Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Gry waszego dzieciństwa

<< < (2/6) > >>

Khaleb:
No to ja chyba wymienię same klasyki, w które grało pewnie wiele osób.  

Tytuł pierwszy nosi nazwę:

Need for speed II :D. Klasyka gatunku wyścigów samochodowych, pamiętam jak to się śmigało moim McLarenem... Oj to były czasy.

Kolejnym hit nosi tytuł:

Age of Empires II. Przy tej grze w wieku kilkunastu lat (10?) mogłem zarywać całe nocki. Pierwsza gra tego typu, która mnie tak wciągneła. Dalej w sentymentm ją wspomniam.

Numer 3 is:

Heroes I, II i III- nie muszę dużo pisać... Choć teraz ta gra wydaje mi się chlernie nudna.

No i więcej już nie będe pisał. Wymieniłem kilka kultowych jak dla mnie tytułów.

Eron:
Gry z dziecinstwa hmmm...... troche tego bylo no jakos napisze ale jak wiekszosc osob napisala na poczatku startowalem od pegazusa :D wypisze tylko moje ulubione gierki z mlodosci hehe

1. Oczywiscie Heros 3 jedna z najlepszych czesci tej uroczej sagi :D
2. Teraz kolej na Diablo i jedynke i dwojke ktorej jestem wielkim fanem przechodzilem ja tzle razy ze sam juz nie pamietam lol
3. Soldier of Fortune jedyneczka fajna :D
4. Turok oj nagralem sie przy tej girece

No to wsio z tych ulubionzch. Pozdrawiam

Sir_William:
Moimi grami z dzieciństwa są... Hmm... Tak! Mam takich kilka. Pamiętam jaki był szał kiedy dostałem pierwszy komputer. Oprócz Office były na nim zaraz po premierze dwie gry...

Heroes II - Pamiętam jak przechodziłem po kilka razy każdą kampanię. Wszystkie mapy nie były dla mnie przeszkodą. Górowałem w wynikach w całym domu... Ach te piękne czasy...

Star Craft - Uwielbiałem wydawać komendy i słuchać ich akceptacji po angielsku. Chodziłem wszędzie i powtarzałem "Yes, Sir" albo "I've done that!"... Co mi się najbardziej podobało? Był to ekran kończący misje z takim człowiekiem uzbrojonym w kombinezon i jakąś broń.

Dark Colony - Akcja dzieje się na Marsie. Ludzie muszą zniszczyć UFO. Podobała mi się tajemnicza muzyka i wiele opcji jakie można było zrobić. Intro było (jak teraz patrzę z biegiem lat) abyt dyrastyczne jak na 10. letniego chłopca.

Hopkins FBI - Nigdy jeszcze jej nie przeszedłem. Nigdy! Z tego co pamiętam zawsze zacinałem się w niebie i nie mogłem nic dalej zrobić. Bardzo podobało mi się w tej grze, że fabuła oprowadzała nas po najróżniejszych zakątkach miasta. Od starego i zagrzybiałego basenu po ustrojne miejsce, gdzie rzeczka sobie płynęła spokojnie...

Crisis:
Ahh... pierwsze moje gry, trochę dawno to było bo aż 10 lat temu, nie dziwic się mam 19 lat, to dlatego . Cóż ja pierwszego kompa zdobyłem w lecie 1996 roku , a dzień później miałem już kilka gierek całkiem fajnych. Oto te gry (tylko się nie śmiać ):
- Doom 1 - pierwszy Doom jaki wyszedł, szaleństwo
- Wolfenstein - klasyka zawsze rządzi
- Fifa 1996 - moja pierwsza miłoś do gry, ja pamiętam co to było u mnie z Fifami. Oderwać się nie mogłem, w tę grę grałem, aż do 1997 roku.

Trochę czasu  grania w Fife 96 i  zdobyłem Fife 97 i zamieniłem. Trochę później zdobyłem pierwszego TES-a, Arenę Pamiętam to jeszcze, ja nie mogę szaleństwo na maksa. Tak się zaczęły moje pierwsze przygody z grami...

Pozdrawiam

DODO:
Moją pierwszą grą była:

"Harry Potter i Kamień Filozoficzny"

Do tej pory pamiętam ten moment. Od dawna czekałem na komputer, prosiłem rodziców chyba z miesiąc, by mi go kupili  W końcu udało się. Tata pojechał i złożył zamówienia na sprzęt. W pierwszy dzień przywiózł: monitor, klawiaturę i myszkę. Siedziałem bezmyślnie gapiąc się w monitor i naciskając klawisze na klawiaturze. Po 5 dniach dostałem swój upragniony sprzęt, który mam do tych czas ( oprócz karty graficznej ponieważ mi się spaliła ). Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem, było oczywiście zainstalowanie gry. Sięgnąłem po płytkę i włożyłem do CD-ROM-u, Nie znając się jeszcze na instalacji błądziłem dość długo zanim udało mi się zainstalować pierwszą grę w moim życiu. Uruchomiłem ją z czerwonymi policzkami oczekując kolejnego loga twórców  Muszę przyznać, że szło mi dość dobrze w grze, gdyż wcześniej miałem Play Station  Od początku zafascynowała mnie oprawa graficzna ( która jak na tamte czasy nie była zła ) oraz dźwięk. Tak więc nie rozpisując się dalej muszę powiedzieć, iż byłem bardzo zadowolony z tej gry

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej