Tereny Valfden > Dział Wypraw

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego

<< < (24/47) > >>

Canis:
- Niewiem, zgaduj... próbuj

Gunses:
- Pragniesz przerażenia? ÂŚmierci? Zniszczenia? Chcesz czuć strach istot? Chcesz widzieć i karmić się ich śmiercią? ÂŚmierć istot niższych dla mnie to też wielka radość. Patrzeć w gasnące oczy. W krew wypływającą nieubłagana, niosąca śmierć. Ty też taki jesteś. Chcesz czuć to samo! - rzekł Wampir coraz pewniejszym i szarlatańskim głosem - Na tą wyspę zstąpił Lisz! Nie zna on ni litości ni żalu. Ukryje tu swe serce, a te wieże wykorzysta do osadzenia swych strażników. Na serce Lisza poluje wielu. Przebędą i tu. I będą chodzić od wieży do wieży szukając go. A wtedy ty będziesz ich zwodził. Prowadził na zgubę. Poprzez moczary. Będziesz czuł ich lęk i karmił się nim. Będziesz widzieć i czuć ich śmierć i będziesz się nim napawał. Czyż to nie cudowne? Pierwej muszę wejść do tej wieży, aby wszytko przygotować. A potem tylko czekać pierwszych którzy tu zawitają!

Canis:
- Hm... moim hasłem przewodnim jest Carpe Diem znaczy sę Chwytaj dzień... chcę tej radości... hm, to zabij się.

Gunses:
- Jak? Mam się utopić na jednym z tych stawów do których mnie będziesz wiódł? Mam udawać strach a potem chlusnąć do wody i już nie wypłynąć?

Gunses:
- Czeeekaaaj! - zawołałem wyskakując z wody na lądy i biegnąc w ślad za ognikiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej