Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Znaczenie Adanosa
goliat:
Ja osobiśćie lubię Adanosa, bo dba on, aby żadna ze stron nie osiągnęła zbytnio dużej przewagi nad drugą. Jest on w pewnym w sensie opdowiednikiem równowagi w naszym realnym świecie, wszak kiedyś w mistrzu i małgorzacie wyczytałem słowa gdyby nie byłoby zła nie doceniłbyś odbra. Te słowa, jak ulał pasowałyby do Adanosa.
Sir_William:
Moja wypowiedź ma być dopełnieniem odpowiedzi Goliata.
Adanos nie może się wychylać, bo wtedy stworzył by stronę trzecią. Zajmował by się swoim kościołem a walkę między Innosem a Beliarem zostawił by. Któż to wie, co wtedy mogło by się stać? Dlatego moim zdaniem Adanos pozostanie jako sędzia na "Ringu" odwiecznej walki jego braci. Kiedy jeszcze wszyscy bracia żyli w harmonii mogliśmy zaobserwować cząstkę jego charakteru. Tolerancyjny - do czasu. Jednak jeżeli do czegoś doszło reagował bardzo mocno, a co najważniejsze impulsywnie. Może dlatego jest teraz takim Mentorem, który ma swoje duże doświadczenie i wie, że działania w afekcie nie przynoszą nic dobrego.
Pozdrawiam,
Sir William
Syriusz23:
W grze jest chyba 1 posąg Adanosa. Myślę, że to ten na placu świątynnym. Ale może na Kontynencie w Gothic 3 będą kapliczki- pogramy, zobaczymy :)
A możesz mi wytłumaczyć jak to się ma do tematu gdzie omawia się zagadnienie4 Adanoasa a nie gdzie ma swoje kapliczki 9 choć takowych nie ma ) - DODO
Slomek.16:
Według mnie nie ma kapliczek Adanosa ponieważ czcili go tylko mieszkańcy Jarkendaru
a jak widać w grze była tam jego wielka świątynia więć moża tak jak w dzisiejszym Chrześcijaństwie
wierni zbierali się w świątyni na modlitwach.
Lees:
Kapliczek Adanosa nie ma ponieważ ten bóg można powiedzieć dopiero się rozwija(mam na mysli wyznawców).Jego sługami są magowie wody(niewielu bo 7),Krąg wody(Również niewielu) i druidzi z G3(2 o ile się nie mylę,gońcy leśni oraz koczownicy.Co do wypowiedzi typu:Adanos zawsze utrzymuje równowagę to ta myśl nie sprawdza się w świecie gothica.Wiadomo że assasyni grając ich ścieżką zabijają magów wody,druidzi tez nie są lubiani przez innych wyznawców beliara orków.Więc chyba bardziej wolą porozmawiać z magami ognia o skonczyłoby się dla nich pozytywnie lub z czarnymi magami i nekromantami-wątpie w pozytyne rozwiązanie problemu.Mieszkańcy Jarkedaru być może wznosili kapliczki adanosa ale zniszczenie jankerdaru spowodowało być może przypadkowe zniszczenie owych miejsc kultu.Myślę że gdybyśmy w GIII uwolnili pustynię z władzy assasynów to takie kapliczki pewnie by wzniesiono.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej