Tereny Valfden > Dział Wypraw

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego

<< < (11/47) > >>

Gunses:
- Eee... Ja żadnej jeszcze. Spaceruje sobie, zażywam wolności. A tak po prawdzie, to chyba zabiłem jakiegoś strażnika wieży. Tak mi się zdaje. Powiedział, że jestem najpotężniejszymi z potężnych i będę władał światem. Tyle to i ja wiem. A to - Wampir rzucił wzrokiem na otwartą kryptę - nic prostszego jak dla mnie. W końcu jestem najpotę... - wzrok Canisa była pełen żalu - No dobra. Zabiłem strażnika, a ten powiedział, że jest tu jego mistrz. Bez tego strażnika nie będzie można wejść do wieży. Ale na jej szczycie zauważyłem przybory, przy których takie coś stworzysz zapewne. Gdy tu wróciłem, był tu czarnuch. Ma ona rany na brzuszku i wygląda jakby miał już dawno umrzeć, ale trzyma się dziarsko. Przyznał się mi, że to ty go tak urządziłeś, oj niegrzeczny ty. Po krótkiej i bezsensownej wymianie zdań, strzelił focha z przytupem i znikł w tych czeluściach. Chce się zemścić i cię zabić... Ale tego już się pewnie domyślałeś. W końcu ty też go chciałeś zabić. No a teraz, jeśli nie masz mi nic do powiedzenia, skieruję swe kroczki ku północnej (w końcu) wieży...

Canis:
- Etam, później się nim zajmiemy... Powodzenia.

Powiedziałem i poszedłem w kierunku północnozachodzniej wieży...

Gunses:
Gunses pomaszerował w stronę północnej wieży, pogwizdując pod noskiem.

Canis:
Ja idąc w kierunku swojej wieży przemierzałem las, usłyszałem szelest lisci i pęd wiatru obok mnie, po chwili zeskoczyła na mnie z drzewa Bestia Malar w formie Pantery, gdy wraz z panterą upadałem na ziemię, teleportowałem się w odległość trzech emtrów do tyłu i przy pomocy lewitacji (Atrybuty: Teleportacja; Lewitacja] spowodowały, ze wylądowałem na ziemi w pozycji stojącej, spojrzałem na bestię która na mnie zeskoczyła i ujrzałem trzy inne w tej samej formie przychodzące z za kolejnych drzew, przy okazji na gałęzi wylądowała bestia w postaci nietoperza...

--- Cytuj ---5 x Bestia Malar

--- Koniec cytatu ---

Guses dzięki wyostrzeniu zmysłów w porę zauważył również Bestie Malar nadlatujące z koron drzew. dwa z 3 nietoperzy zmieniło swoje formy z rosomaka i panterę i zaczęły zbliżać się do ciebie są w odległości 5 metrów, nietoperze 7.

--- Cytuj ---3 x Bestia Malar

--- Koniec cytatu ---

Nazwa:

Bestia Malara

Opis
Bestia Malar zmienia swój kształt pomiędzy trzema formami, aby odnaleźć, zabić lub podążyć w powietrzu za zwierzyną. Głównym celem tych zwierząt jest polowanie i mordowanie. We wszystkich trzech formach bestia ma lśniącą czarną sierść z czerwonymi łatami na pysku, łapach oraz łopatkach – przypominają plamy pozostawione przez tryskającą krew.

3 Formy bestii:
Pantera – W formie smukłej pantery łowczej, którą wykorzystuje do odnalezienia zdobyczy, ma wysoko postawione uszy i lśniąco czerwone oczy. Dysponuje bystrymi zmysłami, porusza się neizwykle szybko, a ponadto jest wystarczajaco silna by zabić większosć naturalnych przeciwników. W tej formie mierzy 1,5 metra długości i waży 60 – 75 kilogramów.

Rosomak – Formę masywnego rosomaczego zabojcy przyjmuje, gdy musi stoczyć trudniejszą walke. Staje się wtedy szersza i cięższa. Z wyglądu przypomina wówczas niskiego rosomaka o niezwykle szerokiej paszczy oraz czterech łapach zakończonych zakrzywionymi pazurami. Tylne pazury oraz zakrzywione wyrostki kostne na „łokciach” przednich łap pozwalaja bestii wspinać się zwinnie po drzewach oraz zboczach skalnych, choć waży ponad 250 kilogramów.

Nietoperz – W formie nietoperza lata kiepsko, lecz mimo to jest w stanie zlokalizować oraz ścigać zdobycz, której nie można schwytać na ziemi. Nie posiada zdolności echolokacyjnych zwykłego nietoperza i nie czuje się dobrze w powietrzu, więc by zetrzeć się z nie latającą zdobyczą, niemal zawsze przechodzi w jedną z form lepiej przystosowanych do walki.

Walka
W formie pantery łowczej bestia może bawić się ze zwierzyną lub przemknąć obok silniejszych obrońców, by skoczyć na postać rzucającą zaklęcia.

Ataki
Rozszarpanie – Pantera może wykonać przednimi i tylnymi łapami rozszarpanie, których ofiarą pada schwytane stworzenie. Pantera może również rozszarpywać, gdy skoczy do walki z przeciwnikiem. Ulubiona metoda ataku rosomaczego zabójcy polega na złapaniu przeciwnika zębami, aby wykonać ataki w zwarciu wszystkimi czterema łapami. W formie nietoperza nie walczy najlepiej, lecz nie powstrzymuje to jej przed próbą walki za pomocą szczęk z istotami łatającymi.

Zmiana kształtów – Za każdym razem kiedy zmienia kształt, może uleczyć tyle ran ile odzyskałaby odpoczywając cały dzień. Może w ten sposób wyleczyć nawet śmiertelne rany, które normalnie mogłyby się nie zregenerować. Bestia ta jednak nie wykorzystuje w pełni tego faktu – walczy do śmierci, zamiast uciec i odzyskać siły.

Regenereacja – Bestia Malara stale się regeneruje. ÂŚmiertelne, nie dające się tak leczyć (Jedynie przez zmianę formy) są rany zadawane przez błogosławioną broń przez dowolnego boga.

Atrybuty
+ długowieczność
+ wyostrzenie zmysłów
+ poprawiona zwinność
+ ciche poruszanie
+ tropienie
+ poprawione trafienie krytyczne
+ wielokrotny atak
+ atak z powietrza
+ potężny atak
+ niepodatność na strach
- podatność na pobłogosławioną broń

Trofea

1 x Futro Bestii Malara
4 x Pazury Bestii Malara

Gunses:
A po śmierci np. nietoperza to pozostaje on w tej samej formie czy przybiera inna?

- To ja podobnie wyglądam - myślał Wampir przemieniając się w nietoperza - całkiem fajnie. - Gdy już był w powietrzu, zmusił Bestia malara w formie nietoperza do podążania za nim. Wyminął Bestia Malara w formie nietoperza i podążył w gąszcz. Miał nadzieję, płonną, ale miał, że dwie pozostałe Bestie Marala (co za idiotyczne nazwy) nie zmienią swych form. Po kilku zwodach i unikach Gunses upewnił się, że jako doświadczony nietoperz jest dużo szybszy, zwinniejszy, silniejszy i bardziej inteligentny niż Bestia malara w formie nietoperza [ ;/ ]. Wykorzystując to, Gunses popędził przed siebie, w oddali zostawiając Bestia malara w formie nietoperza ( ch*j by cię strzelił z tą nazwą). Nietoperz zatrzymał się na dużej gałęzi. Stał się Wampirem i machinalnie, wprawionym już ruchem wydobył runę ognia - Heshar! - Po uformowaniu kuli ogni i odczekaniu aż bestia się zbliży, wykorzystując fakt, iż Bestia malara w formie nietoperza nie jest tak zwinna rzucił kulą w jej stronę.

Przemiana w nietoperza; Runa Ognia;

( Bestia malara w formie nietoperza ;/ )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej