Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Bajki waszego dzieciństwa
zaj:
Dziś dają same prymitywne bajki, wszędzie plują, smarkają, pierdzą...Kiedyś to były bajki, Tom&Jerry do dziś mnie śmieszy i z przyjemnością oglądam tą kreskówkę, zapomniałem napiać o Gumisiach które bardzo mi się podobały(dawno już nigdzie nie widziałem) A i o Smerfach nie można zapomnieć
Varikhem:
A ja zamiast oglądać grzeczne bajki jak Gumisie wolałem różne "muzgoje*y" typu Fox Kids(Jetix), Cartoon Network itd. szczególnie lubiłem : X-men,Spiderman,ÂŚwiat według Ludwiczka,Johny Bravo,Jam ÂŁasica ( o boże xD),Dexter,ÂŻółwie ninja i wiele innych (nie pamiętam). Te których nie lubiłem:Krowa i Kurczak,Atomówki, wszelkie maje itp.,Dragon ball reszty nie pamietam.
Arthas:
Ja również, jak każdy mam swoje ulubione bajki z dzieciństwa, które wręcz uwielbiałem oglądać i nie widziałem świata poza nimi. Są to głównie bajki typu Gumisie, Tom & Jerry, Koziołek Matołek, Filnstonowie, Smerfy, Muminki, Kubuś Puchatek i przyjaciele, a także, rzecz jasna - Kaczor Donald. Poza tymi bajkami, które można było z powodzeniem oglądać na kanałach telewizji publicznej, lubiłem także bajki i kreskówki emitowane przez popularny kanał - Cartoon Network np. Johny Bravo, Laboratorium Dextera, Krowa i Kurczak i wiele, wiele innych, wspaniałych bajek.
Dairin:
Hm. Ja kiedyś bardzo dużo czasu spędzałam na oglądaniu bajek, bo nie chodziłam do przedszkola, tylko od razu do zerówki i zawsze byłam sama w domu, więc oglądałam bajki. Moimi ulubionymi bajkami były Muminki, Smerfy, Gumisie troszeczkę lubiłam i Miś Uszatek- to z wieczorynek, bo generalnie jako małe dziecko ich nie oglądałam, nie wiem dlaczego. W dodatku pamiętam bajkę- wieczorynkę- o takich ludzikach z kasztanu, tą lubiłam także. Potem lubiłam bajki z Cartoon Network (czasy, kiedy nadawali tę stację w języku angielskim :)) m.in Flinestone'owie, Jetsonowie, Laboratorium Dextera, Krowa i kurczak, Johnny Bravo, Tom i Jerry, Ludwiczek i Rodzina Pytalskich, Gęsia Skórka. Nie lubiałam za to Batmana, X-menów, Chojraka Tchórzliwego Psa itp. A z jeszcze innych bajek lubiłam gadające ciuchcie na TVP3 :D, Power rangers ( Zawsze oglądałyśmy razem z kuzynką i inscenizowałysmy scenki) oraz Czarodziejki z Księżyca :D Uważam, że dzisiejsze bajki są coraz gorsze. Wymyślili jakies Jetixy i inne, gdzie lecą jakieś seriale, zamiast porządnych bajek. Z reszta nie wszystkie bajki maja pozytywny wpływ na psychike dziecka. Znam historię i mam wiele przykładów na to, że , Tom i Jerry może mieć niekorzystny wpływ na nią. Pozdro :)
Visor:
Widzę ze jestem odludkiem ponieważ za Smerfami nie przepadałem nigdy.
A co do baje które oglądałem. Nie będę oryginalny. Zdecydowanie na pierwszym miejscu stoi Kaczor Donald i reszta. Miała naprawdę doskonały humor który potrafi rozśmieszyć mnie do dziś oraz do kultowe chrypliwe "kwakwakwa" po każdym wypadku. Tego się nie zapomina . Na drugim miejscu znajdują się Motomyszy z Marsa. Do gustu między innymi przypadł mi styl kreskówki. Lecz wtedy też ekscytowałem się wszystkim co nowe a wiadomo nie była to typowa wieczorynka. Dalej to już standard. Tom & Jerry za którym początkowo nie przepadałem z względu na to ze raczej był niemy. No i kultowy czeski "Krecik" . Zabijcie mnie ale naprawdę nie wiem czemu ja to oglądałem...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej