Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Znaczenie Adanosa

<< < (2/7) > >>

Arkhan:
Spostrzeglem, ze Adanos nie wychyla sie za bardzo jezeli chodzi o wyznawcow. Dla niego liczy sie Peace...
Dlaczego niema kapliczek? Gdyz kult tego Boga nie jest tak popularny, jak Innosa. Pewnie dla niego, sama dzialanosc Magow Wody i Wodnego Kregu to sama modlitwa, kult. Moze kult bedzie w g3? Zobaczymy ;)

Z wyrazami szacunku...

Dragosani:
Ja myśle że wyznawców Adanosa jest zbyt mało by stawiać kapliczki. Albo może też być tak że Adanos jest po prostu skromny.

Jasio:
Miejsce gdzie czcili Adanosa jest właśnie Jarnkedar, może właśnie oto autorom chodziło, żeby owiać tego boga jakąś tajemnicą, która może się wyjawić w Gothicu 3. A co do kapliczek to Magów Wody jest niewielu, zaś Magów Ognia jest cały zakon, Beliar też ma pewnie swój zakon, z tego wyniku że nie opłaca się dawać kapliczek Adanosa, bo nie można wstąpić do Magów Wody to taki choćby "temat tabu".

Ret Sam:
Adannos jest tajemniczym bogiem wody....Utrzymuję harmonię między Innosem a Beliarem.Twórcy gry chcą okryć tego boga tajemnicą i możliwe że w trzeciej części gry będziemy jego wybrańcem.
Jest on tajemniczy i to mnie najbardziej ciekawi czemu tak mało o nim wiemy....

Z wyrazami szacunku...Ronii  

Garret:
O Adanosie nie wiemy wiele, ponieważ nie ma on w serii Gothica wielu wyznawców. Jedynymi jego wyznawcami są Magowie Wody, członkowie Wodnego Kręgu no i oczywiście nie żyjący już, dawni mieszkańcy Jarkendaaru. Jedynym znanym nam miejscem jego kultu jest starożytna świątynia, do której wdarł się Kruk. Jest on bogiem neutralnym. Nie trzyma się ani strony Magów Ognia ani Mrocznych Nekromantów. Choć według mnie jego wyznawcy i on sam mają odmienne poglądy od pozostałych bogów, na tema tego co jest dobre a co złe, choć te pojęcia dostosowywują się do dobra ludności. Wciąz godzi kłucących się Innosa i Beliara, nie bierze udziału w żadnym konflikcie. Zawsze usuwa się w cień. Jest bogiem bardzo tajemniczym, a co za tym idzie - bardzo lubianym przez graczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej