Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Wpadki w Gothicu
Nordale:
oto moje wpadki:
gdy gralem 1 raz w Gothic II z kodami....... (i'm a stupid ), to doszedlem do rozdzialu II , lvl niepamietam jaki, ale ze zwyklym mieczykiem chodzilem (staty 18 atk) i rzucilem sie na horde orkow wokol zamku, i bilem je na niesmiertelnosci (i'm a stupid poraz 2) i o malo kota neidostalem bo bilem je chyba z 2 h .
Obecnie bez kodow gram
Oto normalne wpadki :
na poprzednim procku podczas gry wyskakiwaly mi errory, chce uruchomic gre po restarcie, znowu error, myslalem ze szlag mnie trafi, wkoncu za 3 razem udalo mi sie uruchomic gre, gram se normalnie, chce zapisac gre, pod koniec zapisywania, jak jest ok 80% paska, wyskakuje error..... Normalnie pierdolca dostalem (za przeproszeniem), o malo gry nie usunalem, ale naszczescie mam obecnie nowy procek to mi ladnie smiga gothic
Simon:
Mi raz grając w GII+NK, przy zabijaniu bandytów Dextera, Greg zakosił mi cała kasę, a było tego z 20tys...
Mimo, że mnie nie pobił nagle mówi "o masz złoto" do któregoś z bandytów, a moje złoto znikło. Ja niestety za późno to spostrzegłem i nie miałem już żadnego wcześniejszego save-a, więc zabrałem się za okradanie wszystkich i wszystkiego co jeszcze zostało by odrobić straty, no i jakoś to poszło.
Kapi Pogromca:
Przez kilka tygodni starałem się o dodatek do GII czyli o Noc Kruka. Jak już dostałem ją w swoje ręce byłem bardzo szczęśliwy. Długo to nie potrwało. Mam taki zwyczaj, że robie sobie tylko jednego save'a i na nim tylko zapisuje ( jak gram po raz drugi, trzeci, czwarty to przychodzą następne save'y po jednym na każdą grę ). Chciałem już wyłączyc kompa i jak zwykle zapisuje. Zapisywanie doszło do 75% i coś się wiechło. No więc reset i sprawdzam czy dobrze się save zrobił. Wczytało się też do 75% i GIINK się wyłączał. A innego save'a nie miałem więc trzeba było zaczynac od nowa. Stało się to na wakacjach i do tej pory nie grałem w GIINK. Pozdrawiam.
Ksardax:
Hehehe :)
Ja też grając w Gothica a dokladniej w NK miałem raczej więcej pecha niż wpadek. Pamiętam że grałem na tylko jednym save'ie. Problem polegał na TYM, że w momencie jego robienia, wyłączyli mi prąd, tak tak, to sie czasami zdarza. Problem mial miejsce 2 lata temu, a ja wciąz to pamiętam. Nauczyłem się dzieki temu, żeby zawsze robić przynajmniej dwa, mieć jakis zapasowy. (Pamiętam też, że moj hero miał około 30lvl, żadnego przyłączenia do żadnej frakcji, więc save który posiadałem na tamten czas był wręcz idealny by rozpocząć przygode z każdą z organizacji idealnie na starcie). No ale czego się nie robi dla Gothica, rozpocząłęm od nowa bo musiałęm, z tą nauczką, że od razu stworzyłęm po dwa i do dzis staram się o TYM pamiętać :)
Akasha:
Ja miałem podobny błąd co Xingu czyli nie umiałem nic zrobic podnieśc przedmiotu itp. BO ja najpierw grałem w Gothica 2. Ze zdenerwowania zmianiałem ustrawienia sterowania a potem odinstalowałem gre i zainstalowałem jeszcze raz aż w końcu sie nauczyłem podnosic wszystko robić i przeszedłem gre. I jak inni często zapominałem zapisać gre i gdybybyście zobaczyli moja mine po okazaniu sie jaki mam stan gry po wczytaniu . Szczegulnie w G3 potrafie zapomnieć zapisać gry. W Gothicu 2 nie można sprintować więc chce iść na skruty prze góre, zeskoczyć itp a tu lece w duł i mam "deda" i oczywiście wkurzony wczytuje a tu save z przed 1 godziny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej