informacje o tym, jaki śluz wydziela się z pochwy w jakim okresie owulacyjnym jest mi całkowicie niepotrzebny, ale znajomość wielu metod antykoncepcji już tak.

Badacze doszli do wniosku, że obecny system edukacji uczy schematów, zabija kreatywność i wyśmiewa geniuszy.
Ostatnio robiliśmy maturę z polskiego, z tego, co mówiła nam polonistka wywnioskowałem, że zabronione jest pisanie własnych przemyśleń. Analizujesz tekst i basta, jak zrozumiałem. Także ja wiem, że to zabija kreatywność, <dalej mądry bełkot>.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8263 dnia: 24 Październik 2011, 18:59:59 »
Pienik kurwa, gg jest -,-'

A co do systemu edukacji to powielam wasze zdanie i zdanie całej polskiej niewidocznej strony edukacji, czyli uczniów.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8264 dnia: 24 Październik 2011, 19:02:23 »
Nif kurwa piszesz takie pierdoły w kwestii zawodówek, że ja nie mogę. Kto, powiedz mi kto, w obecnej sytuacji systemu nauczania wybierze dobrowolnie jakąkolwiek zawodówkę, bo dzięki temu ograniczy się do tego co jest mu potrzebne a nie zmarnuje sobie tym samym szansy na dalszy rozwój w dziedzinie jaką chciałby się zajmować na studiach na przykład.

Powiedzmy, że ja chciałbym skupić się na naukach społecznych. Powiedzmy prawo. Wskaż mi zawodówkę, po której będę odpowiednio wykształconym prawnikiem, będę miał zawód a jednocześnie nie będę musiał się uczyć o reakcjach 2,3- dimetylo 4-chloroheptenu.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8265 dnia: 24 Październik 2011, 19:04:14 »
Chuj mnie obchodzi, co kto wybierze. Nie chce się uczyć wszystkiego, idzie do zawodówki. W dupie mam, że nie ma opcji. Albo zapierdalasz, albo wypierdalasz. Krótka piłka.

Mój znajomy chciał być mechanikiem samochodowym. Poszedł do tej poniżanej zawodówki, skończył ją i pracuje jako mechanik. I jest mu dobrze. Da się?

Powiedzmy, że ja chciałbym skupić się na naukach społecznych. Powiedzmy prawo. Wskaż mi zawodówkę, po której będę odpowiednio wykształconym prawnikiem, będę miał zawód a jednocześnie nie będę musiał się uczyć o reakcjach 2,3- dimetylo 4-chloroheptenu.
<facepalm>
« Ostatnia zmiana: 24 Październik 2011, 19:07:28 wysłana przez Patty »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8266 dnia: 24 Październik 2011, 19:10:48 »
Da się.

2,3- dimetylo 4-chloroheptenu.

Nie "-cheptenu" tylko "-cheptanu". Na lekcjach się widzę nie uważało...

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #8267 dnia: 24 Październik 2011, 19:12:19 »
Patty czy Tobie się sufit na lep nie spadł? Według Ciebie jest okey, że nie reformowalny system nauczania wymaga od Ciebie wszystkiego, zamiast tylko tego co jest Ci potrzebne. Jeżeli odpowiesz mi na to pytanie wybierz zawodówkę albo zapierdalaj wypierdalaj to nie mam więcej pytań. Skoro tak stawiasz sprawę to jeżeli skończysz studia zaczynaj prace przy zmywaniu garów albo zapierdalasz albo wypierdalasz.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8268 dnia: 24 Październik 2011, 19:12:31 »
  Mały Czerwony Kapturek

Była sobie raz mała chłopeczka. Ze świecą ładniejszej szukać! Matka kochała ją okrutnie, a babka - więcej jeszcze. Babka-poczciwina kazała jej uszyć czerwony kapturek, a ten tak się udał, tak jej było w nim ładnie, że odtąd nazywano ją wszędzie: Mały Czerwony Kapturek.

Marley Cet’zelrevaaoinoy Kerarptesure’lker

Berylear setoiberiel rearzet marlear cet’hesleoipelcet’zkerar. Zetel setvaaielcetar leardaznoieljset’zelj set’zukerarcet! Marteskerar keroicet’hesarlear jar oiker’eutesnoiel, ar berarberkerar vaaielcetelj jelset’zcet’z. Berarberkerar-poicet’zcetivaainoar kerarzetarlear jelj uset’zycet cet’zer’evaaoinoy kerarptesure’lker, a teselno tesarker setiel udazarle, tesarker jelj beryleoi vaa noim leardaznoiel, zetel oidaztesardaz noarzetyvaa’rno’i jar vaaset’zeldaz’etiel: Marley Cet’zelrevaaoinoy Kerarptesure’lker.
Mogą być literówki, pisałem na szybko. Nie chce mi się całego pisać ;f

Kiedyś przeprowadzono takie badanie. Zbadano "geniusz" i "kreatywność" u dzieci w wieku 5 lat. Okazało się, że u 95% przebadanych owe zmienne wypadły na wysokim poziomie. Następnie zbadano dzieci po podstawówce. Pozostało już tylko 40% kreatywnych i zarazem genialnych dzieci. Następnie przeprowadzono badania po liceum. Pozostało 15% kreatywnych w swym geniuszu i vice versa. Na sam koniec zbadano delikwentów po zakończeniu edukacji. Ostało się tylko 2% kreatywnych i genialnych. Badacze doszli do wniosku, że obecny system edukacji uczy schematów, zabija kreatywność i wyśmiewa geniuszy. Dlatego od czasu do czasu można poczytać o nowatorskich szkołach i nowatorskich systemach nauki.
W zupełności się zgadzam. Zobacznie zadanie z matematyki na maturze, zawsze powatarza się kolejność. Np. 1 i 2 zadanie z części pisamnej to zawsze równanie kwadratowe i jakieś wielomiany. Na pamięc się robi ;f

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8269 dnia: 24 Październik 2011, 19:17:14 »
Niektóre sprawdziany są tak zajebiste, że piszę się je dwa razy.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8270 dnia: 24 Październik 2011, 19:19:23 »
To co chciałem powiedzieć Nifowi, powiedział Pienik.

Da się.

Nie "-cheptenu" tylko "-cheptanu". Na lekcjach się widzę nie uważało...

Nie chcę jakoś szczególnie drążyć tematu, bo to nie moja dziedzina i średnio się znam na tym, ale czy nie może być właśnie alken o siedmiu węglach w łańcuchu? Chyba, że ma się wtedy jakoś inaczej nazywać..

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8271 dnia: 24 Październik 2011, 19:22:12 »
Mnie to najbardziej wkurwiają i załamują prace z plastyki i techniki. Może i to rozluźnia w czasie lekcji, ale jak coś mam robić w domu, to co oni myślą, że ja kurwa naprawdę nie mam nic do roboty? Czasu mało, a jeszcze trzeba się cackać z pierdołami, które są najbardziej czasochłonne i najmniej przydatne z tego wszystkiego.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8272 dnia: 24 Październik 2011, 19:22:34 »
Jak łańcuch ma siedem węgli no to raczej alken jest, podwójne wiązanie, bardziej skory do łączenia z innymi pierwiastkami

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8273 dnia: 24 Październik 2011, 19:23:31 »
Jak słodko, Dyumek ma jeszcze plastykę :)

Jak łańcuch ma siedem węgli no to raczej alken jest, podwójne wiązanie, bardziej skory do łączenia z innymi pierwiastkami

Czyli taki związek jak podałem może/nie może istnieć?

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8274 dnia: 24 Październik 2011, 19:23:53 »
NIf jest chyba wielkim zwolennikiem liceów.
JT na 100%
Jebać Technikum na 100% tylko matura może nas sądzić!

got2

• Gość
« Odpowiedź #8275 dnia: 24 Październik 2011, 19:26:33 »

Mnie zaś ranią prace z chemii i plastyki. A ktoś może powie z czego nie lubi kartkówek ?

Offline stefan666

• Magnat
« Odpowiedź #8276 dnia: 24 Październik 2011, 19:26:53 »
Nif po prostu ma nie złe jazdy ;/ nic mu nie pomoże, dopiero jak pójdzie do pracy i zrozumie że gówno umie po za obliczaniem DNA na mRNA, to wtedy stwierdzi, że z Polską szkołą jest coś nie tak.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8277 dnia: 24 Październik 2011, 19:28:24 »
Jakby nie patrzeć, już pracuję.

Zawód, który chcę faktycznie wykonywać, to nauczyciel. I wiedzę do tego zawodu zdobędę na studiach.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8278 dnia: 24 Październik 2011, 19:28:46 »
przez samo h ;[

<zdawałem mature z chemii - rozrz>

Alkan może miec w chuj dużo węgi, alken tak samo... Liczba węgli nie określa czy jest alkanem, alkenem czy alkinem. To zależy od wiązań ;f

Czyli taki związek jak podałem może/nie może istnieć?
2,3- dimetylo 4-chloroheptenu.

Nie podałeś w którym miejscu jest ulokowane podwójne wiązanie, zawierające trawłe wiązanie sigma, i nietrwałe wiązanie pi. przyjmuję, że podwójne wiązanie jest pomiędzy 1 a 2 węglem łańcucha.

CH2=C(CH3)-CH(CH3)-CH(Cl)-CH2-CH2-CH3  (przyjmijcie, że to co w nawiasach powinno być nad/pod łańcuchem)

Nazwa: 4-chloro-2,3-dimetylohep-1-en :)

Offline Julian

• Redakcja
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #8279 dnia: 24 Październik 2011, 19:30:34 »
Jakby nie patrzeć, już pracuję.

Zawód, który chcę faktycznie wykonywać, to nauczyciel. I wiedzę do tego zawodu zdobędę na studiach.
Gdzie pracujesz, ja jako nosiciel kejsów. A ty?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #8279 dnia: 24 Październik 2011, 19:30:34 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything