Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3917044 razy)

Description:

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #5380 dnia: 14 Wrzesień 2011, 16:30:15 »
Tzaro mówi że będzie na pewno około 7-8. ;) A ja lecę z  psem na spacer więc się tymczasowo żegnam.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5381 dnia: 14 Wrzesień 2011, 17:54:33 »
Nie wiem, ale ja w książkach Piekary nie widzę niczego złego, tak samo jak w Harrym Potterze i Kodzie da Vinci. Mamy podział na świat realny i fantastyczny. ÂŚwiat realny to ten, w którym żyjemy i który opisują podręczniki. Fantastyka jest w książkach.
Kto tego nie rozróżnia jest tuman i już;] Bez względu na to czy jest biskupem, prezydentem czy szamanem plemienia Himba.

Racja, po prostu chodziło mi o to, że skoro klecha pluje się o jakiegoś HP, to by chyba zawału dostał, gdyby Piekarę poczytał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #5381 dnia: 14 Wrzesień 2011, 17:54:33 »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5382 dnia: 14 Wrzesień 2011, 17:57:38 »
Racja, po prostu chodziło mi o to, że skoro klecha pluje się o jakiegoś HP, to by chyba zawału dostał, gdyby Piekarę poczytał.

Wiem, wiem. Rozumiem o co Ci chodziło;] Tak jakoś mi się powiedziało. Bo szczerze to ja nie wiem co tam w tym HP takiego zbereźnego? ÂŻeby nie było przeczytałem wszystkie części.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5383 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:03:20 »
Nam katecheta opowiadał bardzo dużo o opętaniu, egzorcyzmach:
 1)Koleżanka jest zagrożona opętaniem, bo czyta książki o wampirach.
 2)Zaklęcia z HP w jakimś tam języku znaczą coś tam.

Wszystko to spokojnie, żartobliwie, bez nawracania. Uczył nas pół roku (tyle miał zastępstwo za katechetkę) i odszedł, a szkoda. 6 u niego miałem.

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5384 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:03:53 »
Bo prezentuje praktyki okultystyczne i ateizuje społeczeństwo.
Ja tam na religię nie chadzam - strata czasu. Nie to, co etyka - przynajmniej się rozwijam.
2)Zaklęcia z HP w jakimś tam języku znaczą coś tam.
Przecież to po łacinie jest. Jedyne zaklęcie, do którego mógłbym się przyczepić, to Erecto, czyli z łaciny wzrastać.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5385 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:06:30 »
Przykro mi. Nie uczą mnie łaciny w gim.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5386 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:08:29 »
Ale poważnie. Choć parę słów łacińskich można z życia wynieść - mnie też nikt nigdy nie uczył łaciny, ale coś tam wiem. Masa aforyzmów i przysłów jest z łaciny.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5387 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:10:23 »
A co takiego na nauce etyki jest?

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5388 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:13:27 »
Generalnie rozmawiamy na tematy powszechnie znane jako filozoficzne. W pierwszej klasie przerabialiśmy sporo szkół filozoficznych i wielkich filozofów, a także sporo luźnych tematów, jak choćby zaproponowana przeze mnie eugenika. Uczy myśleć, bo na niektórych lekcjach ledwo rozumiemy, co ticzer do nas mówi, nie wspominając o odpowiedzi. Ale jak już skończymy temat, to jest awesome.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5389 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:14:16 »
Nie podważałem twojej wypowiedzi. Po prostu nie interesowało mnie, co znaczą zaklęcia. W gim mamy, cytuję: "język obcy nowożytny", co onacza po prostu niemca i anglika. I nie mów mi o aforyzmach i przysłowiach - jestem ścisłowcem - choć na matmie też nieco z łaciny jest, to znam tylko "curva" (krzywa). A najlepszy jest kurwomierz.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5390 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:16:44 »
Generalnie rozmawiamy na tematy powszechnie znane jako filozoficzne. W pierwszej klasie przerabialiśmy sporo szkół filozoficznych i wielkich filozofów, a także sporo luźnych tematów, jak choćby zaproponowana przeze mnie eugenika. Uczy myśleć, bo na niektórych lekcjach ledwo rozumiemy, co ticzer do nas mówi, nie wspominając o odpowiedzi. Ale jak już skończymy temat, to jest awesome.

Dla mnie rozmowy o filozofii przed wypiciem połówki na dwóch są nudne. Ale po alko to już inna sprawa ;] Czyli taki polski + dyskusja na temat filozofii.

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5391 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:17:45 »
Nie podważałem twojej wypowiedzi. Po prostu nie interesowało mnie, co znaczą zaklęcia. W gim mamy, cytuję: "język obcy nowożytny", co onacza po prostu niemca i anglika. I nie mów mi o aforyzmach i przysłowiach - jestem ścisłowcem - choć na matmie też nieco z łaciny jest, to znam tylko "curva" (krzywa). A najlepszy jest kurwomierz.
Ja mam aż trzy języki obce nowożytne - francuski, angielski i hiszpański. Nie polecam. Trzy języki to nie jest przyjemna sprawa.
Kurwomierz?
Dla mnie rozmowy o filozofii przed wypiciem połówki na dwóch są nudne. Ale po alko to już inna sprawa ;] Czyli taki polski + dyskusja na temat filozofii.
Sorry, Saduś, ale ograniczony jesteś. Co prawda fajnie się rozmawia na tematy okołofilozoficzne po maluchu, ale nie na takim poziomie, jak na trzeźwo.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5392 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:20:05 »
Kurwomierz - przyrząd do mierzenia krzywej, ale mierzenia czego dokładnie w jaki sposób, to ci nie powiem niestety

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5393 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:20:57 »
Aaaahaaa... Cuda. Ja tam "chuman", to nie znam takich urządzeń.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5394 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:22:44 »
W necie o tym czytałem ;p

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5395 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:23:07 »
Sorry, Saduś, ale ograniczony jesteś. Co prawda fajnie się rozmawia na tematy okołofilozoficzne po maluchu, ale nie na takim poziomie, jak na trzeźwo.

Don't think so ;] Dla mnie po prostu część tematów filozoficznych jest nudna, a sama nauka filozofii niepotrzebna. Równie dobrze mógłbym powiedzieć to samo, gdybyś powiedział, że coś, co mnie interesuje, jest dla Ciebie nudne. A co do gadania na takie tematy po % - mamy inne doświadczenia. Po alko ludzie chętniej rozmawiają na takie tematy, ja na trzeźwo nie byłbym skory do gadania o takich rzeczy, w końcu kogo by to obchodziło i co by mnie obchodziło zdanie innych? Ja spotkałem się z ludźmi bardzo fajnie argumentującymi po alko, gdzie na trzeźwo w ogóle bym nie rozpoczął z nimi takiej rozmowy, a gdybym rozpoczął - szybko by mnie znudziła.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5396 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:24:22 »
Kurwomierz - przyrząd do mierzenia krzywej, ale mierzenia czego dokładnie w jaki sposób, to ci nie powiem niestety

To jest kurwimetr ;/

Offline Patty

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5397 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:26:09 »
Don't think so ;] Dla mnie po prostu część tematów filozoficznych jest nudna, a sama nauka filozofii niepotrzebna. Równie dobrze mógłbym powiedzieć to samo, gdybyś powiedział, że coś, co mnie interesuje, jest dla Ciebie nudne. A co do gadania na takie tematy po % - mamy inne doświadczenia. Po alko ludzie chętniej rozmawiają na takie tematy, ja na trzeźwo nie byłbym skory do gadania o takich rzeczy, w końcu kogo by to obchodziło i co by mnie obchodziło zdanie innych? Ja spotkałem się z ludźmi bardzo fajnie argumentującymi po alko, gdzie na trzeźwo w ogóle bym nie rozpoczął z nimi takiej rozmowy, a gdybym rozpoczął - szybko by mnie znudziła.
Ba, zgadzam się, po kilku głębszych bardzo fajnie się rozmawia - ale nie na typowych imprezach w klubie czy coś. A tak to bardzo fajne klimaty się robią, jak już jedna czy dwie flaszki polecą.
Filozofia fajna, każdy uczy się tego, co sprawia mu przyjemność - sam twierdzę, że trygonometria kąta ostrego czy przesunięcie funkcji w osi OX jest nudne i niepotrzebne.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #5398 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:30:27 »
To jest kurwimetr ;/

Kurwomierz, kurwimetr, krzywomierz. Jedno i to samo.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #5399 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:30:40 »
Ba, zgadzam się, po kilku głębszych bardzo fajnie się rozmawia - ale nie na typowych imprezach w klubie czy coś. A tak to bardzo fajne klimaty się robią, jak już jedna czy dwie flaszki polecą.
Filozofia fajna, każdy uczy się tego, co sprawia mu przyjemność - sam twierdzę, że trygonometria kąta ostrego czy przesunięcie funkcji w osi OX jest nudne i niepotrzebne.

Ależ oczywiście, ja nie pisałem o żadnych klubach czy imprezach. Nawet o nich nie myślałem. Chodziło mi o jakieś ogniska czy cuś. Co do filozofii - uważam, że człowiek powinien budować światopogląd głównie na własnych przeżyciach, a nie na zdaniach innych. Co do trygonometrii i ogólnie 3/4 matematyki - cholerna racja. To samo uważam o prawie całej biologii, zdecydowanej większości chemii, połowie materiału z historii i wszystkich interpretacjach z polskiego. Myślę, że byłoby lepiej, gdyby każdy z tych przedmiotów był ograniczony, a na jego miejscu zawitałoby więcej godzin rozszerzonych. Chociaż każdy z nich w pewien sposób się przydaje - rozwijając logiczne myślenie, wyobraźnię, systematyczność w życiu czy chociażby strzępki wiedzy, które kiedyś mogą się przydać. 

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #5399 dnia: 14 Wrzesień 2011, 18:30:40 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18