Tawerna Gothic > Serwis
Encyklopedia
Arthas:
Nie trudno się z tobą nie zgodzić. Warto pochwalić opisy i hasła stworzone przez _Snopka_ w Encyklopedii. Są one bardzo treściwe, wzbogacone o screeny i wolne od błędów. Ciekaw jestem, jak owy użytkownik spisałby się w roli redaktora, bo z pewnością ma talent do tego, co tworzy i pisze. Uważam, że trzeba rozważyć ten pomysł i być może skorzystać z usług _Snopka_, tym bardziej, że w akurat w tej chwili, z pewnością działy dotyczące Gothic III są dla portalu bardzo ważne i potrzebne.
Casano:
Nie ukrywam, że opisy danego usera są dobre, a z pewnością najlepsze. Pomagają, a to najważniejsze. Co do posady, niemam nic przeciwko, jednak tymi sprawami zajmuje się Isentor, z tymi pytaniami prosze się kierować do tegoż administratora.
_Snopek_:
A więc napisze tak : Bardzo dziękuje za pochwały ale dopiero rozpoczołem tutaj swoją przygodę i myśle, że na "wyższą posadę" muszę jeszcze troche popracować. Bardzo dziękuje za docenienie mojej pracy gdyż już wiem że moje pisanie ma wogóle jakiś sens. Jak narazie jestem otwarty na współprace gdyż jak wiadomo nowe wyzwania niosą nowe pomysły i rozwiązania.
Z góry chciałbym podziękować także jednemu bardzo uprzejmemu Modowi który bardzo mi pomaga w poprawianiu moich prac, staram się walczyć z moją dysleksją ale niektóre błedy są wręcz dla mnie niedostrzegalne.
Pozdrawiam _Snopek_
Sir_William:
--- Cytuj ---i wolne od błędów
--- Koniec cytatu ---
Cóż, tutaj Arthas niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Jeżeli mówisz to mając "przymknięte oko" - w porządku! Dopatrzyłem się kilku braków i rzeczy, jakich jest w nadmiarze. Po kolei.
* PowtórzeniaJeżeli piszesz artykuł, postaraj się wykorzystać jak największą ilość znanych Ci słów.
--- Cytuj ---Położony jest on daleko na północnym wschodzie niedaleko Klasztoru Magów Ognia.
--- Koniec cytatu ---
Mógłbyś napisać:
Położony jest on daleko na północnym wschodzie, blisko Klasztoru Magów Ognia.
* CytatyJeżeli już chcesz kogoś zacytować, powinieneś pamiętać także o przecinkach w danej wypowiedzi.
--- Cytuj ---"Stawką jest przetrwanie historia pokaże, że mieliśmy racje"
--- Koniec cytatu ---
Pomiędzy przetrwanie a historia stoi przecinek - powinieneś to pamiętać, zaś słowo racja odmieniamy dodając ę! Takich rzeczy redaktorze nie zapominaj!
Jest to tylko malusieńka poprawka (i bardzo uszczypliwa), jeśli ma być to na Stronie Głównej radzę się sprężyć osobom sprawdzającym te teksy.
Casano:
--- Cytuj ---Cóż, tutaj Arthas niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Jeżeli mówisz to mając "przymknięte oko" - w porządku! Dopatrzyłem się kilku braków i rzeczy, jakich jest w nadmiarze. Po kolei.
--- Koniec cytatu ---
Niema człowieka, nieomylnego. Oczywiście, błędów tych małych również się dopatrzyłem. Wydaje mi się że Arthasowi, chodziło o nie pojawianie się "dużych", błędów, które widoczne byłyby gołym okiem. _Snopek_ jako jeden z niewielu, naprawde mimo wszystko odwala kawał dobrej roboty, jeżeli chodzi o encyklopedie. Mało kto potrafi, lub chciałoby mu sie, opisywać hasło, na klilka/kilkadziesiąt zdań, dodajac do tego screeny. Za to należy mu się wyróżnienie, mimo tych małych stylistycznych błędów, które zawsze można edytować i poprawić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej