Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

ÂŁowcy Smoków

<< < (2/7) > >>

Arkhan:
Ja bym nazwał ÂŁowców Smoków, Elitarnymi Najemnikami, najlepszymi z najlepszych, najodważniejszych z najodważniejszych, najśilniejszychh etc etc etc.

Cóz, ÂŁowca Smoków to wyśmienita droga wojownika [lepsza nawet od paladyna]. Po pierwsze, Lowce cechuje najwyższa umiejetnosc walki. ÂŁowca Smoków poprzez swoją kariere przyjmuje zlecenia "wyzszej półki" niż np najemnicy. Jak wskazuje nazwa tej frakcji, ci ludzie są gotowi na wszystko aby pójść za sławą i bogactwem.
Jak już wspomniałem, ÂŁowca to wyśmienita droga Wojownika-Barbarzyńcy. Kiedy tylko dostają sygnały o niebezpieczenstwie, natychmiast zjezdza sie multum ludzi z całej Mrthany aby wziąc udział w polowaniach i na tym zarobić. Mają wytrzymałe pancerze, i niektórzy bardzo dobre bronie. Chcesz zostać wojownikiem i zapomnieć o Innosie Adanosie, Beliarze? Masz gdzieś życie religijne? Zostać ÂŁÂŚ!

Z wyrazami szacunku...  

Kereth:
Nie no!!ÂŁowcy smoków najlepsza gildia.Są bardzo silni i odważni ale niektórzy z nich to są szuje(Hokurn,Sylvio).No ale reszta są spoko.

Proszę o dłuższe wypowiedzi. - [Boba Fett]

momo:

--- Cytuj ---Nie tylko ich przybycie do Kolonii Górniczej jest tajemnicą, chociaż większa ich część pochodzi właśnie z okolic Khorinis. Inną tajemnicą są ich pancerze, które obudowane są smoczymi łuskami. Skąd oni je wzięli?! Na całym świecie Gothic (czyli wyspa Khorinis i kontynent) nie ma innych smoków. Wiemy o tym z wielu tekstów ludzi, którzy twierdzą, że smoki to mityczne bestie nie widziane od stuleci.... bla bla bla. No cóż takie małe niedopatrzenie, ale my, gracze zawsze je wykryjemy  .
--- Koniec cytatu ---

Nie wiem czy to nie jest przypadkiem zwykła skóra, ale nawet jeśli łuski to nie koniecznie muszą być smocze. Przecież są jeszcze jaszczury, czy jaszczuroludzie (chociaż oni podobno też niedawno się się pojawili), a żeby nie odbiegać od tematu to mimo wszystko podoba mi się styl życia jaki prowadzą ÂŁowcy Smoków. Zero rozkazów, zakazów ,przestrzegają tylko tych regół które sami sobie ustalają, i nie są od nikogo zalezni. Poza tym to świetni wojownicy którym jednak nie wszystkim można ufać (Sylvio), jednak niektórzy mogą się okazać naprawdę oddanymi przyjaciółmi.

Jasio:
Mnie się wydaje, że ÂŁowcy Smoków musieli jakoś przedostać się do Khorinis przez morze, niektórzy są bardzo zadufani w sobie i tylko rwą się do walki ze Smokami, natomiast ich uzbrojenie i zbroje, zbroje mogli dostać od swoich ojców bądź zdobyli je w inny sposób. Tu jeden kolega wypowiedział się o łuskach, że może nie są to Smocze, jest to bardzo prawdopobobne.

Garret:
Muszę przyznac racje poprzednikom w tym że ÂŁowcy Smoków to jedna z najpotężniejszych gildii. Są oni wynajmowani do najgorszych i najtrudniejszych zadań, których nikt inny nie poważy się wykonać. Mozna by ich nazwać ludzmi od "czarnej roboty". ÂŁ.S których spotykamy to w większości byli skazańcy chcący sie wzbogacić i łowcy nagród z terenów Khorinis. Wspominane jest jednak że niektórzy pochodzą z odległego i oddzielonego morzem królestwa Myrtany. Są to bardzo zarozumiali i pewni siebie wojownicy. Nie brakuje im odwagi, są bardzo silni i świetnie wyćwiczeni - każdy zastanowi się 2 razy nim zdecyduje się zmierzyć z jednym z nich. Dysponują świetnym orężem i zbrojami wykonanymi z trudno dostępnych materiałów.

ÂŁowcy Smoków to równierz dośc tajemnicza gildia. Jak już wspomniałem niektórzy z nich (np. Feros) pochodzą z kontynentu. W grze jest mowa o tym że droga morska jest zablokowana,niedostępna więc jak im udało się tutaj dostać? Użyli teleportu? O żadnym takim nic nie wiemy. Równie tajemnicza jest sprawa ich pancerzy. Są one wykonane ze smoczych łusek, lecz skąd oni je wzieli? Wszystkie 6 smoków istniejących w całej ujawnionej dotychaczas seri gothic, zabijamy my. A twórcy Gothica 3 wspomnieli że nie ma na kontynencie żadnych smoków, więc pochodzenia ich zbroji nie znamy. Jak już powiedziałem jest to bardzo potężna gildia i zawsze bezie w gronie moich ulubionych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej