Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Znaczenie Adanosa

<< < (4/7) > >>

Eregrin:
To jest taka zagadka z tym Adanosem. Jest jego kaplica na placu świątynnym i w Jarkendarze (Kruk), a przynajmniej ja tyle zauważyłem. To jest wielka zagadka, ale w końcu wodny krąg działa w ukryciu, to więc to może dlatego. Hmmmm...

Cheatos01:
Cemu nie ma kapliczek Adanosa? To proste, modląc się do Innosa i składając ofiarę tracisz złoto, a zyskujesz punkt do jakiegoś współczynnika. Modląc się do Beliara i składając ofiarę, tracisz na stałe troche zdrowia, a zyskujesz złoto. Adanos jako stojący pomiędzy swymi braćmi nie wynagrodzi cie niczym specjalnym, ale też nie wymaga od nikogo poświęceń. U Vatrasa można złożyć dobrowolny datek, a w zamian zostanie ci odpuszczona część win.

Czyli mistrz topora!:
Nie ma kapliczek Adanosa,bo Adanos musi się jakoś odróżniać od magów...Może to pokazanie,że on jest zbyt mądry na kapliczki?W G3 jak chcesz się nauczyć magii Innosa,idziesz do jego kapliczki,z Beliarem podobnie,ale Adanos może nas tego nauczyć TYLKO ZA POÂŚREDNICTWEM S£ÓW MÂĄDREJ OSOBY.

Paweł Mag Innosa:

--- Cytat: tH. ---Adanos, jeden z bogów jest okryty największą tajemnicą i szczerze mówiąc wiemy o nim bardzo nie wiele w przeciwieństwie do choćby Innosa czy nawet Beliara.

Wiele faktów zostało ujawnionych wraz z odkryciem Jarkendaru i obecnością Magów Wody, oraz ich pomocników nazywających siebie Wodnym Kręgiem.

W Nocy Kruka pojawiło się kilka tajemniczych kapliczek Beliara, jednak powinny pojawić się również drobne miejsca kultu Adanosa. W końcu wiele ujawniono na temat tego bóstwa za pomocą odkryć archeologicznych i Magów Wody, tak więc czemu nie ma kapliczek?

Sądzę, że autorzy z pewnością mieli takie jak i inne pomysły, jednak nie zostały wykorzystane ze względu na priorytet tego boga. Zauważcie, że Innos i Beliar są bóstwami z natury kłótliwymi, zaś Adanos nie staje po niczyjej stronie lecz stara się załagodzić spór.

Do tego z łatwością możemy podporządkować dane obrzędy, święta czy też style pod danych bogów jednak z Adanosem jest inaczej. Nie uchwalono żadnego konkretnego kultu, klasztorów czy też obrzędów tak więc sądzę że czczenie tego boga jest całkowicie bezinteresowne i opiera się jedynie na własnych przekonaniach.
--- Koniec cytatu ---

Tak naprawde to Innos i Beliar to nie są bóstwa tylko Bogowie. Ja też niewiem dlaczego niema kapliczek Adanosa, są tylko jego pomniki. Chciałbym żeby były kapliczki wszystkich Bogów, a nie tylko Beliara i Innosa.

Pozdrawiam

Gunses:

--- Cytat: Paweł Mag Innosa ---Tak naprawde to Innos i Beliar to nie są bóstwa tylko Bogowie. Ja też niewiem dlaczego niema kapliczek Adanosa, są tylko jego pomniki. Chciałbym żeby były kapliczki wszystkich Bogów, a nie tylko Beliara i Innosa.

Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

Zaszkoczyła mnie jedno sformułowanie: " Są tylko jego pomniki." Gdzie ty widziałeś w G2:NK pomniki Adanosa. Adanos nie ma swoich kapliczek, swoich posągów. Ja uważam, że jest tak dlatego, że jest on bogiem natury, czyli mieści sie we wszystkim co naturalne np w wodzie. Nie potrzebuje żadnych kapliczek gdyż nie chce się mieszać do wojny bogów. A zresztą, nie pytajmy się dlaczego Adanos nie ma swoich kapliczek, ale dlaczego lidzie ich na jego cześć nie wybudowali. Czyżby bali się, gniewu np. Beliara, czy może zostawili Adanosa dla jego wybrańców. Odpowiedzi jest wile.

PzDr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej