Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zjawa
Elrond Ñoldor:
// Ot kufa dylemat, nie mogę używać metalowej rurki bo mam za niski lvl, a w realu zrobił bym to bez zastanowienia :/
- Ihigi! Ihigi! - Najpierw przez prawą rękę, przez trzon kostura i kryształ, magiczna energia zlewała się w wyładowania elektryczne rosną, wibrując, podgrzewając powietrze. W drugiej dłoni działo się podobnie. Elf kumulując całą moc magiczną w dwóch zaklęciach powiększał kule, by w końcu ze świstem i iskrami posłać Pioruny Kuliste w Zjawę...
(koncentracja; czar: Piorun kulisty)
Gunses:
//Prąd popłynął po ciele. Kręgi kręgosłupa, począwszy od części krzyżowej, a na szyjnej kończąc, zaczęły odstrzeliwać, i sunąć białymi wstęgami po podłodze... Lecz wszystko jak w przydatku umarłych ma swe źródło w czaszce. Bestia kwiliła z bólu, próbowała wzlecieć.
Elrond Ñoldor:
- O tak kurwa! Oiiig! - elf wyskandował zaklęcie Ognistej Strzały. Do małego płomienia które formowało się w wirująca kulkę na jego lewej dłoni, elf dodawał coraz więcej magii powiększając ją. W końcu cisnął czarem prosto w głowę bestii pomagając sobie telekinezom żeby nie spudłować. Do tego nie czekając na efekt zrobił krok w kierunku bestii i zamachnął się z góry chcąc swoim magicznym kryształem uderzyć bestię w czaszkę...
(czar: Ognista strzała; Walka kosturem III)
1. Drewniany Kostur ÂŚmierci
2. Kostur Mroku
3.
4.
1. Nazwa: Drewniany Kostur ÂŚmierci
Ostrość: 1
Wytrzymałość: 1
Typ: Oburęczny
Rodzaj: Kostur
Poziom wykonania: III
Opis: Zrobiony z 95 sztuk drewna,
zwieńczony ciemnozielonym kryształem
odnalezionym na pustyni (Magia ÂŚmierci);
o zasięgu 2 metrów, ważący 2 kg, błogosławiony
oręż (Rasher), mistrzowski oręż; dzięki kryształowi,
wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z Magii
ÂŚmierci są dwa razy potężniejsze.
2. Nazwa broni: Kostur Mroku
Ostrość: 14
Wytrzymałość: 12
Typ: oburęczny
Rodzaj: kostur
Poziom wykonania: IV
Opis: Wykuty ze 100 sztuk srebra, zwieńczony
ciemnozielonym kryształem (Magia ÂŚmierci);
o zasięgu 2 metrów, ważący 2 kg, błogosławiony
oręż (Rasher), mistrzowski oręż; dzięki kryształowi,
wystrzeliwane przez kostur zaklęcia z Magii
ÂŚmierci są dwa razy potężniejsze.
Nazwa odzienia: Szata adepta nekromancji
Rodzaj: szata
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyta z 250 sztuk Sytry, błogosławione
odzienie (Rasher), mistrzowskie odzienie, chroni
maga przed odpryskami jego własnych zaklęć
Gunses:
//Ogień zatańczył po kościach osłabiając ich strukturę. Kryształ roztrzaskał czaszkę na kawałeczki. Poświata białego światełka i mgiełki, która nieustannie towarzyszyła Zjawie wniknęła w jej kości i przedostała się nimi do czaszki. Tam skumulowała się w kulkę. Kula uniosła się i rozlała tworząc obraz marglistego paladyna. Następnie przeszła przez ciebie. Poczułeś zimno, strach i zagrożenie. Poczułeś śmierć. Usłyszałeś głos, w podświadomości, jakby zza ściany, jak zza grobu...
- Zemsta wiedzie na manowce, a złość podsyca żądze... Ukazałeś mi dużo. Wiem już, że nic nie wróci mi życia. Mogę spokojnie odejść, Elfie - rzekła. W korytarzu zrobiło się cholernie ciemno. I cicho.
Elrond Ñoldor:
Elf poprawił nowy kostur na plecach, stary złapał mocniej, skupił się i teleportował z krypty tuż pod drzwi grabarza, w których on sam stał.
- Zadanie wykonane. Zjawa została przepędzona. O staruszka się nie pytaj bo oberwał. No cóż wypadek, mógł nie wchodzić do krypty...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej