Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Korea Północna
Oktawian August:
Każdy z was ogląda wiadomości i każdy wie co Kim Dzong II przywódca Korei Północnej wyprawia.Testuje swoje bronie jądrowe,rakiety.Co myślicie na ten temat??.
Moim zdaniem Korea Północna usiłuje przestraszyć świat ze może wypowiedzieć wojnę.Jak było porównanie wojsk Korei Północnej do Południowej to Północna ma większa armie i lepiej uzbrojoną.Rosja zaczyna się zbroić bo obawia się że Korea Północna wypowie wojnę.Nikt nie wie czy tak naprawdę Kim Dzong II jeszcze żyje czy też nie.Może mieć sobowtóra bo władza utrzymuję w tajemnicy.
Serail:
--- Cytuj ---Moim zdaniem Korea Północna usiłuje przestraszyć świat ze może wypowiedzieć wojnę
--- Koniec cytatu ---
Zimna wojna XXi wieku, Korea Północna chce przekonać się, na ile mogą sobie pozwolić.
--- Cytuj ---Jak było porównanie wojsk Korei Północnej do Południowej to Północna ma większa armie i lepiej uzbrojoną.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza się, jednak w Korei Południowej nadal stacjonują żołnierze amerykańscy i gdyby zaistniała potrzeba, myślę że wojska sojuszu północnoatlantyckiego zainterweniowałyby na półwyspie koreańskim. Mimo to, armia północnej Korei jest tak potężna, że próba zwyciężenia jej jest ogromnym wyzwaniem.
--- Cytuj ---Rosja zaczyna się zbroić bo obawia się że Korea Północna wypowie wojnę
--- Koniec cytatu ---
Ech, każdy pretekst jest dobry. Z kolei wątpię, że w razie konfliktu Korea Północna wypowie wojnę Rosji, jeśli już to Rosjanie będzie się przypatrywali przebiegowi zdarzeń w Korei nie włączając się do konfliktu.
--- Cytuj ---Nikt nie wie czy tak naprawdę Kim Dzong II jeszcze żyje czy też nie.
--- Koniec cytatu ---
A wiesz, czy Fidel Castro żyje? To jest ta sama sytuacja. ;]
--- Cytuj ---Może mieć sobowtóra bo władza utrzymuję w tajemnicy
--- Koniec cytatu ---
Niezbadane są wyroki rządzących...
Oktawian August:
--- Cytat: Serailo w 09 Czerwiec 2009, 14:01:08 ---Zgadza się, jednak w Korei Południowej nadal stacjonują żołnierze amerykańscy i gdyby zaistniała potrzeba, myślę że wojska sojuszu północnoatlantyckiego zainterweniowałyby na półwyspie koreańskim. Mimo to, armia północnej Korei jest tak potężna, że próba zwyciężenia jej jest ogromnym wyzwaniem.
--- Koniec cytatu ---
Jakby wybuchła wojna to na pewno wojska sojuszu północnoatlantyckiego by pomogły.
Kozłow:
--- Cytuj ---Moim zdaniem Korea Północna usiłuje przestraszyć świat ze może wypowiedzieć wojnę.
--- Koniec cytatu ---
USA przez ostatnie 10 lat wywołała 3 wojny - czemu akurat macie pretensje do Korei?
--- Cytuj ---ak było porównanie wojsk Korei Północnej do Południowej to Północna ma większa armie i lepiej uzbrojoną
--- Koniec cytatu ---
Bo - to niesamowite - bycie w strefie zagrożenia molochem amerykańskim, (która jakby miała w Korei Płn. interesy, to Koreę by rozjebała w dwa dni góra) wymaga bardzo znacznego się dozbrojenia.
--- Cytuj ---Nikt nie wie czy tak naprawdę Kim Dzong II jeszcze żyje czy też nie.Może mieć sobowtóra bo władza utrzymuję w tajemnicy.
--- Koniec cytatu ---
A Tusk żyje? Może ma sobowtóra? A tajemnica jest lepsza akurat, zwłaszcza weźmy przykład Fidela - na którego CIA uskuteczniała niezliczoną ilość zamachów.
--- Cytuj ---Mimo to, armia północnej Korei jest tak potężna, że próba zwyciężenia jej jest ogromnym wyzwaniem.
--- Koniec cytatu ---
Oj nie znajesz ty US Army.
Zresztą jedna rzecz - czy ktoś z was był w Korei Północnej?
Pabloo:
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 15:59:48 ---USA przez ostatnie 10 lat wywołała 3 wojny - czemu akurat macie pretensje do Korei?
--- Koniec cytatu ---
A czy ktoś z nas ma pretensje jakieś do Korei Północnej bo jak wyraźnie pisałem chciałem się dowiedzieć co o niej myślicie.A to że USA wywołały 3 wojny to zasługa Buscha ,który był podjudzany przez ÂŻydów do wypowiedzenia wojny.I dobrze że prezydentem USA jest Barack Obama bo kieruje politykę pokojową ,wycofuje swoje wojska z Iraku i nie jest podjudzany przez ÂŻydów.
--- Cytat: Komuchnista w 14 Lipiec 2009, 15:59:48 ---Oj nie znajesz ty US Army.
--- Koniec cytatu ---
Ale byłem w USA i będę się tam wybierał z powrotem do rodziny.Więc wiem więcej od ciebie jeżeli chodzi o USA.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej