Tereny Valfden > Dział Wypraw

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego

<< < (37/47) > >>

Canis:
- Victor został tutaj teleportowany. kiedyś żył tutaj. wampir, który ma ponad 200 lat... zapiski mówią o 400, ale pewny nie jestem, wiesz jak to pijani kronikarze, a od 100 lat we śnie jest. jest w komnatach, pokarzę ci, poza tym muszę przygotować wywar dla niego, tak i dla szamana, tylko, ze z szamanem trudniej, bo będzie trzeba to zrobić jednocześnie gdy go w wampira przemienisz. Szaman to zwykły mauren, tylko z wieloletnią praktyką magiczną i energia pozwoliła mu się utrzymywać przy życiu, to czego sam nie uzdrowił, to go uleczę, też zrobimy to w podziemiach...

Gunses:
- A więc do działa! O jakich eliksirach myślisz?

Canis:
- Muszą być mi wiecznie posłuszni, wykonywać na bieżąco moje polecenia, a z szamanem będzie problem... ale damy rade. To może ty wejdź do ostatniej wieży... bestia chaosu ciebie wpuści, ja w tym czasie przygotuję wywary...

powiedziałem i poszedłem do katakumb z szamanem...

Gunses:
Poszedłem do wieży, w której nie spełnił swego zadania Canis. Medna jedna ;] Przeszedłem koło Bestii Chaosu nawet na nią nie patrząc. Wszedłem po schodkach, stanąłem przed drzwiami ze srebra i zawołałem - Sezamie! Otwórz się! - po czym gwałtownym przekręceniem głowy spojrzałem na Bestie Chaosu...

Canis:
Gdy tak szedłeś po tych schodkach których nie ma, wrota zmieniły się w taflę srebrnej cieczy. Za sprawą Bestii Chaosu, która widząc to roześmiała się...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej