Tereny Valfden > Dział Wypraw
Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
Gunses:
- Ta. Płaszczowca trzeba zrobić. Na szczycie wieży, przed sktórą się znajdywał są odpowiednie skłądniki.
Canis:
- Ok... czego ci potrzeba, by zrobić z kogoś wampira? będziesz musiał tez obudzić jednego, a ja w tym czasie stworzę homunkulusy...
Gunses:
- Do przemiany kogoś w wampira będą potrzebował istoty, którą pochodzi z rasy Elfiej, Maureńskiej bądź ludzkiej. Nie może to byc lisz, gdyż potrzeba krwioobiegu, którego lisze nie mają. Sztylet i jakieś naczynie. Może coś znalazłoby się w grobowcu. Co do obudzenia innego Wampira. Kilka litrów krwi i będzie jak nowo narodzony. Nie mam jednak takiej ilości przy sobie, oprócz tej, która płynie we mnie samym. Nie chcę się jednak z nią za bardzo rozstawać.
Canis:
- Trochę jej upuścisz, dalej poradzimy sobie z krwią zwierzęcą, z szamana zrobisz wampira, podczas przemiany przejmę jego sługi i będzie dobrze i obudzisz Victora...
Gunses:
- Przeżył twoje zaklęcie. Kim on jest? Całkowity proces przemiany trwać będzie jakieś 3 dni. Przyspieszyć tego nie mogę, ale on może tego nie przeżyć, jeśli nie jest normalnym człowiekiem lub elfem. Jest silny mentalnie, ale wyczerpany fizycznie. Jeśli jesteś pewien, to go przemienię, ale na cierpienia spowodowane przemianą nie ma skutecznych środków. Nawet magia nie uśmierza bólu. Ale jeśli jesteś pewny, to poddam go przemianie. Gdzie znajdę Victora? I w jakim jest stanie? Mam nadzieje, że tutaj został zahibernowany, i że nie przewoziłeś go podczas hibernacji nigdzie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej