Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

ÂŁowcy Smoków

<< < (3/7) > >>

Daedagor:
A nie słyszeliście Ferosa jak mówił że przybył z kontynentu ale dołączył do
ÂŁowców Smoków którzy przybyli z gór.
A co do zbroji to sa bardzo ciekawe a szczególnie cięzka zbroja
która ma takie pazury na dłonach jak Wolwerin czy coś.

Ciern:
Według mnie znakomitym pomysłem twórców było stworzenie gildii łowców smoków. Ich postać tak jakby zwiększa szacunk do najemników, łowcy smoków są taką jakby wyższą sferą, jest ich niewiele ale nawet ta garstka umie sobie poradzić z nawet najpotężnijszymi potworami i demonami, przy nich nawet palladyni wysiadają. Ponad to mają wyjątkowo mocne zbroje, silny temperament no i oczywicie odwage. ÂŚwietny pomysł, na świetną grę :)

Sir_William:

--- Cytuj ---Z kąd/Skąd wzięli smocze łuski?
--- Koniec cytatu ---
Jak to skąd? Od ruskich na torgu poprostu kupili. ÂŻart! Nie jeden smok na kontynencie mieszka. Oni kupili, nie zdobyli. To jest zasadnicza różnica.
--- Cytuj ---Skoro Bennet zrobił dla nich miecze i zbroje musiał miec materiał.
--- Koniec cytatu ---
Wątpię, aby był jakikolwiek sens w zastanawianiu się skąd wzięli kruszec na wytworzenie broni oraz pancerzy. Może to być metal, nie koniecznie "Zbroja ze Smoczych ÂŁusek". Wystarczyło podkolorować i wszystko gotowe. To Bohaterowi zrobił Jan porządną zboroję ze SÂŁ.  Dziwne nie przeczytałem dalej myśli autora jednak nasze myśli się powiązały. Możliwe, że mamy rację tak jak reszta odpowiedzi. Nigdy sie tego nie dowiemy, gdyż mogła spaść paczka z nieba wraz z bronią i pancerzami. Znaczy Bennet ją znalazł i wycyckał inncyh, na to, że jest to robora kowala najemników. Patrząc obiektywnie także bym tak zrobił na jego miejscu.
--- Cytuj ---Ich postać tak jakby zwiększa szacunk do najemników
--- Koniec cytatu ---
Najemnicy, bardzo złą nazwę wybrali dla tej gildii. Jak najemnik może prowadzić walkę? Postawisz mu skawę przed oczyma i już się ślini oraz jest posłuszny jak baranek. To tyle na tamat najemników. Co do ÂŁS - są to twardzi ludzie, ale hojraki. Macha swoimi "barami" wypina pierś, jednak kiedy przychodzi co do czego, ucieka pierwszy! Dlatego NO RESPECT dla N i ÂŁS!
--- Cytuj ---    A nie słyszeliście Ferosa jak mówił że przybył z kontynentu ale dołączył do
ÂŁowców Smoków którzy przybyli z gór.
--- Koniec cytatu ---
Wg. mnie to jest to przereklamowane. Skoro Feros przybywa z skontynentu powinno na nim być głośno o sprawie Khorinis. Nie ma żadnej wiadomości z wyspy! To jak ludzie wiedzą co tam się dzieje i kiedy zaatakować? W Gothic 3 nikt o wyspie na południowy-wschód od Myrthany nie wypowiedział ani słówka. Brak jakiejkolwiek logiki ze strony auotrów. Nie mam nic więcej do powiedzienia w tej sprawie.

Pozdraiwam,
Sir William

Syriusz23:
Myślę, że najemnicy sami nadali sobie tę nazwę. Po prostu dostosowali się do sytuacji. Paladyni walczą z Orkami, magowie ognia modlą się, a...najemnicy walczą. Co do pancerza jest proste wytłumaczenie- najemnicy żyją nie tak jak paladyni, lecz wręcz na wsi. Mają styczność z naturą i z tego co uda im się zdobyć robią pancerze. Nie chcę powiedzieć że są biedni, lecz że im więcej upolowanych stworzeń, tym więcej kłów i pazurów na swojej zbroi. Myślę że do roli ÂŁowców Smoków najemnicy Onara nie przygotowywali się- walka to jest to co najlepiej potrafią. A kto oprze się takiej zdobyczy jaką jest Smok. W dodatku ÂŁowca zyskuje wtedy sławę, a każdy chce zasłużyć na swoją nazwę. Najbardziej prawdopodobną teorią jest to, że są to byli więźniowie z kolonii karnej.

Tristram:
Według mnie byli na Khorinis już od dawna! Polowali na inne stworzenia. Byli poprostu myśliwymi.Ale gdy pojawiły się smoki które zagrarzały im i prawdo podobnie atakowali ich osady zaczeli z nimi gorączkowo walczyć.Nazwali się ÂŁowcami Smoków. Przerobili swoje lekkie skórzane pancerze na mocno zbrojone i cięrzkie pancerze.Potem  zrobili sobie kusze i walczyli ze smokami. I taka jest ich historia według mnie.

Pozdro
Tristram

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej