Tereny Valfden > Dział Wypraw

Niepokorny Współpracownik

<< < (2/9) > >>

Grison:
- Z Oterio jesteś?
BalloorT z pewnością siebie przytaknął.
- Tobiasz... Tak. Znałem ich paru. Z czego dwaj to alkoholicy już gryzący ziemię. Pozostaje tylko jeden przychodzący do czasu do czasu do karczmy. Być może to on... Nawet na pewno, bo chyba o tego bogacza z handlowej Ci nie chodzi. Tutaj karczmarz oparł się dłońmi o ladę i zamyślił.
- W prawo i prosto, potem w lewo... Nie! W prawo... - burczał pod nosem. - Cholera! Zapytaj tego człowieka! Tam, przy tym stoliku. Powiedź mu, że szukasz Tobiasz z chorą żoną. Powinien wiedzieć gdzie mieszka, bo kiedyś razem pili i wychodzili z lokalu. Ja dokładnie nie pamiętam.

Dee'mon:
BalloorT posłuchał rady karczmarza i udał się do wskazanego stolika. Siedział przy nim wątły mężczyzna.
- Witam
- Wwita...amm-Wy bełkotał mężczyzna
- Czy mógłbyś mi dokładnie wytłumaczyć gdzie mieszka Tobiasz
- Na cmentarzu - zaśmiał się mocno wstawiony mężczyzna- Ale ci chodzi pewnie o tego co ma żonę chorą tak?
- Tak- Wycedził przez zaciśnięte zęby BalloorT
- No więc...

Grison:
// Tylko osoba prowadząca zadanie może mówić jako npc'ty :P //

- No więc... Idziesz pan... Hahaha... A nie powiem tak łatwo! Po co Ci to? - bełkotał pijaczyna chwiejąc się na krześle.

Dee'mon:
-Hmm....Ma dla niego bardzo ważną przesyłkę z lekami dla jego żony, bez których niema ona szans na przeżycie. Powiesz mi w końcu?

Grison:
- Aaaa! Dla tej... Stefanii! E, to ten ja cie panie zaprowadze! - krzyczał pijany mieszczanin. Zaraz po tym mężczyzna podniósł się z krzesła. O dziwo mógł stać na własnych nogach choć tępo w jakim przebierał było co najmniej... niezadowalające. Zaś same stopy w ruchu wyglądały jakby je ktoś poprzetrącał. Co jakiś czas musiałeś jednak go podtrzymywać aby nie wylądował twarzą w błocie. Po kilkunastu minutach byliście już przed rzekomym domem Tobiasza.
- Tuuuu... - ciągnął alkoholik. Tuuuu jest mój dom. Dzięki za poooomoc - dodał po czym zaczął otwierać drzwi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej